Σάββατο, 27 Απρ.
17oC Αθήνα

Παπασταύρου για Μπελέρη: Το τεκμήριο αθωότητας να γίνει απόλυτα σεβαστό από την αλβανική Δικαιοσύνη

Παπασταύρου για Μπελέρη: Το τεκμήριο αθωότητας να γίνει απόλυτα σεβαστό από την αλβανική Δικαιοσύνη

Σε μια κίνηση υψηλού συμβολισμού, ο υπουργός Επικρατείας Σταύρος Παπασταύρου μετέβη στην Αλβανία και συναντήθηκε με τον φυλακισμένο δήμαρχο Χιμάρας Φρέντι Μπελέρη.

Η δίκη του Φρέντι Μπελέρη ξεκινά αύριο Πέμπτη και μετά το τέλος της συνάντησης ο υπουργός Επικρατείας Σταύρος Παπασταύρου έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Μόλις συναντήθηκα στη φυλακή με τον εκλεγμένο Δήμαρχο Χιμάρας Φρέντι Μπελέρη, που βρίσκεται προφυλακισμένος εδώ και 7 μήνες.

Οι στιγμές είναι ομολογουμένως δύσκολες και για αυτό ήθελα να είμαι εδώ. Δυστυχώς, στη Χειμάρρα, η αρχή της λαϊκής κυριαρχίας δεν έχει εφαρμοστεί ακόμη.

Είναι ο μόνος Δήμος σε όλη την Ευρώπη, όπου ο καταψηφισμένος Δήμαρχος συνεχίζει να ασκεί εξουσία, ενώ ο εκλεγμένος Δήμαρχος στερείται το δημοκρατικό του δικαίωμα να ορκιστεί.

Συμπαραστεκόμαστε στον Φρέντι Μπελέρη για το δικαίωμά του σε μια δίκαιη δίκη που συνεχίζεται αύριο.Θέλουμε το τεκμήριο αθωότητάς του να γίνει απόλυτα σεβαστό από την αλβανική Δικαιοσύνη.

Πρέπει να βρεθεί μια δίκαιη λύση, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού κεκτημένου, του κράτους δικαίου και της αρχής καλής γειτονίας, ώστε να αποκατασταθεί η δημοκρατική κανονικότητα στη Χιμάρα».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις