Τρίτη, 7 Μαΐ
26oC Αθήνα

Παππάς: Για κάθε 10 fake news της ΝΔ να καταθέτετε και μια δημιουργική πρόταση

Παππάς

Επίθεση εξαπέλυσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς από το βήμα της Βουλής κάνοντας λόγο για fake news της ΝΔ και κάλεσε την αξιωματική αντιπολίτευση να μην αντιδρά σπασμωδικά κατά των δημοσκοπήσεων που δεν της βγαίνουν.

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής με αφορμή συζήτηση επίκαιρης ερώτησης της βουλευτού της ΝΔ Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου που καταλόγισε κυβερνητική προπαγάνδα μέσω του ΑΠΕ και της ΕΡΤ «σήκωσε το γάντι» και πέρασε στην αντεπίθεση.

Για την αντιμετώπιση των ψευδών ειδήσεων, fake news, αφού επανέλαβε για την ανάγκη ενός μηχανισμού αυτορρύθμισης, όχι από το Υπουργείο αλλά από την ίδια την κοινότητα των ανθρώπων  social media, κάτι που επιδιώκεται μέσω της δημιουργίας του Μητρώου, καταλόγισε ευθέως στη ΝΔ συστηματική παραγωγή fake news από όλα τα μέσα.

«Φοβάμαι ότι εάν υπάρξει μια τέτοια δομή αυτοελέγχου, η ΝΔ  θα πρέπει να δαπανά όλο της το χρόνο για να συμμαζεύει τις δικές σας προβληματικές τοποθέσεις στα social media», είπε.

Και τόνισε: «Από που να ξεκινήσει κανείς; Από τον αρχηγό σας που ποστάρισε υποτιθέμενο θάνατο αστυνομικού ο οποίος είχε τραυματιστεί το 2007;

Για το «Αγία Ζώνη ΙΙ», που το μόνο που δεν ακούσαμε είναι ότι ο κ. Κουρουμπλής οδηγούσε μόνος τη φορτηγίδα!

Είναι λέει μέλος του ΣΥΡΙΖΑ ένας από την ιδιοκτήτρια εταιρεία! Το μαζέψατε πίσω και αυτό» ή ότι «ο είπε ο  Τριντό και ο Μακρόν πήραν τηλέφωνο τον Τσίπρα για την Εl Dorado!

Αναγκαστήκατε και τα μαζέψατε όλα! Θα σας πρότεινα για κάθε δέκα ψευδείς ειδήσεις να καταθέτετε και μια δημιουργική πρόταση», είπε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής.

Για το ΑΠΕ και την ΕΡΤ

Σχετικά με τις επικρίσεις για μετατροπή του ΑΠΕ (με αφορμή τηλεγράφημά του στο συνέδριο στην Εσθονία όπου μετέδωσε ότι μόνο 8 από τις 27 χώρες μέλη συμμετείχαν ενώ στην πραγματικότητα οι χώρες ήταν 19 χώρες)  και της δημόσιας τηλεόρασης σε μηχανισμούς κρατικής προπαγάνδας, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής απάντησε:

«Το ΑΠΕ έχει δώσει τις απαντήσεις για όλα αυτά τα τηλεγραφήματα που ανέφερε η βουλευτής  και είναι λίγο άκομψο να το υπερασπίζομαι εγώ επί της ουσίας.

Αλλά το τι έγινε στην Εσθονία νομίζω θα έπρεπε να είναι μάθημα για την παράταξή σας όχι για το πόσοι και αν πήγανε, στο οποίο επίσης το ΑΠΕ δικαιώθηκε απολύτως αλλά για την ευκολία με την οποία διολισθήσατε σε μια γλώσσα επικίνδυνη συνολικά για το Δημοκρατικό μας πολιτισμό…»

Για την ΕΡΤ είπε ότι αναφέρθηκε σε σχολιασμό που έγινε από κυβερνητικά στελέχη και «αυτό είναι υποχρέωση όλων των καναλιών να το κάνουν αλλά δυστυχώς δεν το κάνουν όλα διότι υπάρχουν κανάλια που αγνοούν συστηματικά τις κυβερνητικές θέσεις».

Δείχνοντας ένα οικονομικό διάγραμμα για την ανάπτυξη που έχει παρουσιάσει η τηλεόραση του ΣΚΑΙ είπε «δείτε τι έκανε  ο αθεόφοβος τηλεοπτικός σταθμός  ΣΚΑΙ, ενώ η χώρα μπαίνει στην ανάπτυξη αντέστρεψε το χρόνο για να βγει το γράφημα να καμπύλη καθοδική, αυτές είναι οι πρακτικές …»

Για τις δημοσκοπήσεις

Δηκτικός ήταν ο υπουργός  Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς και  στα σχόλια της βουλευτή της ΝΔ Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου ότι το Μαξίμου χρησιμοποίησε την Commonview για να δημιουργήσει εντυπώσεις.

Μια εταιρεία που σύμφωνα με  το ΕΣΡ δεν είναι στο μητρώο και φέρεται να έχει διασύνδεση με σύμβουλο του υπουργού Επικρατείας του κ. Βερναρδάκη.

Είπε: «Μην αντιδράτε σπασμωδικά. Είχατε έναν άλλο σχεδιασμό. Εσάς κάποιοι σας είχαν υποσχεθεί ότι θα μπει το φθινόπωρο και θα βγαίνουν δημοσκοπήσεις στις οποίες θα προηγείσθε με 25 μονάδες διαφορά.

Έχει τελειώσει αυτή η περίοδος, θα πρέπει να κάτσετε να το σκεφτείτε πιο ψύχραιμα, να κάτσετε να δείτε τι θα κάνετε τα επόμενα δύο χρόνια της διακυβέρνησης, διότι περάσαμε σε μια νέα φάση, έκλεισε το παράθυρο της ευκαιρίας το οποίο είχατε να φτιάξετε κλίμα ότι η δική μας κυβέρνηση είναι απολύτως απονομιμοποιημένη και είστε ενώπιον μια σφοδρής αισιόδοξης όμως για την ελληνική οικονομία, πραγματικότητα και θα πρέπει να προσαρμόσετε και την τακτική σας.

Μην αντιδράτε σπασμωδικά, αποκτήστε την αρετή της υπομονής έστω στο δεύτερο κομμάτι της τετραετίας».

Η βουλευτής της ΝΔ Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου καταλόγισε στον υπουργό και στην κυβέρνηση προσπάθεια καθεστωτικού τύπου για τον έλεγχο της ενημέρωσης  με αιχμή το νόμο Παππά για την αδειοδότηση των καναλιών και όσα έγιναν.

Αναφερόμενη στο  Μητρώο του Διαδικτύου είπε ότι ο  στόχος της κυβέρνησης είναι η κατανομή της πίτας και η διάθεση της σε κομματικά αρεστά site.

Για την δημοσκόπηση της  Commonview  είπε ότι το Μέγαρο Μαξίμου χρησιμοποίησε τη συγκεκριμένη δημοσκόπηση για να δημιουργήσει εντυπώσεις και κατέθεσε την έγγραφη απάντηση του ΕΣΡ στον διευθυντή του Γραφείου του κ. Μητσοτάκη, σύμφωνα με την οποία σχηματίστηκε φάκελος για το θέμα της Commonview.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις