Πολιτική

Παπαθανάσης: «Θα συνεχιστεί η ενίσχυση στην επιχειρηματικότητα»

«Δεν ανοίγουμε πλήρως την αγορά. Ο κάθε βηματισμός γίνεται με μεγάλη προσοχή. Ο ιός είναι εδώ, πολλοί συμπολίτες μας είναι διασωληνωμένοι», είπε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης.

«Από σήμερα άνοιξαν mall και εκπτωτικά χωριά και από τις 3 Μαΐου ανοίγει η εστίαση, με self test και μόνο με καθήμενους σε εξωτερικούς χώρους και με περιορισμούς» συμπλήρωσε.

Όπως είπε ο κ. Παπαθανάσης μιλώντας στον ΑΝΤ1 «ο χώρος της εστίασης έχει υποστεί μεγάλη ζημία. Υπάρχει και η στήριξη για τις πάγιες δαπάνες και η χρηματοδότηση για την επανεκκίνηση, μέσα στον Μάιο θα υπάρξουν οι χρηματοδοτήσεις. Ανοίγοντας η πλατφόρμα για το 7% (του τζίρου) της επιδότησης στην εστίαση, θα γνωρίζει ο κάθε επαγγελματίας πόσα χρήματα θα πάρει και θα μπορεί να ρυθμίσει την κατάσταση του».

«Ξέρουμε ότι πολλά καταστήματα δεν θα ανοίξουν, διότι δεν έχουν όλα τα καταστήματα εστίασης εξωτερικούς χώρους. Είναι σημαντικό ότι υπάρχει στήριξη και σε επιχειρήσεις και σε εργαζόμενους. Δεν είχαμε απολύσεις το 2020 και αυτό είναι σημαντικό. Θα μου πείτε ότι υπήρχαν τα μέτρα στήριξης με τις αναστολές συμβάσεων. Θα σας απαντήσω ότι συνεχίζουν να υπάρχουν, όπως και πολλά άλλα προγράμματα στήριξης, όπως η επιστρεπτέα προκαταβολή και η μείωση ενοικίων».

«Θα στηρίξουμε την εστίαση, αλλά χρήματα δεν υπάρχουν στα λεφτόδεντρα», είπε ο κ. Παπαθανάσης, αναφερόμενος στην σημασία για την παροχή ρευστότητας απο τις διεθνείς αγορές μέσω δανεισμού΄και της αναβάθμισης της ελληνικής οικονομίας από τον οίκο S&P.

Σε ό,τι αφορά τις μετακινήσεις το Πάσχα, ο κ. Παπαθανάσης είπε ότι «οι επιστήμονες έχουν δώσει τις γνωμοδοτήσεις τους και η Πολιτεία έχει πάρει τις αποφάσεις. Πολλές περιοχές είναι ακόμη επιβαρυμένες. Κυρίως οι νεαρότερες ηλικίες είναι ασυμπτωματικοί ασθενείς κορονοϊού, δεν θέλουμε να έχουμε νέα διασπορά».

Για τις σωρευμένες οφειλές των επιχειρήσεων από φορολογικές – ασφαλιστικές εισφορές και υποχρεώσεις προς τράπεζες και ιδιώτες, που σύμφωνα με εκτιμήσεις ανέρχονται σε πάνω από 20 δισ. ευρώ, ο κ. Παπαθανάσης είπε ότι δεκάδες δισ. ευρώ έχουν δοθεί σε μέτρα στήριξης τόσο το 2020 όσο και φέτος, λέγοντας ότι η ενίσχυση θα συνεχιστεί και δεν απέκλεισε να υπάρχουν και άλλες αποφάσεις, π.χ. για την διευθέτηση οφειλών παράλληλα με τις τρέχουσες υποχρεώσεις σε πολλές δόσεις, πέραν των 120.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Σοφία Ζαχαράκη από Ιεροσόλυμα: Η Ελλάδα θα χρηματοδοτήσει την αναβάθμιση του Πανίερου Ναού της Αναστάσεως – Αναβίωση της Θεολογικής Σχολής του Τιμίου Σταυρού
Η υπουργός,συναντήθηκε και με τον Πατριάρχη, όπου εξέφρασε τη βούληση της Ελληνικής Κυβέρνησης να στηρίξει εμπράκτως το Πατριαρχείο των Ιεροσολύμων
Η Σοφία Ζαχαράκη στα Ιεροσόλυμα
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ψήφισε μαζί με το γιο του στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ: «Γέμισαν οι κάλπες»
«Η παράταξη η οποία στηρίζει την μεγάλη μεσαία τάξη κάνει ό,τι περνά από το χέρι της για να αντιμετωπίσει το μεγάλο πρόβλημα της ακρίβειας», τόνισε ο πρωθυπουργόε
Κυριάκος Μητσοτάκης
6
Κυριάκος Μητσοτάκης: Αύριο, Δευτέρα, η ενίσχυση των 250 ευρώ στους χαμηλοσυνταξιούχους – Καταβάλλεται νωρίτερα του προγραμματισμένου
«Θα είναι η πρώτη μιας σειράς αυξήσεων που θα δουν στα εισοδήματά τους, καθώς από τον Ιανουάριο θα δουν αύξηση στις αποδοχές τους τόσο λόγω της μείωσης των φορολογικών συντελεστών»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης 204
Τέμπη: Τον Δεκέμβριο οι απολογίες Τριαντόπουλου, Αγοραστού και των υπολοίπων 6 κατηγορουμένων για το «μπάζωμα»
Αναμένεται να δώσουν εξηγήσεις για λάθη και παραλείψεις στο σημείο της τραγωδίας, τις κρίσιμες πρώτες ώρες μετά το δυστύχημα, που είχε ως αποτέλεσμα να αλλοιωθεί ο χώρος και να χαθούν κρίσιμα αποδεικτικά στοιχεία
Τέμπη
Τελευταία προδημοσίευση για την «Ιθάκη» του Αλέξη Τσίπρα - «Υπέγραψα έναν επώδυνο συμβιβασμό, αλλά έθεσα τα θεμέλια για οριστική έξοδο από τα Μνημόνια»
«Το “Μύθοι και Αλήθειες” είναι ένα ξεχωριστό κεφάλαιο με ιδιαίτερη σημασία. Η ουσία όσων περιγράφω σε αυτό το κεφάλαιο, ήταν ένας από τους βασικούς λόγους που με παρακίνησαν να γράψω την “Ιθάκη”»
Το βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα 21