Πολιτική

Παππάς για Eurogroup: «”Μαξιλάρι” που εγγυάται την έξοδο στις αγορές»

«Η Ελλάδα έχει πλέον την εμπιστοσύνη της διεθνούς κοινότητας, πολιτικής και οικονομικής, κι αυτό θα αποτυπωθεί πολύ σύντομα, μετά και τη συνολική συμφωνία που επετεύχθη την περασμένη Πέμπτη», τονίζει, αναφερόμενος στην απόφαση του Eurogroup, ο Νίκος Παππάς, σε συνέντευξή στην εφημερίδα Ειδήσεις. Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής χαρακτηρίζει σημαντική απόφαση την καταγραφή στη συμφωνία της δέσμευσης εκ μέρους των εταίρων «ενός "μαξιλαριού" το οποίο θα εγγυηθεί την έξοδο της χώρας στις αγορές».

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

«Πλέον με τους αυξημένους βαθμούς ελευθερίας στην άσκηση πολιτικής, σηκώνουμε τα μανίκια και παλεύουμε για την ανάπτυξη. Κι αν θέλετε καλύτερα παλεύουμε για τη δίκαιη ανάπτυξη. Κατά την οποία ο κάθε πολίτης θα έχει πρόσβαση στα χρηματοδοτικά εργαλεία. Θα μπορεί να έχει μια καλή θέση εργασίας, θα μπορεί να ελπίζει για την επόμενη ημέρα», λέει αναφερόμενος στις προτεραιότητες της κυβέρνησης στην οικονομία.

Απαντώντας στις επικρίσεις της αντιπολίτευσης ότι η κυβέρνηση έκανε «κωλοτούμπα» και αποδέχθηκε ως βάση της συμφωνίας την πρόταση Σόιμπλε στο Eurogroup του Μαΐου, ο Νίκος Παππάς τις χαρακτηρίζει «τελευταία επιφωνήματα μιας λεκτικής και πολιτικής στρατηγικής που είχε ως σύνθημα το “Βάστα Σόιμπλε”» και προσθέτει: «Οι εξελίξεις δεν τους δικαίωσαν. Εμείς καταλήξαμε σε μια συνολική συμφωνία, η οποία εξασφαλίζει καθαρό διάδρομο για την ελληνική οικονομία και ολοκλήρωση του προγράμματος».

«Τα σενάρια καταστροφής που καλλιεργούσαν ορισμένα κέντρα εντός της χώρας και έκαναν πρωτοσέλιδα συγκεκριμένα media της Ελλάδας, διαψεύδονται πλέον με εκκωφαντικό τρόπο και από δηλώσεις αξιωματούχων και από τον διεθνή Τύπο», σημειώνει ο υπουργός Επικρατείας.

Τέλος, ο υπουργός ΨΗΠΤΕ καλεί τη αξιωματική αντιπολίτευση «να κάνει επιτέλους την αυτοκριτική της», σημειώνοντας: «Όσο εμείς διεκδικούσαμε χαμηλά πλεονάσματα, μας έλεγαν “υπογράψτε ό,τι σας δίνουν”. Όσο εμείς ζητούσαμε πίσω τα συλλογικές διαπραγματεύσεις μας έλεγαν “πάρτε τα διπλά μέτρα για να κλείσετε”».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Νίκος Ανδρουλάκης: Συμμορία στο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό, που δημιουργεί συνθήκες παρακμής
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε την κυβέρνηση για αποτυχία στην οικονομία και διάβρωση του Κράτους Δικαίου, αντιτάσσοντας το «ολοκληρωμένο προοδευτικό πρόγραμμα» του κόμματός του
Νίκος Ανδρουλάκης, ΠΑΣΟΚ
Μάξιμος Χαρακόπουλος: Δεν μπορεί να είμαστε στα εύκολα μαζί και στα δύσκολα κάποιοι να μην εμφανίζονται
«Δεν πρέπει να δαιμονοποιούνται οι διαφορετικές απόψεις», τόνισε ο γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, απορρίπτοντας την ευκολία των χαρακτηρισμών περί «ανταρτών» και «διαφωνούντων»
Μάξιμος Χαρακόπουλος
Γιώργος Γεραπετρίτης για το ζευγάρι Ελλήνων που άνοιξε σημαία στην Αγία Σοφία: Αντιμετωπίζουν κατηγορίες για «υποκίνηση σε μίσος»
«Οι ενέργειες κατατείνουν στο να υπάρξει όσο το δυνατόν ταχύτερη διενέργεια της δίκης ή να αντικατασταθεί η προσωρινή κράτηση με άλλο ασφαλιστικό μέτρο, το οποίο θα είναι η απελευθέρωση υπό όρους»
Γιώργος Γεραπετρίτης για το ζευγάρι Ελλήνων που άνοιξε σημαία στην Αγία Σοφία: Αντιμετωπίζουν κατηγορίες για «υποκίνηση σε μίσος» 19