Σάββατο, 20 Απρ.
11oC Αθήνα

Πανούσης Είμαι μόνος… Είμαι μοναχικός καβαλάρης. Δεν το παίζω Ρομπέν των δασών… δεν κυνηγώ ανεμόμυλους

Πανούσης Είμαι μόνος… Είμαι μοναχικός καβαλάρης. Δεν το παίζω Ρομπέν των δασών… δεν κυνηγώ ανεμόμυλους

«Νομίζω ότι οι θεσμοί θα πρέπει να λειτουργήσουν σε αυτή την περίπτωση. Αύριο θα πάω στον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου προκειμένου να ζητήσω να κατατεθούν οι «κασέτες» που αφορούν τις απομαγνητοφωνήσεις που έχουν γίνει… Αντιθέτως, «σε περίπτωση που δεν υπάρχουν θα πρόκειται για γκέιτ…» ανέφερε στην εισαγωγική του ενημέρωση ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

 

Ο κ. Γιάννης Πανούσης, ξεκαθάρισε πως «είμαι μόνος μου, μοναχικός καβαλάρης… Η κυβέρνηση διαχειρίζονται λάθος το θέμα…» και πρόσθεσε «δεν σκοπεύω να το παίξω Ρομπέν των Δασών, δεν κυνηγάω ανεμόμυλους… Πίσω όμως δεν κάνω. Δεν φοβάμαι. Τι; Θα με σκοτώσουν; Και να με σκοτώσουν κάποιος θα το χρεωθεί. Δεν φοβάμαι…»

Ο πρώην υπουργός εξήγησε ότι έκανε τις καταγγελίες του «γιατί δέχομαι απειλές κατά της ζωής μου και της ζωής της οικογένειάς μας. Κάτι που έγινε σαφές και με την τελευταία επιστολή των αδελφών Τσάκαλου και ακόμα εάν κανείς αμφισβητούσε τις απειλές που δεχόμουν τώρα μετά την επιστολή αυτές πλέον είναι αυταπόδεικτες. Όμως δεν άκουσα οι υπουργοί που έλεγαν ότι δεν κινδυνεύει η ζωή μου ή ότι φτιάχνω σενάρια μυθιστοριογραφίας, μετά την δήλωση των αδελφών Τσάκαλου να ανασκευάζουν και θα πρέπει να επανατοποθετηθούν…».

Αναφερόμενος στην μυνητήρια αναφορά που κατέθεσε η Κυβέρνηση (δύο υπουργοί Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη αλλά και ο γενικός γραμματέας της Κυβερνήσεως) στον Αρειο Πάγο, την χαρακτήρισε μήνυση και πρόσθεσε ότι η ενέργεια αυτή είναι «πρωτοφανές» και «είναι στον αέρα…Και πρόσθεσε «την μια μέρα λένε πως γράφω μθυιστορήματα και μυθοπλασίες… και από την άλλη ότι είναι θέματα εθνικής ασφάλειας…»

Ο κ. Γιάννης Πανούσης, μάλιστα πρόσθεσε «πέστε μου ένα έγγραφο που έχει διαρρεύσει. Εχει κάνει κανείς αντιπαράθεση μεταξύ των «κασετών» και των διαλόγων να δούμε εάν είναι αληθείς αυτά που γράφονται… Εκεί, θα δούμε όλη την ιστορία που αφορά τον Γιάννη Πανούση…

Ο πρώην υπουργός μάλιστα, λίγο αργότερα πρόσθεσε «δεν εννοώ ότι η Κυβέρνηση καμία σχέση με τρομοκρατία…» αλλά αναρωτιέμαι «πως ξαφνικά φταίω εγώ και κάποιοι θέλουν να μου λιώσουν το κεφάλι…» και έδωσε εμμέσως πλην σαφώς την απάντηση λέγοντας « η μόνη ερμηνεία είναι ότι κάποιος μου φόρτωσε στην πλάτη πράγμα που ήθελε να ξεφορτωθεί από την δική του. Και με τον τρόπο που ξέρει…»

Για την συνάντηση που ζητά από τον Πρωθυπουργό είπε «προσπάθησαν να κατεβάσω τους τόνους να δω τον κ. Τσίπρτα. Γιατί; Γιατί δεν έχω σε κανένα εμπιστοσύνη. Εάν το δω, θα είμαστε μόνο οι δύο μας. Και δεν θα του πω εάν λειτουργεί ή όχι καλά ο ΣΥΡΙΖΑ, αυτό δεν με αφορά. Αλλά ποιος είναι αυτός που με στοχοποιεί και με δείχνει με το δάκτυλο; Οι απόψεις μου είναι γνωστές εδώ και χρόνια και έχουν χαρακτηριστεί ως προοδευτικές για το σωφρονιστικό μας σύστημα. Εάν διαφωνούν κάποιοι να βγουν να τις καταδικάσουν, όμως αυτό είναι άλλο».

Σε ότι αφορά δε τις χθεσινές δηλώσεις του πρωθυπουργού για τους αντιεξουσιαστές σημείωσε «χαίρομαι για αυτά που είπε ο Πρωθυπουργός έστω και εάν εμμέσως, έστω και εάν εμμέσως, αφορούσαν εμέναν, όπως εγώ το εξέλαβα…»

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε