Πολιτική

Παπανδρέου: Δεν πάει στο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ – Επιλέγει… Βιέννη

Δεν θα δώσει το παρών στο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ ο Γιώργος Παπανδρέου. Ο λόγος είναι η παρουσία του στη Βιέννη για εκδηλώσεις στο πλαίσιο της ιδιότητάς του ως προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο κ. Παπανδρέου θα συμμετάσχει σε συνάντηση πρώην υπουργών Εξωτερικών και διεθνών προσωπικοτήτων, από την Παρασκευή (22.11.2019) μέχρι την Κυριακή (24.11.2019). Ως εκ τούτου δεν θα παραστεί στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ όπου έχει προσκληθεί, ενώ έχει ενημερώσει σχετικά την Φώφη Γεννηματά.

Πρόκειται για το Aspen Ministers Forum, το οποία γίνεται πρωτοβουλία της πρώην υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μαντλίν Ολμπράιτ.

Παπανδρέου διεθνής

Στη συνάντηση μεταξύ άλλων θα συμμετάσχουν οι πρώην υπουργοί Εξωτερικών, Γιόσκα Φίσερ της Γερμανίας, Τζίπι Λίβνι του Ισραήλ, Ιγκόρ Ιβανόβ της Ρωσίας, Μάργκοτ Βάλστρομ της Σουηδίας, Αλεξάντερ Ντάουνερ της Αυστραλίας, Λόυντ Αξγουέρθυ του Καναδά, Ντέιβιντ Μίλιμπαντ της Βρετανίας.

Κατά τη διάρκειά της, θα γίνει ανταλλαγή απόψεων για φλέγοντα ζητήματα ασφάλειας και διεθνούς πολιτικής, όπως το τέλος της αμερικανο – ρωσικής συνεργασίας σε σχέση με τα πυρηνικά όπλα, η αντιμετώπιση αναδυόμενων πυρηνικών δυνάμεων, τα απαιτούμενα μέτρα για την αντιμετώπιση των κυβερνοαπειλών και η προστασία των θαλασσών.

Η συνάντηση αυτή αποκτά ιδιαίτερη σημασία, σε μια εποχή που χαρακτηρίζεται από μια σειρά σημαντικών εξελίξεων, μεταξύ των οποίων, η αμφισβήτηση του άρθρου 5 του ΝΑΤΟ από τον Πρόεδρο Μακρόν, η εγκατάλειψη παγίων αρχών του διεθνούς δικαίου από τον Πρόεδρο Τραμπ, η ανάγκη προώθησης της τήρησης των αρχών της Σύμβασης του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας και η αύξηση των κυβερνοεπιθέσεων στην ευρύτερη περιοχή μας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Δούρου από τη ΔΕΘ: Πρόγραμμα ανασύνταξης και κάλεσμα προοδευτικής σύγκλισης
Οικονομικές παρεμβάσεις έως 6 δισ. ευρώ, κατάργηση ιδιωτικών πανεπιστημίων, επαναφορά 13ου μισθού και σύνταξης, επίθεση στην κυβέρνηση και πρόταση για μητροπολιτική διοίκηση της Θεσσαλονίκης
Ρένα Δούρου
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Καστελόριζο: Οι σέλφις, τα χαμόγελα, τα «high five» και η έκπληξη στην παιδική χαρά
Ο Έλληνας πρωθυπουργός αναμένεται να στείλει μήνυμα πως κανένας δεν είναι μόνος του, ακόμη και αν βρίσκεται σε ένα πολύ απομακρυσμένο σημείο της χώρας, όπως το Καστελόριζο
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Καστελόριζο
7
Αλέξης Τσίπρας στην 90ή ΔΕΘ: Καινοτομία, παραγωγή και ευχές για επιστροφή του Απόλλωνα Καλαμαριάς στα «μεγάλα σαλόνια»
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ο πρόεδρος της ΕΛ.Α.Σ συνομίλησε με φοιτητές, νέους επιστήμονες και επιχειρηματίες
Ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην 90η ΔΕΘ
Κώστας Αρβανίτης: Η κυβέρνηση τιμωρεί την ανεργία υπέρ της εργοδοσίας – Το νέο κοινωνικό «τσεκούρι» Μητσοτάκη
«Απέναντι στην πολιτική της φτωχοποίησης και του εκβιασμού, διεκδικούμε ισχυρή προστασία των ανέργων, αξιοπρεπείς μισθούς, συλλογικές συμβάσεις και σταθερή εργασία με δικαιώματα» απαντά ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
Κώστας Αρβανίτης
Ο ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε πρόγραμμα 5 δισ. από τη ΔΕΘ – Τι ανακοίνωσε ο Νίκος Παππάς για συντάξεις, μισθούς και φόρους
Ο γραμματέας της ΚΕ του κόμματος παρουσίασε τις βασικές οικονομικές προτάσεις της Κουμουνδούρου, υπερασπίστηκε την κυβερνητική περίοδο 2015-2019 και έστειλε μηνύματα προς τον Αλέξη Τσίπρα, τον Παύλο Πολάκη και τις δυνάμεις της προοδευτικής αντιπολίτευσης
Νίκος Παππάς, ΣΥΡΙΖΑ, ΔΕΘ