Πολιτική

Παπαθανάσης: Είναι επίθεση δολοφονίας χαρακτήρα – Δεν χρωστάω, δεν έχω καταδικαστεί

Στο δημοσίευμα που τον θέλει να έχει πάρει δάνειο και να μην το εξυπηρετήσει αναφέρθηκε σε πρωινή εκπομπή του Open ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης.

Ο κ. Παπαθανάσης τόνισε πως «είναι επίθεση δολοφονίας χαρακτήρα» και έκανε λόγο για ψεύδη. Όπως τόνισε «το πρώτο είναι ότι χρωστάω στο Δημόσιο. Δεν χρωστάω τίποτα. Δεύτερον, δεν έχω ποτέ καταδικαστεί. Τρίτον, δεν έχω πάρει κανένα δάνειο. Το δάνειο που έχω πάρει για το σπίτι μου, το εξυπηρετώ κανονικά».

Όπως ανέφερε «είμαι εγγυητής σε εταιρεία στην οποία ήμουν μικρομέτοχος και από την οποία αποχώρησα το 2005. Μετά η τράπεζα πήρε ακίνητα της εταιρείας και ήθελε να κάνει ανάκληση της γονικής παροχής, η οποία έκλεισε με την έφεση που έκανα. Δεν καταδικάστηκα, δεν τελεσιδίκησε. Παραμένω υπεύθυνος για την εγγύηση, δεν γνωρίζω τίποτα για το δάνειο, γιατί δεν έχω σχέση με την εταιρεία».

Ακόμη ξεκαθάρισε πως αν η εταιρεία δεν εξυπηρετήσει το δάνειο, «θα το εξυπηρετήσω εγώ. Όμως δεν γνωρίζω τι κάνει η εταιρεία και τι χειρισμούς κάνει με την τράπεζα. Είναι πολύ δύσκολη η επικοινωνία, ένας από τους μετόχους έχει πεθάνει».

Όπως εξήγησε επρόκειτο με εταιρεία κατασκευαστική, που πήρε το δάνειο για ανάπτυξη, που δόθηκε με κάλυψη 120%. Στη συνέχεια « σε ανύποπτο χρόνο ήρθε η τράπεζα μετά από πέντε χρόνια να αμφισβητήσει τη γονική παροχή».

Σε ερώτηση για το αν ενημερώθηκε από την τράπεζα για το υπόλοιπο του δανείου, είπε πως, «ξέρω ότι, εκπλειστηριάζονταν ακίνητα, υπάρχει ένα υπόλοιπο ποσό κι αν δεν πληρωθεί το ποσό, θα το πληρώσω εγώ. Παραμένω υπεύθυνος για το συγκεκριμένο δάνειο. Μου είπαν ότι υπάρχει ένα υπόλοιπο, αυτοί μου είπαν ότι είμαι εγγυητής σε όλο το ποσό, το 1,8».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Βενιζέλος σε Μαρινάκη για το «εμπνευστής του αμελλητί»: Η ΝΔ καταστρατήγησε το Σύνταγμα και τώρα υπόσχεται νέο
«Αντί να αναλάβει την ευθύνη της, η ΝΔ λέει ότι φταίει η διατύπωση του 2001 που την έκανα εγώ. Ευχαριστώ για την τιμή αλλά αδικεί ανθρώπους της ΝΔ» είπε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Ευάγγελος Βενιζέλος
Γεωργιάδης σε Βενιζέλο: Η ΝΔ δεν θα συγκυβερνήσει με Βελόπουλο και Λατινοπούλου, πήγαινε στον φίλο σου τον Ανδρουλάκη και πες μας τι θα κάνετε
«Πλην του ΠΑΣΟΚ, άλλη συγκυβέρνηση δεν μπορεί να υπάρξει. Αν δεν θέλετε, θα έχουμε ξανά εκλογές» επεσήμανε ο υπουργός Υγείας
Ευάγγελος Βενιζέλος και Άδωνις Γεωργιάδης