Πολιτική

Παππάς για Eurogroup: «”Μαξιλάρι” που εγγυάται την έξοδο στις αγορές»

«Η Ελλάδα έχει πλέον την εμπιστοσύνη της διεθνούς κοινότητας, πολιτικής και οικονομικής, κι αυτό θα αποτυπωθεί πολύ σύντομα, μετά και τη συνολική συμφωνία που επετεύχθη την περασμένη Πέμπτη», τονίζει, αναφερόμενος στην απόφαση του Eurogroup, ο Νίκος Παππάς, σε συνέντευξή στην εφημερίδα Ειδήσεις. Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής χαρακτηρίζει σημαντική απόφαση την καταγραφή στη συμφωνία της δέσμευσης εκ μέρους των εταίρων «ενός "μαξιλαριού" το οποίο θα εγγυηθεί την έξοδο της χώρας στις αγορές».

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

«Πλέον με τους αυξημένους βαθμούς ελευθερίας στην άσκηση πολιτικής, σηκώνουμε τα μανίκια και παλεύουμε για την ανάπτυξη. Κι αν θέλετε καλύτερα παλεύουμε για τη δίκαιη ανάπτυξη. Κατά την οποία ο κάθε πολίτης θα έχει πρόσβαση στα χρηματοδοτικά εργαλεία. Θα μπορεί να έχει μια καλή θέση εργασίας, θα μπορεί να ελπίζει για την επόμενη ημέρα», λέει αναφερόμενος στις προτεραιότητες της κυβέρνησης στην οικονομία.

Απαντώντας στις επικρίσεις της αντιπολίτευσης ότι η κυβέρνηση έκανε «κωλοτούμπα» και αποδέχθηκε ως βάση της συμφωνίας την πρόταση Σόιμπλε στο Eurogroup του Μαΐου, ο Νίκος Παππάς τις χαρακτηρίζει «τελευταία επιφωνήματα μιας λεκτικής και πολιτικής στρατηγικής που είχε ως σύνθημα το “Βάστα Σόιμπλε”» και προσθέτει: «Οι εξελίξεις δεν τους δικαίωσαν. Εμείς καταλήξαμε σε μια συνολική συμφωνία, η οποία εξασφαλίζει καθαρό διάδρομο για την ελληνική οικονομία και ολοκλήρωση του προγράμματος».

«Τα σενάρια καταστροφής που καλλιεργούσαν ορισμένα κέντρα εντός της χώρας και έκαναν πρωτοσέλιδα συγκεκριμένα media της Ελλάδας, διαψεύδονται πλέον με εκκωφαντικό τρόπο και από δηλώσεις αξιωματούχων και από τον διεθνή Τύπο», σημειώνει ο υπουργός Επικρατείας.

Τέλος, ο υπουργός ΨΗΠΤΕ καλεί τη αξιωματική αντιπολίτευση «να κάνει επιτέλους την αυτοκριτική της», σημειώνοντας: «Όσο εμείς διεκδικούσαμε χαμηλά πλεονάσματα, μας έλεγαν “υπογράψτε ό,τι σας δίνουν”. Όσο εμείς ζητούσαμε πίσω τα συλλογικές διαπραγματεύσεις μας έλεγαν “πάρτε τα διπλά μέτρα για να κλείσετε”».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Είμαστε στη θέση να πατήσουμε το κουμπί» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το τελευταίο αίτημα πληρωμής στο Ταμείο Ανάκαμψης
Για «τιτάνιο έργο», που αποτελεί σημαντική παρακαταθήκη για την αξιοποίηση των επόμενων ευρωπαϊκών προγραμμάτων έκανε λόγο ο πρωθυπουργός και τόνισε ότι «δεν χάθηκε ούτε ένα ευρώ»
Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στα γραφεία της Ειδικής Υπηρεσίας Συντονισμού Ταμείου Ανάκαμψης, στην Πανεπιστημίου την Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2026
30
Πολάκης σε Γεωργιάδη για Πατούλη: «Ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανάγκασε να στείλεις το φιλαράκι σου στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας»
Στην πίεση του ΣΥΡΙΖΑ αποδίδει ο Παύλος Πολάκης την απόφαση του υπουργού Υγείας να διαβιβάσει στοιχεία για τις εταιρείες του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας. Ο Γιώργος Πατούλης δηλώνει ότι ζήτησε ο ίδιος να ελεγχθεί
Παύλος Πολάκης
ΠΑΣΟΚ κατά Γεωργιάδη για την παραπομπή Πατούλη στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας: «Εμπαιγμός, πριν λίγες ημέρες τον υπερασπιζόταν»
Η Χαριλάου Τρικούπη διευρύνει την επίθεσή της, συνδέοντας την υπόθεση με την εποπτεία των ιδιωτικών δομών υγείας και καταλογίζοντας στην κυβέρνηση πολυετή αδράνεια
Γραφεία του ΠΑΣΟΚ
Τσίπρας από την Ολυμπία: «Να φύγει ο Φλωρίδης» – Μετωπική επίθεση σε Μητσοτάκη για Τέμπη, ακρίβεια και διαφθορά
Η δικαστική εξέλιξη για τους χειρισμούς στον τόπο του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος βρέθηκε στο επίκεντρο της παρέμβασης του πρώην πρωθυπουργού και προέδρου της ΕΛΑΣ στο Olympia Forum
Αλέξης Τσίπρας, ΕΛΑΣ
Δόμνα Μιχαηλίδου: Η προσβασιμότητα, η εξαίρεση και το «να μη χρειαστεί να ξανάρθω»
Η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας επέλεξε να δώσει το «παρών» σε εκδήλωση του ιδιωτικού τομέα και εξήγησε γιατί στόχος είναι τέτοιες πρωτοβουλίες να μη θεωρούνται στο μέλλον… είδηση
Δόμνα Μιχαηλίδου