Πολιτική

Παπαχριστόπουλος: Έως την Παρασκευή παραιτούμαι από βουλευτής – Θα τρέξω όπου με βάλει ο ΣΥΡΙΖΑ

Ως την Παρασκευή δήλωσε θα παραιτηθεί από βουλευτής ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος, όπως δήλωσε ο ίδιος στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο», σημειώνοντας επιπλέον ότι στηρίζει τις προσπάθειες του Αλ. Τσίπρα.

Ο κ. Παπαχριστόπουλος τόνισε χαρακτηριστικά πως «είχα ετοιμάσει την παραίτησή μου την Παρασκευή, 25 του μήνα, την είχα τυπώσει και ήμουν έτοιμος να την δώσω. Ωστόσο άκουσα τον πρόεδρο να λέει ότι “είναι μεθοδευμένο από τον Τσίπρα, τον Βούτση κτλ.”. Δεν μου αρέσει να είμαι εγώ η αιτία να διαλυθεί η ΚΟ και είπα μέσα μου -δεν μου το ζήτησε κανένας- να δώσω μία παράταση πέντε-έξι ημέρες.

Ο σκοπός είναι μήπως καταφέρει είτε θεσμικά είτε με κάποιο βουλευτή να συγκροτηθεί η ΚΟ. Το αργότερο, σας το λέω σε πέντε-έξι ημέρες δεν θα είμαι βουλευτής».

Σε άλλο σημείο το προσδιόρισε περισσότερο λέγοντας «Πέμπτη, Παρασκευή το αργότερο». Υπεραμύνθηκε της παράδοσης της έδρας όταν ένας βουλευτής αλλάζει κόμμα, καθώς όπως είπε «είναι δανεική» από το κόμμα με το οποίο εξελέγη και μάλιστα είπε χαρακτηριστικά «κάνω αγώνα κάτι σαν αυτό που ισχύει στο αγγλικό Κοινοβούλιο, να γίνει και στην συνταγματική αναθεώρηση» στην Ελλάδα.

“Θα τρέξω όπου με τοποθετήσει ο ΣΥΡΙΖΑ”

Για το πολιτικό μέλλον του ιδίου και μίας πιθανής συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Παπαχριστόπουλος είπε ευθέως «δεν κρύβομαι και σας λέω: στήριζα και στηρίζω αυτή την κυβέρνηση. Πρέπει να τελειώσει το έργο της με νύχια και με δόντια, ακόμη και ως απλός πολίτης, θα στηρίζω πάντα τις προσπάθειες που κάνει αυτός ο πρωθυπουργός. Αυτό που έκανα τέσσερα χρόνια θα συνεχίσω να το κάνω. Δεν έχω μιλήσει με κανέναν, δεν έχω πει τι θα κάνω ή τι δεν θα κάνω, πάντως θα ήταν ευχής έργο για μένα να βοηθήσω αυτή την προσπάθεια.

Θα είναι μεγάλη μου τιμή, από οποιοδήποτε πόστο, να βοηθήσω αυτή την κυβέρνηση, γιατί πιστεύω ότι λειτουργεί θετικά για το καλό της χώρας. Αν μου κάνει αυτή την τιμή ο ΣΥΡΙΖΑ με τον πρωθυπουργό, θα το θεωρήσω μεγάλη μου τιμή. Θα πάρω την μηχανούλα μου και θα τρέξω οπουδήποτε με βάλουν, ό,τι σας λέω!», είπε χαρακτηριστικά.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Συνάντηση Μητσοτάκη – Τζιτζικώστα: Η Ελλάδα έχει καταφέρει να αντλήσει πόρους που ξεπερνούν τα 80 δισεκατομμύρια ευρώ
«Η Ελλάδα κάνει εξαιρετική δουλειά σε πανευρωπαϊκό επίπεδο και είμαι πραγματικά περήφανος που ως Έλληνας επίτροπος βρίσκομαι στις Βρυξέλλες», ανέφερε ο Απόστολος Τζιτζικώστας
Συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Βιώσιμων Μεταφορών και Τουρισμού, Απόστολο Τζιτζικώστα, στο Μαξίμου
Χαμός με Άδωνι Γεωργιάδη και Ζωή Κωνσταντοπούλου στη Βουλή για τον Διαμαντή Καραναστάση: «Είσαι ψευταράς και Χίτλερ», «σταμάτα ανάγωγη»
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας αρπάχτηκε επίσης τόσο με τον Βασίλη Βιλιάρδο της Ελληνικής Λύσης όσο και με τον Γιώργο Λαμπρούλη του ΚΚΕ
Άδωνις Γεωργιάδης και Ζωή Κωνσταντοπούλου 36
Ο Νίκος Καρανίκας «στοχοποιεί» το περιβάλλον Τσίπρα – «Ήθελαν να αλλάξουν τον κόσμο αλλά δεν πήραν χαμπάρι ότι ο κόσμος άλλαξε»
Ο πρώην σύμβουλος του Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στο περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού, κατηγορώντας συνεργάτες του για γεωπολιτικές αυταπάτες, αναχρονισμό και χρόνια ανεπάρκεια
Ο Νίκος Καρανίκας 9