Πολιτική

Παππάς για Μητρώο Διαδικτύου: Είμαστε ανοικτοί σε όλες τις προτάσεις

Ένας διάλογος που ευχή όλων είναι να οδηγήσει σε καλύτερες μέρες για το διαδίκτυο στην Ελλάδα έχει ανοίξει. Και σε αυτόν συμμετέχει ο αρμόδιος υπουργός Νίκος Παππάς.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Με αφορμή την ίδρυση του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών ΜΜΕ ο υπουργός μέσω και των social media έδωσε σήμερα απαντήσεις σε πολλά ερωτήματα που τίθενται. Κάποια από αυτά έθεσε και μέσα από το blog του ο Νίκος Ευαγγελάτος.

Ο κ. Παππάς μέσα από την σελίδα του στο facebook έγραψε: 

«Το γεγονός ότι η πρωτοβουλία μας για το Μητρώο Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης, που παρουσιάσαμε χτες, γνώρισε τόσο θετική υποδοχή από την υγιή κοινότητα του ελληνικού διαδικτύου αποδεικνύει ακριβώς ότι πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση. Προς τη ρύθμιση ενός άναρχου τοπίου, με γκρίζες διαδικτυακές ζώνες, sites ανύπαρκτης επισκεψιμότητας που απολάμβαναν δυσθεώρητα κονδύλια κρατικής διαφήμισης, εκβιασμούς, κ.λπ. Πλέον, για να πάρεις κρατική διαφήμιση, πρέπει -τουλάχιστον- να ξέρουμε ποιος είσαι: σε ποιον ανήκει το site, ποιος είναι ο εκδότης και ο διευθυντής του, πόσους εργαζόμενους απασχολεί και πώς.
Ομως, το Μητρώο είναι ένα πρώτο βήμα. Σημαντικό βήμα, βήμα που αλλάζει το «παιχνίδι», αλλά πρώτο. Ασφαλώς, υπάρχουν και άλλα που μπορούμε και θα κάνουμε. Ήδη διαβάζω με ιδιαίτερο ενδιαφέρον προτάσεις από την ελληνική διαδικτυακή κοινότητα, όπως η δημοσιοποίηση του συνόλου των χρημάτων της κρατικής διαφήμισης που λαμβάνει κάθε εγγεγραμμένος ιστότοπος, η ανάρτηση και διαρκής ενημέρωση των στοιχείων του ίδιου του Μητρώου Online Media, η υιοθέτηση σήματος πιστοποίησης μέλους του Μητρώου για κάθε site κ.ά. Οι υπηρεσίες του Υπουργείου μελετούν ήδη όλες αυτές τις προτάσεις με απόλυτα θετική προδιάθεση και να είστε σίγουροι ότι θα επανέλθουμε στο πρώτο σημαντικό βήμα του Μητρώου και θα το βελτιώνουμε διαρκώς».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Αυλωνίτης «μαζεύει» τα περί συνεργασιών με ΕΛΑΣ, ΣΥΡΙΖΑ και Πλεύση Ελευθερίας: «Μόνο με το ΠΑΣΟΚ πρώτο κόμμα μπορεί να ηττηθεί η ΝΔ»
«Χωρίς πολιτική αυτονομία δεν μπορεί να υπάρξει πραγματική πολιτική αλλαγή», τονίζει ο βουλευτής Κέρκυρας και καλεί τον «δημοκρατικό κόσμο» να συσπειρωθεί γύρω από τον Νίκο Ανδρουλάκη
Αλέξανδρος Αυλωνίτης 5
Φαραντούρης μετά τις καταγγελίες Σδούκου και το «χαριεντιζόσασταν σε υπουργούς»: «Απάντησα πολιτικά και μόνο»
Ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ απορρίπτει την καταγγελία περί σεξιστικής αναφοράς και υποστηρίζει ότι απάντησε σε αντίστοιχη φράση της εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ
Νικόλας Φαραντούρης
24
Γεωργιάδης για την γιατρό της Καρνεάδου: Απατεώνισσα, στους ελέγχους έκρυβε το μηχάνημα για να μην εντοπίζεται
Ο υπουργός Υγείας απέρριψε τις επικρίσεις για τους ελέγχους στο παράνομο ιατρείο του Κολωνακίου - Τι απάντησε για το Σώμα Επιθεωρητών, τα «νανογιλέκα» και το MedWatch
Άδωνις Γεωργιάδης 33
Ο Μάριος Σαλμάς θέτει ζήτημα σύγκρουσης συμφερόντων για τη Singular Logic ενόψει εκλογών: «Να μην μπορεί να αμφισβητηθεί το αδιάβλητο»
Ο πρώην βουλευτής της ΝΔ ζητά εξηγήσεις από τον υπουργό Εσωτερικών και ρωτά αν εξετάζεται εναλλακτική λύση για την πληροφορική υποστήριξη της διαδικασίας
Μάριος Σαλμάς 8