Πολιτική

Παπανάτσιου: Δεν υπάρχει κανένα θέμα μεταβίβασης αρχαιολογικών χώρων και μνημείων στην Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου

Επίθεση στη Νέα Δημοκρατία για το οικονομικό πρόγραμμα που παρουσίασε στην ΔΕΘ, άσκησε η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Παράλληλα, επέκρινε και την Αντιπολίτευση για την κριτική της για τους αρχαιολογικούς χώρους που πέρασαν στο ΤΑΙΠΕΔ λέγοντας ότι “δεν τίθεται θέμα” και απέρριψε την τροπολογία που έχει καταθέσει η Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου, μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής που επεξεργάζεται το νομοσχέδιο για τους Τίτλους των Αποθετηρίων, αναφέρθηκε στο θέμα με τα αρχαιολογικά ακίνητα που βρέθηκαν στις λίστες του ΤΑΙΠΕΔ, ξεκαθαρίζοντας πως δεν τίθεται θέμα μεταβίβασης. “Το σύνολο των ακινήτων θα επανελεγχθεί και σε αυτό δεν χωρούν παρερμηνείες” και αποσαφήνισε πως “οι μόνες μεταβιβάσεις αρχαιολογικών χώρων είναι εκείνες που έκανε η προηγούμενη κυβέρνηση στο ΤΑΙΠΕΔ. Τα κτίρια της Πλάκας και το κτίριο, όπου στεγάζεται το υπουργείο Πολιτισμού, που έχουν παραχωρηθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση στο ΤΑΙΠΕΔ».

Η υφυπουργός σημείωσε πως δεν υπάρχει κανένα θέμα μεταβίβασης στην Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου, ούτε ακινήτων -όπως αρχαιολογικοί χώροι- ούτε ακινήτων όπως είναι τα μνημεία, ο αιγιαλός, οι παραλίες, οι δασικές εκτάσεις και οι περιοχές NATURA. “Είναι προφανές, και με βάση την κοινή λογική και με βάση τη σχετική νομοθεσία, πως όλα αυτά είναι ειδικές κατηγορίες, είναι εκτός συναλλαγής, όπως ακριβώς αναφέρει ο νόμος. Αυτά εξαιρούνται και εκ των πραγμάτων δεν τίθεται θέμα μεταβίβασης. Το σύνολο των ακινήτων θα επανελεγχθεί, όπως αναφέρεται και στο σχετικό ΦΕΚ, και σε αυτό δεν χωρούν καθόλου παρερμηνείες…”.

Το νομοσχέδιο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης

Η υφυπουργός Οικονομικών. Κατερίνα Παπανάτσιου. πάντως. έδειξε ότι δεν συμφωνεί και με την σχετική τροπολογία που έχει καταθέσει στο νομοσχέδιο η Δημοκρατική Συμπαράταξη, επικρίνοντας μάλιστα τη στάση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης λέγοντας πως “οι μόνες μεταβιβάσεις αρχαιολογικών χώρων και ακινήτων τέτοιου είδους είναι οι μεταβιβάσεις που έκανε η προηγούμενη κυβέρνηση και δεν ξεχνάμε τα ακίνητα της Πλάκας ή το κτίριο που στεγάζεται το ίδιο το υπουργείο Πολιτισμού, και είναι ακίνητα που έχουν παραχωρηθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση”.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
ΣΥΡΙΖΑ: Νέο κάλεσμα Πολάκη για την Κεντρική Επιτροπή – «Μην δίνετε σημασία στα μηνύματα, δεν έχει αρμοδιότητα η αναπληρώτρια γραμματέας»
Ο βουλευτής Χανίων επιμένει ότι η συνεδρίαση θα γίνει κανονικά στο Wyndham, κατηγορεί κύκλους ότι επιδιώκουν τη διάλυση του κόμματος και ανοίγει νέο μέτωπο με την Αναστασία Σαπουνά για τη νομιμότητα της διαδικασίας
Παύλος Πολάκης 16
Μήνυμα διακυβέρνησης από τον Τσίπρα – Η ΕΛΑΣ, η Παιδεία και τα εθνικά θέματα στο επίκεντρο  
Ο πρώην πρωθυπουργός παρουσίασε το νέο κόμμα του ως δύναμη «κυβερνώσας Αριστεράς», προανήγγειλε αλλαγές στην εισαγωγή στα ΑΕΙ και άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για την εξωτερική πολιτική και τη στάση της απέναντι στις ΗΠΑ
Αλέξης Τσίπρας
16
Δύο ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου: «Συγκέντρωση φίλων» ή Κεντρική Επιτροπή στο Wyndham – Το θολό τοπίο με την αίθουσα και την ταυτοποίηση των μελών
Η αναπληρώτρια γραμματέας Αναστασία Σαπουνά δηλώνει ότι δεν υπάρχει επίσημη σύγκληση και εισηγείται ΚΕ στις 18 Ιουλίου, ενώ Πολάκης και Παππάς επιμένουν ότι η συνεδρίαση θα γίνει κανονικά
Δύο ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου: «Συγκέντρωση φίλων» ή Κεντρική Επιτροπή στο Wyndham – Το θολό τοπίο με την αίθουσα και την ταυτοποίηση των μελών
9
Η Μαρία Καραγιάννη η γυναίκα στο μπαλκόνι της Marfin θυμάται τις εφιαλτικές στιγμές: «Τους εκλιπαρούσαμε να μη μας κάψουν - Είχαν πλήρη επίγνωση»
«Τους έβλεπαν τους ανθρώπους και τους άκουγαν να ουρλιάζουν. «Σε παρακαλούμε μην το ρίξεις», τους φώναζαν» - «Για μια εβδομάδα το σώμα μας ξέρναγε στάχτη και αποκαΐδια»
Marfin: Η Μαρία Καραγιάννη θυμάται τις εφιαλτικές στιγμές – «Τους εκλιπαρούσαμε να μη μας κάψουν»
24
Χρυσοχοΐδης για συλλήψεις Marfin και εμπρηστικές επιθέσεις στη Θεσσαλονίκη: «Δεν νοείται αφαίρεση ζωής χωρίς απόδοση δικαιοσύνης»
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη υπογραμμίζει ότι «η Δημοκρατία είναι ισχυρή και πάντα νικά», στέλνοντας μήνυμα προς όσους επιχειρούν να επιβάλουν τον φόβο μέσω της βίας
Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
ΣΥΡΙΖΑ: Φιάσκο με την Πολιτική Γραμματεία που ζήτησαν Πολάκης και Παππάς – Κανονικά το Σάββατο η Κεντρική Επιτροπή μετά την παρέμβαση Κουβέλη
Πηγές που πρόσκεινται στην αναπληρώτρια γραμματέα, που εκτελεί χρέη επικεφαλής του κόμματος μετά την παραίτηση Φάμελλου, επιμένουν ότι η συνεδρίαση δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί
Νίκος Παππάς και Παύλος Πολάκης
9