Πολιτική

Παπανδρέου: Ο κορονοϊός ανέδειξε την ανάγκη μιας παγκόσμιας δημοκρατικής διακυβέρνησης

Το δικό του μήνυμα για την επέτειο της 25ης Μαρτίου και τον κορονοϊό έστειλε ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου.

Ο κ. Παπανδρέου τόνισε πως «η ιστορία μας ήταν πάντα σε διάλογο με το διεθνές γίγνεσθαι. Η επανάσταση του ’21, ήταν στον πυρήνα των διεθνών κινημάτων για ελευθερία και αυτοδιάθεση. Έτσι πορευόμαστε και σήμερα, μέσα από διεθνείς και διμερείς σχέσεις, για μία Ελλάδα παράγοντα ειρήνης και ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή αλλά και τον κόσμο».

«Οι πολίτες της Ελλάδας, ενώ έφταναν στο τέλος μίας μακράς κρίσης, βρίσκονται αντιμέτωποι με τη δίνη μίας καινούριας, με πυρήνα τις μάχες που δίνονται στα νοσοκομεία και εκεί που κάποιοι συμπολίτες μας εργάζονται για όλους μας, αλλά και σε πολλά σπίτια της χώρας, μίας δοκιμασίας που θα έχει σαφείς επιπτώσεις και όχι μόνο οικονομικές, για όλους», ανέφερε ο κ. Παπανδρέου.

Ακόμη τόνισε πως «η επόμενη ημέρα, η νέα πραγματικότητα, απαιτεί νέα μέσα, εργαλεία, διαδικασίες, ιδέες, για να αντιμετωπίσουμε τις μεγάλες προκλήσεις του μέλλοντός μας, στον κόσμο, την Ευρώπη, την Ελλάδα.

Η πανδημία του κορονοϊού ανέδειξε την ανάγκη μιας παγκόσμιας δημοκρατικής διακυβέρνησης.Και την ανάγκη, ενός νέου κοινωνικού συμβολαίου, που θα έχει στο επίκεντρό του, το σεβασμό των ανθρωπίνων και πολιτικών δικαιωμάτων, με σεβασμό παράλληλα στον κοινό μας πλούτο, το περιβάλλον».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Η επιστροφή της Τουρκίας στο πρόγραμμα των F-35 απαιτεί τροποποίηση του νόμου», λέει η Αθήνα μετά τις δηλώσεις Τραμπ
Οι κυβερνητικές πηγές υπενθυμίζουν ότι υπάρχουν δύο προβλέψεις στην αμερικανική νομοθεσία που απαγορεύουν την πώληση αμυντικού υλικού στην Τουρκία
F-35 των ΗΠΑ 5
Το plan b της κυβέρνησης για τους αγρότες με πρόστιμα – Σκέψεις για απάντηση με συλλαλητήριο στο Σύνταγμα
Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έκανε λόγο για «παράνομες πράξεις» από τους αγρότες με την κατάληψη των δρόμων και συμπλήρωσε «υπάρχει δυνατότητα εφαρμογής του νόμου με μια σειρά διατάξεων
Τρακτέρ
33
Τα μηνύματα Μητσοτάκη στους αγρότες: Η προειδοποίηση για άμεσο τερματισμό των μπλόκων και οι αιχμές περί «τραμπούκων»
Ο στόχος της κυβέρνησης είναι να προσέλθουν σε διάλογο αγρότες που εκπροσωπούν όλα τα μπλόκα και ιδανικά εκπρόσωποι συνολικά του αγροτικού κόσμου
Κυριάκος Μητσοτάκης 27
Κυριάκος Μητσοτάκης: Τραμπουκίζουν αγρότες που θέλουν τον διάλογο για να μη σπάσει το μέτωπο
«Αντιστροφή της πραγματικότητας ότι τους δρόμους κλείνει η Τροχαία» - «Όσο πιο πολύ ταλαιπωρούνται οι πολίτες, τόσο οι αγρότες χάνουν το δίκιο των αιτημάτων τους, πόσο μάλλον όταν αρνούνται να προσέλθουν σε έναν διάλογο»
Κυριάκος Μητσοτάκης
331