Πολιτική

Παπανδρέου για γιορτή Αγίου Ανδρέα: Να βγούμε όλοι μαζί δυνατοί απ’ τη φετινή δοκιμασία

Την προσδοκία ο επόμενος εορτασμός να γίνει “σε ένα καλύτερο και ασφαλέστερο περιβάλλον”, εκφράζει ο Γιώργος Παπανδρέου με αφορμή την γιορτή του πολιούχου της Πάτρας, Αγίου Ανδρέα.

Ο πρώην πρωθυπουργός και νυν βουλευτής Αχαΐας του Κινήματος Αλλαγής, Γιώργος Παπανδρέου, για τον εορτασμό του Αγίου Ανδρέα, αύριο, Δευτέρα (30.11.2020) αναφέρει μεταξύ άλλων: “Ο φετινός εορτασμός του Πολιούχου της Πάτρας Αγίου Ανδρέα, μας βρίσκει αντιμέτωπους με μια μεγάλη πρόκληση. Μια μεγάλη δοκιμασία, που θα μπορούσε κανείς να την εκλάβει και ως μια προειδοποίηση για να προετοιμαστούμε με γνώση, με επίγνωση αλλά και με σύνεση και σοβαρότητα, για όσα οι καιροί μας επιφυλάσσουν”.

Ο κ. Παπανδρέου επισημαίνει ότι είναι αδήριτη ανάγκη, οι κοινωνίες μας και οι ηγεσίες μας, παντού στον κόσμο, να αναστοχαστούν, να επανεξετάσουν και να επανακαθορίσουν τη στάση τους σε ό,τι αφορά τις προτεραιότητες της κοινής μας πορείας ως ανθρωπότητα.

“Οι ανισότητες και οι αδικίες, η φτώχεια, ο αναλφαβητισμός – και βέβαια ο ψηφιακός αναλφαβητισμός, η υγεία, η παιδεία, οι ελευθερίες και τα δικαιώματα, η ισότητα των φύλων και οι πάσης φύσεως διακρίσεις, η κλιματική κρίση και οι πανδημίες που θα πυκνώσουν, είναι επιτακτική ανάγκη να αποτελέσουν την απόλυτη προτεραιότητά μας. Ο σεβασμός στην αξία του ανθρώπου, στην προστασία των ζώων και γενικότερα του περιβάλλοντος, προέχει έναντι όλων των άλλων”, σημειώνει.

Click4more: Άγιος Ανδρέας: Αστυνομικός “κλοιός” στον εορτασμό του πολιούχου της Πάτρας (pics)

Προσθέτει πως υποδεικνύουν την ανάγκη περισυλλογής, ανοιχτού και απροσχημάτιστου διαλόγου, συνεννόησης πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων, και βλέμμα στραμμένο στον κόσμο, για την επίτευξη ευρύτερων συνεργασιών, υπερεθνικών, που θα πολλαπλασιάσουν δυνάμεις και δυνατότητες, για τη διαμόρφωση ενός καλύτερου αλλά και διαφορετικού κόσμου, μακριά από ακραίες φωνές και πρακτικές, από αυταρχισμούς, εθνικισμούς, συνωμοσιολογίες, μεσσίες και σωτήρες.

“Περισσότερη δημοκρατία παντού, είναι η μοναδική διέξοδος που προσφέρει ελπίδα και προοπτική για όλους, για τα παιδιά μας”, υπογραμμίζει ο πρώην πρωθυπουργός. Εύχεται σε όλες και σε όλους Χρόνια Πολλά και καλά, με υγεία, υπομονή και κουράγιο, για να βγούμε όλοι μαζί δυνατοί από αυτήν τη δοκιμασία ώστε ο επόμενος εορτασμός του Πολιούχου μας Αγίου Ανδρέα, να γίνει σε ένα καλύτερο και ασφαλέστερο περιβάλλον, αρκεί να επιδείξουμε σεβασμό στους εαυτούς μας, στην οικογένειά μας, στους συνανθρώπους.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
ΠΑΣΟΚ: Στις κάλπες για την εκλογή συνέδρων σε κλίμα εσωστρέφειας – Μηνύματα για συμμετοχή και ενότητα από Χάρη Δούκα και Άννα Διαμαντοπούλου
Στις κάλπες προσέρχονται από το πρωί της Κυριακής (15.3.26) τα μέλη του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να εκλέξουν τους συνέδρους που θα συμμετάσχουν...
Εκλογές για τους συνέδρους του ΠΑΣΟΚ
Χρυσοχοΐδης: Έρχονται πρόστιμα από τις «έξυπνες» κάμερες, σε εξέλιξη σχέδιο για το κυκλοφοριακό
«Δεν εφησυχάζουμε. Παρακολουθούμε ό,τι πρέπει και λαμβάνουμε τα μέτρα μας» τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη για τον κίνδυνο τρομοκρατικού χτυπήματος λόγω του πολέμου στο Ιράν
Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
Κυριάκος Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση έχει τη δυνατότητα να στηρίξει την κοινωνία με μέτρα όσο κρατάει η κρίση
«Αν χρειαστεί είμαστε εδώ για να στηρίξουμε την ελληνική κοινωνία με εθνικούς πόρους και όπου χρειάζεται να αναλάβουμε και ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες» τόνισε ο πρωθυπουργός
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο προσυνέδριο της ΝΔ στη Λάρισα 19
Κυριάκος Μητσοτάκης: Βρισκόμαστε μόνο στην αρχή ενός πολύ σημαντικού προγράμματος ενίσχυσης της εθνικής αεράμυνας
«Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες πρέπει να εμπιστεύονται τις Ένοπλες Δυνάμεις σε αυτούς τους ταραγμένους καιρούς στους οποίους ζούμε», ανέφερε ο πρωθυπουργός
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης