Πολιτική

Παπαδημούλης: Υπάρχουν και ομοφυλόφιλοι κληρικοί – Ας μην στρουθοκαμηλίζει η Εκκλησία

Σε γραμμή Ραγκούση και ο Δημήτρης Παπαδημούλης. Τι ανέφερε για τους ομοφυλόφιλους ιερείς.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Στήριξη στον Γιάννη Ραγκούση παρείχε μέσω twitter και ο Δημήτρης Παπαδημούλης.

Παπαδημούλης: Δεν είναι μεμπτό

Ο ευρωβουλευτής υποστήριξε με τη σειρά του ότι υπάρχουν και ομοφυλόφιλοι ιερείς, χωρίς αυτό ωστόσο να είναι κάτι μεμπτό.

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης ζήτησε παράλληλα από την Ιερά Σύνοδο να μην στρουθοκαμηλίζει.

Συγκεκριμένα ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έγραψε στο twitter: «Υπάρχουν και κληρικοί που είναι ομοφυλόφιλοι και δεν είναι μεμπτό. Η Ιερά Σύνοδος, αντί να στέλνει εξώδικα και να απειλεί, ας μη στρουθοκαμηλίζει».

Τι είχε δηλώσει ο Γιάννης Ραγκούσης

Ο Γιάννης Ραγκούσης είχε προ ημερών μιλώντας στο περιοδικό «Antivirus», καλέσει την Εκκλησία να μπει μπροστά στον αγώνα για τα δικαιώματα των πολιτών.

Όπως είχε δηλώσει ο Γιάννης Ραγκούσης αν η Εκκλησία θέλει να χτίσει μια σχέση εμπιστοσύνης με την κοινωνία, πρέπει να σταματήσει να υποκρίνεται.

«Προσωπικά, έχω συναντήσει εκπροσώπους της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας – σε ανώτατα κλιμάκια ακόμη και μητροπολίτες – οι οποίοι είναι ομοφυλόφιλοι και το κρύβουν. Τους αναγκάζουν και το κρύβουν. Επειδή, λοιπόν, ο σεξουαλικός προσανατολισμός δεν είναι επιλογή, είναι φύση, πρέπει η Ορθόδοξη Εκκλησία να σταματήσει την υποκρισία και να μπει μπροστά σ΄αυτή τη νέα εποχή που πρέπει να ξεκινήσει στην Ελλάδα. Αυτή είναι η πραγματικότητα, αυτή είναι η θέση μου» είχε δηλώσει στο περιοδικό.

Μετά τις δηλώσεις το εξώδικο…

Η Εκκλησία είχε απαντήσει με εξώδικο στον πρώην υπουργό και υποψήφιο επικεφαλής του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Εκκλησίας της Ελλάδας, το εξώδικο προς τον κ. Ραγκούση του ζητά «να καταθέσει εντός πενθημέρου στην Αρχιγραμματεία της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος στοιχεία που ισχυρίζεται ότι έχει για τα καταγγελόμενα από αυτόν εις βάρος Μητροπολιτών της Εκκλησίας μας, άλλως θα υποστεί την ανάλογη δικαστική βάσανο».

Κύμα συμαράστασης

Το εξώδικο προκάλεσε αντιδράσεις που εκδηλώθηκαν με κύμα συμπαράστασης στον Γιάννη Ραγκούση. Συγκεκριμένα στο πλευρό του πρώην υπουργού, καταδικάζοντας την κίνηση της Ιεράς Συνόδου είχαν σταθεί με δηλώσεις και ανακοινώσεις, οι συνηποψήφιοί του, Γιώργος Καμίνης και Σταύρος Θεοδωράκης, η ΔΗΜΑΡ, αλλά και το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών του Γιώργου Παπανδρέου

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ στο πλευρό του Χάρη Δούκα μετά τη σφοδρή επίθεση από τον Δημήτρη Καιρίδη
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ ξέφυγε χρησιμοποιώντας πρωτοφανείς χαρακτηρισμούς κατά του εν ενεργεία δημάρχου Αθηναίων, Χάρη Δούκα, και περιγράφοντάς τον ως «τίποτα», ως «πολιτικό περιθώριο»
Χάρης Δούκας
«Μούδιασμα» στο Μαξίμου μετά το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για τον Δημήτρη Αβραμόπουλο: Τα 73.000 ευρώ και η επίμαχη ΜΚΟ
Το επόμενο βήμα είναι η δικογραφία να διαβιβαστεί στη Βουλή, όπου ο ίδιος, κατά δήλωση του, θα ζητήσει να αρθεί η ασυλία του και η υπόθεση να πάρει το δρόμο της Δικαιοσύνης
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ / ΕUROKINISSI 48
Μητσοτάκης στα εγκαίνια της νέας Διεύθυνση Κυβερνοχώρου: «Η πατρίδα δεν μένει αδρανής απέναντι στις νέες απειλές»
«Οι πόλεμοι δεν διεξάγονται μόνο στο φυσικό πεδίο, αλλά και στο ψηφιακό μέτωπο», τόνισε ο πρωθυπουργός στα εγκαίνια του νέου χώρου στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας
Εγκαίνια των νέων εγκαταστάσεων της Διεύθυνσης Πληροφορικής και Κυβερνοχώρου του ΓΕΕΘΑ
19