Πολιτική

Πάνος Καμμένος: Δεν δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης – Να γίνει δημοψήφισμα

Ο Πάνος Καμμένος φεύγει από το υπουργείο Άμυνας. Οι ΑΝΕΛ φεύγουν από την κυβέρνηση και όχι μόνο αυτό: όσοι μείνουν να στηρίξουν τον πρόεδρό τους, δεν θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Το ξεκαθάρισε σε κάθε τόνο και με κάθε τρόπο ο ίδιος ο Πάνος Καμμένος στη συνέντευξη που έδωσε μετά το πρωινό ραντεβού του στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Μετά την ανακοίνωση ότι ο ίδιος και οι ΑΝΕΛ αποχωρούν από την κυβέρνηση.

Ο Πάνος Καμμένος ζήτησε από τον πρωθυπουργό να “βγάλει” από την κυβέρνηση τα στελέχη του κόμματός του. Αλλά η «απάντηση» στη δήλωση που έκανε ο Αλέξης Τσίπρας ήταν πως «θα κάνω δεκτή κάθε παραίτηση που θα μου τεθεί». Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ (αν και ο προγραμματισμός ήταν διαφορετικός) καθυστέρησε μισή ώρα τη συνέντευξη Τύπου για να περιμένει όσα θα έλεγε ο Αλέξης Τσίπρας. Και μετά, έκανε γνωστό ότι οι ΑΝΕΛ όχι μόνο αποχωρούν από την κυβέρνηση αλλά δεν θα τη στηρίξουν στην ψήφο εμπιστοσύνης.

[read4more]

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ επανέλαβε πως ούτε ο ίδιος ούτε το κόμμα του (όσοι απομείνουν τέλος πάντων) μπορούν να δεχτούν λύση στο Σκοπιανό με τον όρο Μακεδονία. «Καμία λύση με τη χρήση του όρου Μακεδονία ήταν η απόφαση στο πρώτο και το τρίτο συνέδριο», είπε ο κ. Καμμένος και διευκρίνισε πως «γι’ αυτό ακριβώς και μόνον τον λόγο ανακοίνωσα στον πρωθυπουργό ότι οι ΑΝΕΛ αποχωρούμε από την κυβέρνηση.

Μια κυβέρνηση την οποία πονάμε, που τη χτίσαμε μαζί με το ΣΥΡΙΖΑ, που την είδαμε να συγκρούεται με τη διαπλοκή και τη διαφθορά, που έβγαλε τη χώρα από τα Μνημόνια. Αλλά αν δώσουμε την εμπιστοσύνη μας είναι σαν να δίνουμε την εμπιστοσύνη μας στη Συμφωνία των Πρεσπών».

Κατά τον Πάνο Καμμένο, η πρόταση για ψήφο εμπιστοσύνης γίνεται από υπερευαισθησία του πρωθυπουργού. Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ έθεσε και θέμα κομματικής πειθαρχίας. Είπε πως όποιος ανταλλάξει τη θέση του στην κυβέρνηση με την ψήφο εμπιστοσύνης, θα διαγραφεί από τους ΑΝΕΛ. «Τώρα ήρθε η ώρα θα παραδώσουμε την καρέκλα. Να σπάσουμε την καρέκλα», σημείωσε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ.

ammenos

«Λέμε όχι όσοι μείνουμε» τόνισε ο Πάνος Καμμένος, σημειώνοντας ότι «οι ΑΝΕΛ μετρώνται από τον αριθμό των βουλευτών αλλά από την ψήφο των πολιτών. Είμαστε σαν τη Λερναία Ύδρα, κάθε φορά που μας διαλύουν, διπλασιαζόμαστε». «Εγώ, η κα Κόλλια και ο κ. Κατσίκης θα καταψηφίσουμε», είπε ο Πάνος Καμμένος όταν ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο αποχής από την ψηφοφορία.

Πολλές φορές ο Πάνος Καμμένος άφησε αιχμές για την Έλενα Κουντουρά (που δεν έχει τοποθετηθεί για το τι θα κάνει), για τον Βασίλη Κόκκαλη (που έφυγε για την Κίνα), για τον Τέρενς Κουίκ και τη Μαρίνα Χρυσοβελώνη. Και αφού απείλησε με διαγραφές, γνωρίζοντας πως αν το κάνει (και με δεδομένες τις διαφοροποιήσεις) απηύθυνε κάλεσμα σε ανεξάρτητους βουλευτές να συνταχθούν με τους ΑΝΕΛ.

Από τα πυρά του Πάνου Καμμένου δεν γλίτωσε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, ο οποίος και διαπραγματεύτηκε τη Συμφωνία των Πρεσπών. Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ τον κατηγόρησε πως «αντισυνταγματικά εκχώρησε εθνική κυριαρχία». Μάλιστα, ζήτησε να γίνει δημοψήφισμα για τη Συμφωνία των Πρεσπών, εκτιμώντας ότι το 80% των Ελλήνων πολιτών τάσσεται κατά.

kammenos aspromauri

«Προκαλώ τον Τσίπρα, δίπλα στην κάλπη των ευρωεκλογών να βάλει άλλη μια» είπε ο Πάνος Καμμένος, σημειώνοντας πως θα σεβαστεί το αποτέλεσμα. Ο Πάνος Καμμένος επιβεβαίωσε ότι ζήτησε από τον Αλέξη Τσίπρα να απομακρύνει τους υπουργούς – στελέχη των ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση και θεώρησε ότι πρέπει να το κάνει. «Τέσσερα χρόνια δεν ανταλλάξαμε ούτε μια κακή κουβέντα» είπε.

Ερωτηθεί δε για το ενδεχόμενο, αφού συνδέει την ψήφο εμπιστοσύνης με τη συμφωνία των Πρεσπών, να υπογράψει και μια πρόταση μομφής από τη Νέα Δημοκρατία, ο Πάνος Καμμένος έστειλε κι ένα… μήνυμα στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Είπε πως αν δεσμευτεί ότι δεν θα στηρίξει λύση σύνθετης ονομασίας και πως θα καταργήσει με νόμο τη Συμφωνία των Πρεσπών, εκείνος θα υπογράψει την πρόταση μομφής της ΝΔ.

Δείτε όλη τη συνέντευξη Τύπου του Πάνου Καμμένου

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Τσίπρας από την Κρήτη: «Αντίπαλός μου είναι ο Μητσοτάκης» – Άνοιγμα συνεργασίας προς τις προοδευτικές δυνάμεις
Στην ανάγκη προγραμματικής συνεννόησης με ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ επέμεινε ο πρόεδρος της ΕΛ.ΑΣ. - Στο επίκεντρο της περιοδείας, οι πλημμυρικές ζημιές, ο ΒΟΑΚ και οι υποδομές του νησιού
Τσίπρας, ΕΛΑΣ, Κρήτη
5
Νέο κόμμα στα σκαριά από Αυγερινό και πρώην στελέχη της Καρυστιανού – Ζητούν την απομάκρυνση Γκιλφόιλ
Κοινή παρέμβαση 37 προσώπων που είχαν συνδεθεί με την «Ελπίδα για τη Δημοκρατία» - Ζητούν διπλωματική πρωτοβουλία από την κυβέρνηση, ακόμη και κήρυξη της Αμερικανίδας πρέσβειρας ως persona non grata
Θανάσης Αυγερινός και Κατερίνα Μουτσάτσου
Νίκος Ανδρουλάκης: Έρχεται πρόταση νόμου για τη ρύθμιση ιδιωτικού χρέους και τη στήριξη των μικρομεσαίων
Σημείωσε πως η κυβέρνηση δεν μπορεί να μιλά για ισχυρή ανάπτυξη, όταν ένα τόσο μεγάλο κομμάτι της παραγωγικής οικονομίας δυσκολεύεται να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του
Νίκος Ανδρουλάκης, ΠΑΣΟΚ
Τζέι Ντι Βανς: Στην Αθήνα τον Φεβρουάριο ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ για το πρώτο Breitbart Europe Summit
Ο στενός συνεργάτης του Ντόναλντ Τραμπ αναμένεται να είναι ο κεντρικός προσκεκλημένος της συνόδου - Στην ελληνική πρωτεύουσα Αμερικανοί γερουσιαστές, σύμβουλοι του Λευκού Οίκου και επιχειρηματικά στελέχη
Τζέι Ντι Βανς, ΗΠΑ