Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Παπαγγελόπουλος για Αθανασίου: “Πράξη αίσχιστης δειλίας να εμπλέκει τον Παπούλια”

Παπαγγελόπουλος για Αθανασίου: “Πράξη αίσχιστης δειλίας να εμπλέκει τον Παπούλια”

Σκληρή απάντηση στον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υπουργό Δικαιοσύνης, Χαράλαμπο Αθανασίου δίνει με ανακοίνωση του ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

Αφορμή στάθηκε το ζήτημα που έχει ξεσπάσει και είχε έναυσμα δημοσίευμα της εφημερίδας Documento στο οποίο αναφερόταν ότι κατά τη διάρκεια της θητείας του Χαράλαμπου Αθανασίου είχαν γίνει αποφυλακίσεις εμπόρων ναρκωτικών μέσω της απονομής χάριτος για το οποίο εξέδωσε ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Αθανασίου απαντώντας εγκάλεσε  τον ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας ότι εξακολουθεί να προσποιείται ότι αγνοεί αν ο Πρόεδρο της Δημοκρατίας είναι ή όχι αποκλειστικά αρμόδιος να απονέμει χάρη σε κατάδικους και ζητώντας να ερωτήσει τους κ.κ. Παρασκευόπουλο και Κοντονή, πρώην και τον νυν υπουργό Δικαιοσύνης: 1) Ποιος είναι αποκλειστικά αρμόδιος να απονέμει χάρη σε κατάδικους και 2) πόσες τέτοιες χάρες έχουν υπογράψει οι ίδιοι.

Μετά την ανακοίνωση του κ.Αθανασιου ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος απαντά κάνοντας λόγο για μεγάλη απρέπεια και πράξη αισχίστης δειλίας και απόδειξη μέγιστου πανικού εκ μέρους του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης.

Συγκεκριμένα ο κ. Παπαγγελόπουλος αναφέρει στη δήλωση του: «Εκτός από μεγάλη απρέπεια, είναι πράξη αισχίστης δειλίας και απόδειξη μέγιστου πανικού η προσπάθεια του κ. Αθανασίου να εμπλέξει τον πρώην Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια σε απονομές χάριτος σε εμπόρους ναρκωτικών που του εισηγήθηκε ο ίδιος ο κ. Αθανασίου.  Ο κ. Αθανασίου ως πρώην Υπουργός, πρώην Ανώτατος Δικαστής και πρώην Πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων οφείλει και πρέπει  να είναι πολύ πιο προσεκτικός με τον ύπατο πολιτειακό θεσμό. Ελπίζω όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης και ιδίως η Νέα Δημοκρατία να καταδικάσουν την ανεπίτρεπτη και απαράδεκτη συμπεριφορά του κ. Αθανασίου στο σύνολό της.»
 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε