Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Παπαχριστόπουλος: Πρώτα “έδωσε” την κυβέρνηση και τώρα λέει ότι παρερμηνεύθηκαν οι δηλώσεις του!

Παπαχριστόπουλος: Πρώτα “έδωσε” την κυβέρνηση και τώρα λέει ότι παρερμηνεύθηκαν οι δηλώσεις του!

Το χαρτί της παρερμηνείας των δηλώσεων από τα “κακά” ΜΜΕ έπαιξε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, Θανάσης Παπαχριστόπουλος, ο οποίος έβαλε φωτιά στο πολιτικό σκηνικό λέγοντας ότι η κυβέρνηση έβγαλε στην φόρα τον διάλογο Τόμσεν – Βελκουλέσκου.

Ο πρωταγωνιστής – κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Θανάσης Παπαχριστόπουλος σε δηλώσεις του στις τηλεοπτικές κάμερες από το περιστύλιο της Βουλής επιτέθηκε στα ΜΜΕ ότι παρερμήνευσαν τα όσα είπε, εκείνος αναφερόταν στην σκληρή επιστολή που απέστειλε η Κυβέρνηση στην επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ και όχι στους διαλόγους. Μιλώντας στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, αργότερα, επέμεινε ότι η αναφορά του ήταν για την επιστολή και ίσως εν τη ρύμη του λόγου δεν γίνεται αντιληπτό.

Τι είπε στην Επιτροπή ο κ. Παπαχριστόπουλος

Την κυβέρνηση «έδωσε» ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος των ΑΝΕΛ Θανάσης Παπαχριστόπουλος για την καταγραφή των διαλόγων Βελκουλέσκου – Τόμσεν και την διαρροή τους στα wikileaks!

Μιλώντας ως εισηγητής στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο κατά την κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Οικονομικών και Κοινωνικών Υποθέσεων είπε «Τι άλλο μπορούσε να κάνει η κυβέρνηση, όταν έβγαλε στην φόρα το διάλογο Βαλκουλέσκου – Τόμσεν… το παλεύει με νύχια και με δόντια το ΔΝΤ. Πως θα το έκαιγε διαφορετικά»!

Η αναφορά αυτή ειπώθηκε από τον κ. Θανάση Παπαχριστόπουλο εν τη ρύμη του λόγου για την υπεράσπιση της κυβέρνησης, ή αποτελεί «στεγνό δόσιμο…» της κυβέρνησης που μέχρι σήμερα έχει αποποιηθεί οποιαδήποτε συμμετοχή στην καταγραφή των διαλόγων των δύο υψηλόβαθμων στελεχών του ΔΝΤ, όπως και την διαρροή τους στα wikileaks;

Ερωτηθείς από τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης σχετικά με την αναφορά αυτή του βουλευτή των ΑΝΕΛ δεν θέλησε να σχολιάσει λέγοντας ότι το να πει κάτι για θέματα που δεν γνωρίζει και ειδικά με τον τρόπο που λειτουργούν τα wikileaks δεν θα ήταν υπεύθυνο. Σε ότι πάντως, τόνισε, την ουσία των διαλόγων και του τρόπου των πιέσεων που άσκησε το ΔΝΤ προς την κυβέρνηση και την αξιολόγηση, εκεί θα έπρεπε να σταθεί και να δει ότι επιβεβαιώθηκαν τα όσα πλήρως τα όσα δημοσιεύθηκαν.

Καυγάς στην Επιτροπή

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Μάκης Μπαλαούρας απευθυνόμενος στον Γιάννη Βρούτση ο οποίος μιλούσε για το θέμα τον διέκοψε λέγοντας: «τι να πούμε, γιατί ένας βουλευτής είπε αυτό ή το άλλο; Δεν ειπώθηκε κάτι τέτοιο. Να μην προσπαθούμε συνεχώς να δημιουργήσουμε τέτοιες εντυπώσεις και να βγάλουμε “λαγό”… Ας μην μεταφέρουμε τι γράφει το διαδίκτυο, αυτό είναι εκτός θέματος…»
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Βρούτσης διευκρίνισε στον επισπεύδοντα να υποβαθμίσει την αναφορά του βουλευτή των ΑΝΕΛ, πρόεδρο της Επιτροπής Μάκη Μπαλαούρα ότι «την αναφορά αυτή την έκανε ο κ. Θανάσης Παπαχριστόπουλος σε αύτη τη συνεδρίαση της Επιτροπής, άρα δεν είναι εκτός θέματος. Είναι εισηγητής του συγκυβερνώντος κόμματος. Και αυτό που ζητάμε από τον υπουργό είναι να την διαψεύσει γιατί μπορεί να βλάψει την ελληνική προσπάθεια…»

Ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος από την πλευρά του απάντησε ότι δεν αντιλήφθηκε αυτή την αναφορά του κ. Θανάση Παπαχριστόπουλου και ξέρω τι έχει απαντήσει η κυβέρνηση για το θέμα αυτό και την διάψευση ότι την διαρροή την έχει κάνει αυτή.
Το θέμα με πολύ πιο έντονους τόνους έθεσε στην Επιτροπή και ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Αδωνης Γεωργιάδης λέγοντας πως η δήλωση αυτή του βουλευτή των ΑΝΕΛ είναι πρώτη είδηση σε όλα τα μέσα και κοινωνικά δίκτυα και ήδη ταξιδεύει για το εξωτερικό… Μάλιστα επεσήμανε ότι ο κ. Θανάσης Παπαχριστόπουλος δεν είναι ένα τυχαίο πρόσωπο είναι εισηγητής συγκυβερνώνοντος κόμματος, ο πρόεδρός του είναι και υπουργό Εθνικής Άμυνας κάποια μεγαλύτερη εσωτερική πληροφόρηση θα έχει και ίσως του την ΄χει μεταφέρει…»

Ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος απάντησε πως τα όσα κάποιος λέει «βαρύνουν εκείνον τον οποίο τα λέει» και πρόσθεσε πως η αναφορά του κ. Θανάση Παπαχριστόπουλου ήταν μια άποψη- εκτίμηση και όχι μια πληροφόρηση…
Για παραποίηση των λεγομένων του εισηγητή των ΑΝΕΛ Θανάση Παπαχριστόπουλου μίλησε και ο έτερος προεδρεύον της επιτροπής Νίκος Μανιός λέγοντας πως τα «πρακτικά της συνεδρίασης είναι εδώ και δεν γράφουν κάτι τέτοιο…» Στην παρατήρηση του Άδωνη Γεωργιάδη πως «υπάρχει και βίντεο με την ομιλία του εισηγητή των ΑΝΕΛ» ο Νίκος Μανιός του αντέτεινε «έχετε χαλκεύσει πολλά βίντεο στο παρελθόν…»!

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε