Πολιτική

Παπαδημούλης: Υπάρχουν και ομοφυλόφιλοι κληρικοί – Ας μην στρουθοκαμηλίζει η Εκκλησία

Σε γραμμή Ραγκούση και ο Δημήτρης Παπαδημούλης. Τι ανέφερε για τους ομοφυλόφιλους ιερείς.

Στήριξη στον Γιάννη Ραγκούση παρείχε μέσω twitter και ο Δημήτρης Παπαδημούλης.

Παπαδημούλης: Δεν είναι μεμπτό

Ο ευρωβουλευτής υποστήριξε με τη σειρά του ότι υπάρχουν και ομοφυλόφιλοι ιερείς, χωρίς αυτό ωστόσο να είναι κάτι μεμπτό.

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης ζήτησε παράλληλα από την Ιερά Σύνοδο να μην στρουθοκαμηλίζει.

Συγκεκριμένα ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έγραψε στο twitter: «Υπάρχουν και κληρικοί που είναι ομοφυλόφιλοι και δεν είναι μεμπτό. Η Ιερά Σύνοδος, αντί να στέλνει εξώδικα και να απειλεί, ας μη στρουθοκαμηλίζει».

Τι είχε δηλώσει ο Γιάννης Ραγκούσης

Ο Γιάννης Ραγκούσης είχε προ ημερών μιλώντας στο περιοδικό «Antivirus», καλέσει την Εκκλησία να μπει μπροστά στον αγώνα για τα δικαιώματα των πολιτών.

Όπως είχε δηλώσει ο Γιάννης Ραγκούσης αν η Εκκλησία θέλει να χτίσει μια σχέση εμπιστοσύνης με την κοινωνία, πρέπει να σταματήσει να υποκρίνεται.

«Προσωπικά, έχω συναντήσει εκπροσώπους της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας – σε ανώτατα κλιμάκια ακόμη και μητροπολίτες – οι οποίοι είναι ομοφυλόφιλοι και το κρύβουν. Τους αναγκάζουν και το κρύβουν. Επειδή, λοιπόν, ο σεξουαλικός προσανατολισμός δεν είναι επιλογή, είναι φύση, πρέπει η Ορθόδοξη Εκκλησία να σταματήσει την υποκρισία και να μπει μπροστά σ΄αυτή τη νέα εποχή που πρέπει να ξεκινήσει στην Ελλάδα. Αυτή είναι η πραγματικότητα, αυτή είναι η θέση μου» είχε δηλώσει στο περιοδικό.

Μετά τις δηλώσεις το εξώδικο…

Η Εκκλησία είχε απαντήσει με εξώδικο στον πρώην υπουργό και υποψήφιο επικεφαλής του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Εκκλησίας της Ελλάδας, το εξώδικο προς τον κ. Ραγκούση του ζητά «να καταθέσει εντός πενθημέρου στην Αρχιγραμματεία της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος στοιχεία που ισχυρίζεται ότι έχει για τα καταγγελόμενα από αυτόν εις βάρος Μητροπολιτών της Εκκλησίας μας, άλλως θα υποστεί την ανάλογη δικαστική βάσανο».

Κύμα συμαράστασης

Το εξώδικο προκάλεσε αντιδράσεις που εκδηλώθηκαν με κύμα συμπαράστασης στον Γιάννη Ραγκούση. Συγκεκριμένα στο πλευρό του πρώην υπουργού, καταδικάζοντας την κίνηση της Ιεράς Συνόδου είχαν σταθεί με δηλώσεις και ανακοινώσεις, οι συνηποψήφιοί του, Γιώργος Καμίνης και Σταύρος Θεοδωράκης, η ΔΗΜΑΡ, αλλά και το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών του Γιώργου Παπανδρέου

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Μπρα ντε φερ» ΠΑΣΟΚ – ΝΔ για τη μη πλήρωση των θέσεων στην ηγεσία των Ανεξάρτητων Αρχών
«Δε θυμάμαι ξανά να γίνεται συνεδρίαση και να καλύπτονται τα 3/5 και, αντί ο Πρόεδρος της Βουλής, να προχωρήσει στην πλήρωση της θέσης του Προέδρου της Ανεξάρτητης Αρχής, να το βάζει στα πόδια»
Ο Νίκος Ανδρουλάκης
Υπουργείο Εξωτερικών για τον στολίσκο «Global Sumud Flotilla»: Καλούμε σε αυτοσυγκράτηση – Σε συνεννόηση με το Ισραήλ για την ασφαλή αποβίβαση στην Ελλάδα
«Με αφορμή την ισραηλινή επιχείρηση σε σκάφη του Global Sumud Flotilla σε διεθνή ύδατα, ανοιχτά της Κρήτης, καλούμε σε αυτοσυγκράτηση και καθολικό...
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI 10
«Σφάζονται» Μαξίμου και ΠΑΣΟΚ για τις Ανεξάρτητες Αρχές: «Κατώτερος των περιστάσεων ο Ανδρουλάκης» – «Οι μάσκες έπεσαν, δεν σας παίρνει»
Κυβερνητικές πηγές κατηγορούν τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για «τοξική ρητορική» - «Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια», απαντά η Χαριλάου Τρικούπη
Μέγαρο Μαξίμου
Ανδρουλάκης κατά κυβέρνησης για τις υποκλοπές: Κάνετε τις κότες – Παπασταύρου: Επενδύετε σε μια υπερχειλίζουσα τοξικότητα
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μίλησε για «θεσμική παρακμή», άφησε αιχμές για τη διαδικασία στις Ανεξάρτητες Αρχές και υπερασπίστηκε την πρόταση για 4ημερη εργασία
Νίκος Ανδρουλάκης, ΠΑΣΟΚ 5