Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Παπακωνσταντίνου προς Σαμαρά: “Αναλάβετε τις ευθύνες σας!”

Παπακωνσταντίνου προς Σαμαρά: “Αναλάβετε τις ευθύνες σας!”

Επίθεση στον Αντώνη Σαμαρά εξαπέλυσε από τη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών.

«Όπως έχει ειπωθεί και από τον πρωθυπουργό θα καταθέσουμε τις επόμενες ημέρες αίτημα για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την  παραποίηση των στατιστικών στοιχείων. Θεωρώ αυτονόητο τη δήλωση της ΝΔ ότι θα προσέλθει. Είναι μεγάλο λαθος η θέση του Πρόεδρου της να χρησιμοποιεί την απόφαση της Κυβέρνησης για σύσταση εξεταστικής ως άλλοθι για να άρει την όποια συναίνεση γύρω από μέτρα και πολιτικές που θα πρέπει να αντιμετωπίσουν το έλλειμμα που μας κληροδότησε η ΝΔ.

Και συνιστώ στον κ. Σαμαρά την επόμενη εβδομάδα που θα πάει στην Ε.Ε να ζητήσει την άποψη του Μπαρόζο για το ποια είναι η γνώμη του για τα στατιστικά που τα τελευταία χρόνια παρουσίαζε η ΝΔ και ας δημοσιοποιήσει τη γνώμη του,» είπε ο κ. Παπακωνσταντίνου.

 
Κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση της ΝΔ για τα στοιχεία που έδινε τόσα χρόνια στην ΕΕ λέγοντας: 

«Τόσα χρόνια ο κ. Καραμανλής γιατί δεν τα έλεγε στη Μέρκελ, η οποία άλλωστε είναι στο συντηρητικό χώρο στον οποίο ανήκει και η ΝΔ; Ολα αυτά τα χρόνια γιατί δεν έγιναν αυτές οι επισημάνσεις και σήμερα έρχεστε και κάνετε υποτιθέμενες επισημάνσεις και επιτίθεστε εκ του ασφαλούς; Η διαφορά μας είναι ότι η Κυβέρνηση δίνει μάχη καθημερινά και περιμένει από την αξιωματική αντιπολίτευση να αναλάβει τις ευθύνες που της αναλογούν και να τη στηρίξει.»

Κόντρα όμως και στην ολομέλεια της Βουλής για την Οικονομία και την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην σύσταση εξεταστικής για τα παραποιημένα δημοσιονομικά στοιχεία που έστελνε η Ελλάδα στις Βρυξέλλες.

“Υπάρχει περίπτωση να μαθαίνουμε αυτά που σχεδιάζετε στη Βουλή ή αν όχι εδώ να τα μαθαίνουμε σε πιο υψηλές συζητήσεις; Γιατί διαμαρτύρεστε ότι αφού τα κρατάτε μυστικά από το πολιτικό σύστημα της χώρας από τη Βουλή από τους πολίτες;Πέντε μήνες τώρα έχετε αφήσει τη χώρα απροστάτευτη. Την πήρε ο άνεμος όπως τη σημαία στα Ίμια. Λέτε για Τιτανικό και για απώλεια εθνική κυριαρχίας, κανένας υπουργός καμιας χωρας δεν έχει κάνει κατι τετοιο ούτε στην Ιταλία ούτε στην Ιρλανδία.Τρομοκρατείτε τους πολιτες. Ως εδώ. Βάλατε στην προκρούστεια κλίνη τους έλληνες, τους μισθούς. Τέρμα οι λευκές επιταγές”, είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Κώστας Μαρκόπουλος.

 
Πρόσθεσε οτι η εξεταστική για την οικονομία θα υπάρξει, αλλά με τη μορφή που την θέλει η ΝΔ.

“Εσείς, το μόνο που ψάχνετε είναι στιγμιαίους ενόχους για να συγκαλύψετε αυτά που θέλετε να κάνετε και δυστυχώς τα μαθαίνουμε απ’έξω. Εμείς δεν έχουμε στην πρώτη γραμμή το πως θα εξοντώσουμε τον αντίπαλό μας”, είπε ο κ.Μαρκόπουλος.
 

Απαντώντας ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Παπουτσής είπε μεταξύ άλλων : “Όσοι στο όνομα της συναίνεσης επιχειρούν τη συγκάλυψη δεν θα βρουν συνομιλητές στο ΠΑΣΟΚ. Η συναίνεση δεν είναι παρασκηνιακές συνομιλίες κορυφής με στόχο τη συγκάλυψη των υπευθύνων.
 

Ο κ. Παπουτσής άφησε και αιχμές για όσους μέσα από το ΠΑΣΟΚ συμφώνησαν με την θέση του Προέδρου του ΛΑΟΣ οτι η εξεταστική θα δημιουργήσει άσχημη εικόνα για την Ελλάδα στο εξωτερικό.

“Ακούσαμε την πρόταση του ΛΑΟΣ να προσφύγουμε στον εισαγγελέα. Οσοι από ΝΔ υποστήριξαν την πρόταση Καρατζαφέρη δεν αντελήφθησαν ότι είναι πρόταση εκ του πονηρού. Στην πρώτη εξέταση, ο εισαγγελέας θα πέσει σε πολιτικό πρόσωπο και έτσι θα έρθει κατευθείαν η υπόθεση στη Βουλή. Βασικός στόχος είναι η πολυκατοικία. Α, τώρα έχετε μονοκατοικία κ.Ροντούλη;

 

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε