Πολιτική

Παπαθανάσης: Είναι επίθεση δολοφονίας χαρακτήρα – Δεν χρωστάω, δεν έχω καταδικαστεί

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Στο δημοσίευμα που τον θέλει να έχει πάρει δάνειο και να μην το εξυπηρετήσει αναφέρθηκε σε πρωινή εκπομπή του Open ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης.

Ο κ. Παπαθανάσης τόνισε πως «είναι επίθεση δολοφονίας χαρακτήρα» και έκανε λόγο για ψεύδη. Όπως τόνισε «το πρώτο είναι ότι χρωστάω στο Δημόσιο. Δεν χρωστάω τίποτα. Δεύτερον, δεν έχω ποτέ καταδικαστεί. Τρίτον, δεν έχω πάρει κανένα δάνειο. Το δάνειο που έχω πάρει για το σπίτι μου, το εξυπηρετώ κανονικά».

Όπως ανέφερε «είμαι εγγυητής σε εταιρεία στην οποία ήμουν μικρομέτοχος και από την οποία αποχώρησα το 2005. Μετά η τράπεζα πήρε ακίνητα της εταιρείας και ήθελε να κάνει ανάκληση της γονικής παροχής, η οποία έκλεισε με την έφεση που έκανα. Δεν καταδικάστηκα, δεν τελεσιδίκησε. Παραμένω υπεύθυνος για την εγγύηση, δεν γνωρίζω τίποτα για το δάνειο, γιατί δεν έχω σχέση με την εταιρεία».

Ακόμη ξεκαθάρισε πως αν η εταιρεία δεν εξυπηρετήσει το δάνειο, «θα το εξυπηρετήσω εγώ. Όμως δεν γνωρίζω τι κάνει η εταιρεία και τι χειρισμούς κάνει με την τράπεζα. Είναι πολύ δύσκολη η επικοινωνία, ένας από τους μετόχους έχει πεθάνει».

Όπως εξήγησε επρόκειτο με εταιρεία κατασκευαστική, που πήρε το δάνειο για ανάπτυξη, που δόθηκε με κάλυψη 120%. Στη συνέχεια « σε ανύποπτο χρόνο ήρθε η τράπεζα μετά από πέντε χρόνια να αμφισβητήσει τη γονική παροχή».

Σε ερώτηση για το αν ενημερώθηκε από την τράπεζα για το υπόλοιπο του δανείου, είπε πως, «ξέρω ότι, εκπλειστηριάζονταν ακίνητα, υπάρχει ένα υπόλοιπο ποσό κι αν δεν πληρωθεί το ποσό, θα το πληρώσω εγώ. Παραμένω υπεύθυνος για το συγκεκριμένο δάνειο. Μου είπαν ότι υπάρχει ένα υπόλοιπο, αυτοί μου είπαν ότι είμαι εγγυητής σε όλο το ποσό, το 1,8».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Δόμνα Μιχαηλίδου: Χωρίς εισοδηματικά κριτήρια τα παιδιά πολύτεκνων οικογενειών στους βρεφονηπιακούς σταθμούς – Η τρυφερή ανάρτηση με τον γιο της
Ως νέα μητέρα έχει την ευκαιρία να δοκιμάζει στην πράξη και από πρώτο χέρι το αποτέλεσμα πολιτικών και μέτρων που σχετίζονται με το χαρτοφυλάκιό της
Δόμνα Μιχαηλίδου
Νέο χτύπημα από Σαμαρά: Οργισμένη ανάρτηση για τις επιλογές στην αναγραφή του φύλου στον ΕΟΠΥΥ
«Είναι η ίδια woke ατζέντα που έχει ήδη περάσει στην κρατική διοίκηση και τώρα γράφεται και στα σχολικά βιβλία. Πρόκειται για συνειδητή κυβερνητική επιλογή», αναφέρει ο Αντώνης Σαμαράς
Αντώνης Σαμαράς 85
Δόμνα Μιχαηλίδου: «Καταργούνται τα εισοδηματικά κριτήρια για τα παιδιά των πολύτεκνων οικογενειών στους βρεφονηπιακούς σταθμούς»
Η υπουργός παρουσίασε την πορεία των «Νταντάδων της Γειτονιάς», τη νέα παράταση της δράσης «Ανακαίνιση Κατοικίας» και τις νέες αιτήσεις για τον Προσωπικό Βοηθό
Η Δόμνα Μιχαηλίδου