Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Παπαδημούλης: Υπάρχουν και ομοφυλόφιλοι κληρικοί – Ας μην στρουθοκαμηλίζει η Εκκλησία

Παπαδημούλης

Σε γραμμή Ραγκούση και ο Δημήτρης Παπαδημούλης. Τι ανέφερε για τους ομοφυλόφιλους ιερείς.

Στήριξη στον Γιάννη Ραγκούση παρείχε μέσω twitter και ο Δημήτρης Παπαδημούλης.

Παπαδημούλης: Δεν είναι μεμπτό

Ο ευρωβουλευτής υποστήριξε με τη σειρά του ότι υπάρχουν και ομοφυλόφιλοι ιερείς, χωρίς αυτό ωστόσο να είναι κάτι μεμπτό.

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης ζήτησε παράλληλα από την Ιερά Σύνοδο να μην στρουθοκαμηλίζει.

Συγκεκριμένα ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έγραψε στο twitter: «Υπάρχουν και κληρικοί που είναι ομοφυλόφιλοι και δεν είναι μεμπτό. Η Ιερά Σύνοδος, αντί να στέλνει εξώδικα και να απειλεί, ας μη στρουθοκαμηλίζει».

Τι είχε δηλώσει ο Γιάννης Ραγκούσης

Ο Γιάννης Ραγκούσης είχε προ ημερών μιλώντας στο περιοδικό «Antivirus», καλέσει την Εκκλησία να μπει μπροστά στον αγώνα για τα δικαιώματα των πολιτών.

Όπως είχε δηλώσει ο Γιάννης Ραγκούσης αν η Εκκλησία θέλει να χτίσει μια σχέση εμπιστοσύνης με την κοινωνία, πρέπει να σταματήσει να υποκρίνεται.

«Προσωπικά, έχω συναντήσει εκπροσώπους της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας – σε ανώτατα κλιμάκια ακόμη και μητροπολίτες – οι οποίοι είναι ομοφυλόφιλοι και το κρύβουν. Τους αναγκάζουν και το κρύβουν. Επειδή, λοιπόν, ο σεξουαλικός προσανατολισμός δεν είναι επιλογή, είναι φύση, πρέπει η Ορθόδοξη Εκκλησία να σταματήσει την υποκρισία και να μπει μπροστά σ΄αυτή τη νέα εποχή που πρέπει να ξεκινήσει στην Ελλάδα. Αυτή είναι η πραγματικότητα, αυτή είναι η θέση μου» είχε δηλώσει στο περιοδικό.

Μετά τις δηλώσεις το εξώδικο…

Η Εκκλησία είχε απαντήσει με εξώδικο στον πρώην υπουργό και υποψήφιο επικεφαλής του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Εκκλησίας της Ελλάδας, το εξώδικο προς τον κ. Ραγκούση του ζητά «να καταθέσει εντός πενθημέρου στην Αρχιγραμματεία της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος στοιχεία που ισχυρίζεται ότι έχει για τα καταγγελόμενα από αυτόν εις βάρος Μητροπολιτών της Εκκλησίας μας, άλλως θα υποστεί την ανάλογη δικαστική βάσανο».

Κύμα συμαράστασης

Το εξώδικο προκάλεσε αντιδράσεις που εκδηλώθηκαν με κύμα συμπαράστασης στον Γιάννη Ραγκούση. Συγκεκριμένα στο πλευρό του πρώην υπουργού, καταδικάζοντας την κίνηση της Ιεράς Συνόδου είχαν σταθεί με δηλώσεις και ανακοινώσεις, οι συνηποψήφιοί του, Γιώργος Καμίνης και Σταύρος Θεοδωράκης, η ΔΗΜΑΡ, αλλά και το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών του Γιώργου Παπανδρέου

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις