Πολιτική

Παπαθανάσης: «Θα συνεχιστεί η ενίσχυση στην επιχειρηματικότητα»

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

«Δεν ανοίγουμε πλήρως την αγορά. Ο κάθε βηματισμός γίνεται με μεγάλη προσοχή. Ο ιός είναι εδώ, πολλοί συμπολίτες μας είναι διασωληνωμένοι», είπε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης.

«Από σήμερα άνοιξαν mall και εκπτωτικά χωριά και από τις 3 Μαΐου ανοίγει η εστίαση, με self test και μόνο με καθήμενους σε εξωτερικούς χώρους και με περιορισμούς» συμπλήρωσε.

Όπως είπε ο κ. Παπαθανάσης μιλώντας στον ΑΝΤ1 «ο χώρος της εστίασης έχει υποστεί μεγάλη ζημία. Υπάρχει και η στήριξη για τις πάγιες δαπάνες και η χρηματοδότηση για την επανεκκίνηση, μέσα στον Μάιο θα υπάρξουν οι χρηματοδοτήσεις. Ανοίγοντας η πλατφόρμα για το 7% (του τζίρου) της επιδότησης στην εστίαση, θα γνωρίζει ο κάθε επαγγελματίας πόσα χρήματα θα πάρει και θα μπορεί να ρυθμίσει την κατάσταση του».

«Ξέρουμε ότι πολλά καταστήματα δεν θα ανοίξουν, διότι δεν έχουν όλα τα καταστήματα εστίασης εξωτερικούς χώρους. Είναι σημαντικό ότι υπάρχει στήριξη και σε επιχειρήσεις και σε εργαζόμενους. Δεν είχαμε απολύσεις το 2020 και αυτό είναι σημαντικό. Θα μου πείτε ότι υπήρχαν τα μέτρα στήριξης με τις αναστολές συμβάσεων. Θα σας απαντήσω ότι συνεχίζουν να υπάρχουν, όπως και πολλά άλλα προγράμματα στήριξης, όπως η επιστρεπτέα προκαταβολή και η μείωση ενοικίων».

«Θα στηρίξουμε την εστίαση, αλλά χρήματα δεν υπάρχουν στα λεφτόδεντρα», είπε ο κ. Παπαθανάσης, αναφερόμενος στην σημασία για την παροχή ρευστότητας απο τις διεθνείς αγορές μέσω δανεισμού΄και της αναβάθμισης της ελληνικής οικονομίας από τον οίκο S&P.

Σε ό,τι αφορά τις μετακινήσεις το Πάσχα, ο κ. Παπαθανάσης είπε ότι «οι επιστήμονες έχουν δώσει τις γνωμοδοτήσεις τους και η Πολιτεία έχει πάρει τις αποφάσεις. Πολλές περιοχές είναι ακόμη επιβαρυμένες. Κυρίως οι νεαρότερες ηλικίες είναι ασυμπτωματικοί ασθενείς κορονοϊού, δεν θέλουμε να έχουμε νέα διασπορά».

Για τις σωρευμένες οφειλές των επιχειρήσεων από φορολογικές – ασφαλιστικές εισφορές και υποχρεώσεις προς τράπεζες και ιδιώτες, που σύμφωνα με εκτιμήσεις ανέρχονται σε πάνω από 20 δισ. ευρώ, ο κ. Παπαθανάσης είπε ότι δεκάδες δισ. ευρώ έχουν δοθεί σε μέτρα στήριξης τόσο το 2020 όσο και φέτος, λέγοντας ότι η ενίσχυση θα συνεχιστεί και δεν απέκλεισε να υπάρχουν και άλλες αποφάσεις, π.χ. για την διευθέτηση οφειλών παράλληλα με τις τρέχουσες υποχρεώσεις σε πολλές δόσεις, πέραν των 120.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Νίκος Δένδιας: Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων για την τρομοκρατική επίθεση στην Ιορδανία
Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας καταδίκασε απερίφραστα την αποτρόπαιη τρομοκρατική επίθεση και εξέφρασε τα συλλυπητήριά του προς τις οικογένειες των θυμάτων
Ο Νίκος Δένδιας
Ο Αλέξης Τσίπρας στο σχολικό συγκρότημα της Γκράβας: Να αποκλειστεί κάθε κίνδυνος, να γυρίσουν πίσω με ασφάλεια στις αίθουσες οι μαθητές
«Χιλιάδες "Γκράβες" υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα, όχι στο μέγεθος αυτό, αλλά είναι το ίδιο πράγμα» αναφέρει ο πρόεδρος της ΕΛΑΣ σε ανάρτησή του
Ο Αλέξης Τσίπρας 5
Έφη Αχτσιόγλου στο newsit.gr: «Η ΕΛΑΣ δεν είναι κόμμα για τη δεύτερη θέση» – Στόχος η διακυβέρνηση με τον Τσίπρα
Η πρώην υπουργός Εργασίας μιλά στο Left Side Story για την πορεία της από τον ΣΥΡΙΖΑ στη Νέα Αριστερά, την απόφαση να παραδώσει τη βουλευτική της έδρα, τον ρόλο του πρώην πρωθυπουργού και την ανάγκη η Αριστερά να διεκδικήσει την εξουσία
Έφη Αχτσίογλου, ΕΛΑΣ
23
Μητσοτάκης για Ιορδανία: Οι επιθέσεις σε αθώους ανθρώπους και τόπους λατρείας αποτελούν προσβολή για την κοινή μας ανθρωπιά
«Πρέπει να αντιμετωπίσουμε την τρομοκρατία και να εξαλείψουμε τον φανατισμό, στη Μέση Ανατολή και σε ολόκληρο τον κόσμο» επισημαίνει ο πρωθυπουργός
Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης