Πολιτική

Παππάς για τις αποδοκιμασίες στην Βέροια: 20 περιθωριακοί και φασίστες

Ο Νίκος Παππάς αποδοκιμάστηκε και στην Βέροια, κατά την άφιξή του, όπως είχε γίνει πρόσφατα σε επίσκεψή του στο Κιλκίς. Ο κόσμος που αποδοκίμασε τον κ. Παππά δεν ήταν πολύς αλλά η παρουσία τους ήταν έντονη.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο Νίκος Παππάς, μιλώντας στην ΕΡΤ και απαντώντας αν οι διαμαρτυρίες είναι υποκινούμενες, είπε: «η δύναμη της άκρας Δεξιάς δε βρίσκεται στη δυνατότητά της να κινητοποιεί 20 νοματαίους, αλλά στην ανοχή που της δίνουν τα κομμάτια του πολιτικού συστήματος που την εντάσσουν στο δημοκρατικό τόξο και στο ότι η παρουσία τέτοιων ακραίων στοιχείων εργαλειοποιείται από τον υπόκοσμο της μιντιακής διαπλοκής. Εκεί βρίσκεται δυστυχώς αυτό που τους νομιμοποιεί και στον δημόσιο διάλογο. Θα περίμενε κανείς μια καταδίκη και αποστασιοποίηση από τέτοιου είδους φαινόμενα την οποία δεν την έχουμε δει».

Σε ερώτηση για το αν υπάρχει “πανικός στο Μαξίμου” και περί δημοσκοπήσεων, ο κ. Παππάς απάντησε ότι «εάν υπήρχε αυτή η πραγματικότητα θα αποτυπωνόταν, και δεν υπάρχει. Εγώ συνάντησα σε αυτή τη διήμερη περιοδεία ανθρώπους που, με τις θέσεις που είχανε για το Μακεδονικό, καθίσαμε και συζητήσαμε και μαζί για το πώς θα μπορούσαμε να εφαρμόσουμε πολιτικές που θα βελτιώσουν τη ζωή των πολιτών. Και στη Βέροια είχαμε και τις περιοδείες μας, και τις συγκεντρώσεις μας. Οι ακρότητες οι οποίες συμβαίνουν αφορούν ένα διαρκώς μειούμενο κομμάτι του πληθυσμού, για να μην πω περιθωριακό. Χθες, έξω από τη συγκέντρωση ήταν 20 – 30 άτομα που φώναζαν το σύνθημα “Αλήτες, προδότες πολιτικοί”. Αυτό είναι ένα φασιστικό σύνθημα και θα πρέπει όλες οι πολιτικές δυνάμεις να καταδικάσουν και την πρακτική των αντισυγκεντρώσεων και αυτό το σύνθημα. Αυτή είναι η πραγματικότητα». 

Για τα όσα γράφτηκαν ότι ακύρωσε τοις επισκέψεις του είπε: «Είναι προφανές ότι προτρέχουν. Η ομιλία μας έγινε κανονικά, ταξίδεψα αυθημερόν για να συμμετέχω στην ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή και χθες κάναμε μια πολύ καλή εκδήλωση στη Βέροια».

