Πολιτική

Παπαθανάσης: Είναι επίθεση δολοφονίας χαρακτήρα – Δεν χρωστάω, δεν έχω καταδικαστεί

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Στο δημοσίευμα που τον θέλει να έχει πάρει δάνειο και να μην το εξυπηρετήσει αναφέρθηκε σε πρωινή εκπομπή του Open ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης.

Ο κ. Παπαθανάσης τόνισε πως «είναι επίθεση δολοφονίας χαρακτήρα» και έκανε λόγο για ψεύδη. Όπως τόνισε «το πρώτο είναι ότι χρωστάω στο Δημόσιο. Δεν χρωστάω τίποτα. Δεύτερον, δεν έχω ποτέ καταδικαστεί. Τρίτον, δεν έχω πάρει κανένα δάνειο. Το δάνειο που έχω πάρει για το σπίτι μου, το εξυπηρετώ κανονικά».

Όπως ανέφερε «είμαι εγγυητής σε εταιρεία στην οποία ήμουν μικρομέτοχος και από την οποία αποχώρησα το 2005. Μετά η τράπεζα πήρε ακίνητα της εταιρείας και ήθελε να κάνει ανάκληση της γονικής παροχής, η οποία έκλεισε με την έφεση που έκανα. Δεν καταδικάστηκα, δεν τελεσιδίκησε. Παραμένω υπεύθυνος για την εγγύηση, δεν γνωρίζω τίποτα για το δάνειο, γιατί δεν έχω σχέση με την εταιρεία».

Ακόμη ξεκαθάρισε πως αν η εταιρεία δεν εξυπηρετήσει το δάνειο, «θα το εξυπηρετήσω εγώ. Όμως δεν γνωρίζω τι κάνει η εταιρεία και τι χειρισμούς κάνει με την τράπεζα. Είναι πολύ δύσκολη η επικοινωνία, ένας από τους μετόχους έχει πεθάνει».

Όπως εξήγησε επρόκειτο με εταιρεία κατασκευαστική, που πήρε το δάνειο για ανάπτυξη, που δόθηκε με κάλυψη 120%. Στη συνέχεια « σε ανύποπτο χρόνο ήρθε η τράπεζα μετά από πέντε χρόνια να αμφισβητήσει τη γονική παροχή».

Σε ερώτηση για το αν ενημερώθηκε από την τράπεζα για το υπόλοιπο του δανείου, είπε πως, «ξέρω ότι, εκπλειστηριάζονταν ακίνητα, υπάρχει ένα υπόλοιπο ποσό κι αν δεν πληρωθεί το ποσό, θα το πληρώσω εγώ. Παραμένω υπεύθυνος για το συγκεκριμένο δάνειο. Μου είπαν ότι υπάρχει ένα υπόλοιπο, αυτοί μου είπαν ότι είμαι εγγυητής σε όλο το ποσό, το 1,8».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Βολές» κατά του Νίκου Ανδρουλάκη από Τούρκο αντιναύαρχο, εκ των «αρχιτεκτόνων» της «Γαλάζιας Πατρίδας»
«Στην Καππαδοκία βρίσκεται ένα ζωντανό κομμάτι της ιστορίας του Ελληνισμού» είχε αναφέρει ο Νίκος Ανδρουλάκης, σε δική του ανάρτηση, μετά την επίσκεψή του στην περιοχή
Νίκος Ανδρουλάκης
Γεωργιάδης για το ακίνητο Ανδρουλάκη: «Είναι αστείο να παίρνει μίσθωμα 1.000 ευρώ» – «Επαναλαμβάνει ψεύδη και συκοφαντίες» απαντά το ΠΑΣΟΚ
«Κανείς δεν νοικιάζει ακίνητο στο Δημόσιο χωρίς να το θέλει, για να το κάνει το ακίνητο μπαίνει σε διαγωνιστική διαδικασία» λέει ο υπουργός Υγείας - «Ο διαγωνισμός, οι προσφορές και η επιλογή έγιναν επί ΝΔ το 2009» απαντά το ΠΑΣΟΚ
Άδωνις Γεωργιάδης
Το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για την μαύρη επέτειο της Γενοκτονίας των Ποντίων - «Οφείλουμε στην ποντιακή κοινότητα χρέος ευγνωμοσύνης»
«Με αφορμή την Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, ανατρέχουμε με συγκίνηση σε ένα από τα πιο τραγικά κεφάλαια της σύγχρονης ιστορίας: τη συστηματική εξόντωση 353.000 συμπατριωτών μας», έγραψε στα social media ο πρωθυπουργός
Κυριάκος Μητσοτάκης
Νέα επίθεση Σαμαρά κατά της κυβέρνησης με βολές για την απόσυρση των Patriot από την Κάρπαθο: «Ας ξυπνήσουμε, επιτέλους»
«Η κυβέρνηση οφείλει να ζητήσει, άμεσα, έκτακτη σύγκλιση κορυφής της Ε.Ε για τις απίστευτες τουρκικές απειλές. Δεν μπορεί να παραμένουμε αδρανείς όταν η Τουρκία εκτελεί σχεδιασμούς με βάθος δεκαετιών»
Αντώνης Σαμαράς 105