Πολιτική

Παπανάτσιου: Νομοθετήθηκε η μείωση του ΦΠΑ για τις συναυλίες

Ακόμη ένα μνημονιακό βάρος αίρεται τόνισε η υφυπουργός Οικονοκών, Κατερίνα Παπανάτσιου, αναφορικά με τη μείωση του ΦΠΑ στα εισιτήρια των συναυλιών.

Ο ΦΠΑ όσον αφορά τα εισιτήρια των συναυλιών και των μουσικών εκδηλώσεων μειώνεται από την αρχή του χρόνου από το 24% στο 6% κάτι που σύμφωνα με την κ.Παπανάτσιου θα έχει πολλαπλασιαστικά οφέλη για τους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις του χώρου.

Η πλήρης δήλωση της κ. Παπανάτσιου στο ΑΠΕ- ΜΠΕ έχει ως εξής: «Νομοθετήθηκε η μείωση του ΦΠΑ για τα εισιτήρια των συναυλιών και των μουσικών εκδηλώσεων χωρίς άλλη παροχή, από το 24% στο 6%. Από 1/1/2019 τα εισιτήρια για τις δραστηριότητες αυτές θα έχουν ΦΠΑ 6%.

Πρόκειται για μια παρέμβαση που στόχο έχει να στηρίξει την πολιτιστική παραγωγή, τη διοργάνωση συναυλιών και μουσικών εκδηλώσεων. Με αυτόν τον τρόπο αίρεται ένα ακόμα μνημονιακό βάρος και μάλιστα βελτιώνεται η προηγούμενη κατάσταση, γιατί προ μνημονίου τα εισιτήρια στις συναυλίες ήταν στον μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ 13%. Εμείς το πηγαίνουμε στον υπερμειωμένο 6%.

Η μείωση αυτή έχει πολλαπλασιαστικά οφέλη για το σύνολο των επαγγελματιών και των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον συγκεκριμένο χώρο, δίνει κίνητρα για την πραγματοποίηση περισσότερων και ακόμα μεγαλύτερων πολιτιστικών γεγονότων στη χώρα μας. Και φυσικά μπορεί να δώσει κίνητρα για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Βέβαια, το θετικό αυτό μέτρο που διευκολύνει την πρόσβαση στον πολιτισμό απευθύνεται φυσικά σε όλον τον κόσμο και ειδικά στους νέους ανθρώπους.

Ο πολιτισμός επλήγη σε μεγάλο βαθμό στη διάρκεια της κρίσης, κάτι που θα προσπαθήσουμε να ανασχέσουμε. Στο δικό μας σχέδιο για την επόμενη μέρα, ο πολιτισμός έχει κεντρική θέση, επομένως η στήριξή του ενδιαφέρει στο μέγιστο βαθμό και το υπουργείο Οικονομικών».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Έρχεται πρωτοχρονιά με μπλόκα: Τα νέα μέτρα που εξετάζει η κυβέρνηση και το «blame game» με τους αγρότες για το χάος στους δρόμους
Στο παρασκήνιο είναι διαρκείς οι επαφές κυβερνητικών και κομματικών παραγόντων με αγρότες ανά την Ελλάδα, με στόχο να υπάρξει συνεννόηση το συντομότερο δυνατόν
Αγρότες με τρακτέρ
«Αποχαιρετώ μία ασυμβίβαστη αγωνίστρια της δημοκρατίας» το συλλυπητήριο μήνυμα Ανδρουλάκη για την απώλεια της Σύλβας Ακρίτα
»Παρούσα στην ιδρυτική διακήρυξη της 3ης του Σεπτέμβρη και πρώτη γυναίκα βουλευτής του ΠΑΣΟΚ» τονίζει για τη Σύλβα Ακρίτα ο Νίκος Ανδρουλάκης
Σύλβα Ακρίτα: Τα συλλυπητήρια του Νίκου Ανδρουλάκη – «Αποχαιρετώ μία ασυμβίβαστη αγωνίστρια της δημοκρατίας»
Μητσοτάκης σε αγρότες: «Δεν υποκύπτουμε σε εκβιασμούς – Τον πρώτο λόγο για την απελευθέρωση των δρόμων τον έχει η Τροχαία»
«Οι συμπολίτες μας δεν πρέπει ούτε να ταλαιπωρηθούν, αλλά κυρίως δεν πρέπει να ρισκάρουν, κανένα τροχαίο σε επικίνδυνες παρακαμπτηρίους» σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο υπουργικό 147