Αναφερόμενος στη Συμφωνία των Πρεσπών, τόνισε ότι «ο κόσμος, πρώτον, έχει καταλάβει ότι η Συμφωνία δείχνει μια νέα δυναμική στο τι συμβαίνει στη χώρα συνολικά για τη γειτονιά της. Το δεύτερο που έχει καταλάβει ο κόσμος αφορά το ποιες πολιτικές δυνάμεις λένε την αλήθεια και ποιες υποκρίνονται. Διότι, η κατάσταση αυτή τη στιγμή σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών έχει ως εξής: ο ΣΥΡΙΖΑ ποτέ δεν είπε ψέματα, ούτε προεκλογικά έκρυψε τη θέση του, κύρωσε τη Συμφωνία των Πρεσπών με την κυβερνητική πλειοψηφία την οποία σχημάτισε. Από την άλλη, έχουμε κόμματα απολύτως απολιτικά, τα οποία λένε ότι η Συμφωνία θα πρέπει να ακυρωθεί και κατατάσσονται στο ακραίο δεξιό φάσμα και έχουμε και την αξιωματική αντιπολίτευση η οποία έχει επιδοθεί σε μια άσκηση πατριδοκαπιλείας πρώτου μεγέθους και αυτό το έχει καταλάβει ο κόσμος. Ενώ η Νέα Δημοκρατία χαρακτήριζε τη Συμφωνία των Πρεσπών προδοτική, πηγαίνει στην Ευρώπη και δεν λέει πουθενά ότι θα διεκδικήσει την ψήφο των πολιτών για να την αλλάξει. Το ελάχιστο που έχει να κάνει είναι να πει ρητά ότι θα διεκδικήσει την ψήφο των πολιτών για να την αλλάξει. Δεν το λέει αυτό και ο κόσμος το έχει καταλάβει. Ο κόσμος που υποστήριζε και υποστηρίζει τη Συμφωνία, είναι εδώ και προσδοκά μαζί και με πολλούς που στο παρελθόν είχαν διατυπώσει διαφωνίες και περιμένουν τώρα τα καλά αποτελέσματα από τη Συμφωνία».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
ΕΛΑΣ: Ο Τσίπρας «χτίζει» κόμμα χωρίς τα βαρίδια του ΣΥΡΙΖΑ – Ανακοινώνει όργανα «σφιχτά» και ευέλικτα
Σφιχτές δομές και συνέδριο μετά τις εκλογές σχεδιάζουν στην Αμαλίας, με τον πρώην πρωθυπουργό να βγαίνει ξανά μπροστά και να αποφεύγει μοντέλα που θυμίζουν τις εσωτερικές (αν)ισορροπίες της Κουμουνδούρου
Αλέξης Τσίπρας, ΕΛΑΣ 16
Ελπίδα για τη Δημοκρατία: Καταφεύγει σε fake news ο Μητσοτάκης για να ανακόψει την πολιτική φθορά
«Όταν ο Πρωθυπουργός μιας χώρας επιδίδεται με τόση άνεση σε τόσα πολιτικά - και όχι μόνο - ψευδή, οφείλουμε να ανησυχούμε βαθιά για κάθε μέρα που συνεχίζει να κρατά τα ηνία της χώρας μας»
Μαρία Καρυστιανού 8
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε νέο νοσοκομείο στην Κω και αναβάθμιση του λιμανιού της Ρόδου – «Εκλογές το 27, είμαστε μαραθωνοδρόμοι»
Ο πρωθυπουργός έδωσε το «πράσινο φως» στον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου για την αξιοποίηση του κτιριακού συγκροτήματος του Παλιού Νοσοκομείου της Ρόδου
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Ρόδο 48
ΝΔ: Μαρινάκης, Παπαστεργίου, Ρωμανός ανάμεσα στα πρώτα ονόματα των ψηφοδελτίων – «Μπαράζ» περιοδειών από γαλάζια στελέχη
«Πρόκειται για ένα μαραθώνιο δρόμο μέχρι τις εκλογές του 2027» δηλώνουν συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη, τονίζοντας ότι σε αυτόν τον αγώνα θα μετέχει συντεταγμένα όλη η ΝΔ
Μητσοτάκης σε εκδήλωση για τη λειτουργία του gov.gr 11
Crash test για Τσίπρα, Καρυστιανού και Ανδρουλάκη: ΕΛΑΣ, Ελπίδα και ΠΑΣΟΚ διεκδικούν τη 2η θέση – Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις
Στη «μεγάλη εικόνα» καταγράφεται μια σταθερή πρωτιά της Νέας Δημοκρατίας, ενώ το νέο τρίγωνο της αντιπολίτευσης αναζητά ακόμη σαφές πολιτικό αφήγημα
Οι Αλέξης Τσίπρας, Μαρία Καρυστιανού και Νίκος Ανδρουλάκης 115