Τρίτη, 7 Μαΐ
24oC Αθήνα

Παππάς κατά πάντων: Νομίζετε ότι το 2016 είναι 1965

Φωτογραφία Eurokinissi
Φωτογραφία Eurokinissi

Ό,τι ξεκίνησε το βράδυ της Τετάρτης (24.02.2016) στη Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας συνέχισε σήμερα (25/02) ο στενότερος συνεργάτης του, Νίκος Παππάς. Ο υπουργός Επικρατείας επιτέθηκε με σφοδρότητα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και έκανε νύξεις για κλίμα αποστασίας μιλώντας για κάποιους που “νομίζουν ότι το 2016 είναι 1965!”.

Μομφή στην αντιπολίτευση ότι «εξάγουν…» τα περί εγκαθίδρυσης κομματικού κράτους από την κυβέρνηση και ότι αυτή μετά «εισάγεται…» ως «γκρίνια…» από τους θεσμούς απέδωσε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς. Παράλληλα επιτέθηκε και στον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη για την χθεσινή του απουσία από την Βουλή, ενώ εξαπέλυσε και νέες βολές με το βλέμμα στα ΜΜΕ αλλά και νύξεις για κλίμα αποστασίας…

Ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, απαντώντας στην επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού της ΝΔ Κατερίνα Παπακώστα ότι η κυβέρνηση «έχει επιδοθεί στην εγκαθίδρυση ενός άτεγκτου κομματικού κράτους» υποστήριξε πως «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτή που μίλησε για αποκομματικοποίηση του κράτους. Και το έκανε πράξη. Και είναι ευτυχές ότι αυτή η συζήτηση διεξάγεται μια ημέρα μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για την δημόσια Διοίκηση από την Βουλή, ένα νομοσχέδιο που δεν το ψήφισε η ΝΔ, ενώ κανείς θα περίμενε από τον πρόεδρο της ΝΔ να ήταν πιο γενναιόδωρος και να συνέβαλε..».

Εγκάλεσε, τους βουλευτές της αντιπολίτευσης ότι «αυτή η συζήτηση περί κομματικού κράτους, είναι σχόλια που αναπαράγονται σε αυτή εδώ την αίθουσα, εξάγονται και γίνονται παράπονα από τους Θεσμούς και αυτά μετά ως τέτοια επανεισάγονται. Το νομοσχέδιο όμως που ψηφίσαμε χθες ήταν σε συμφωνία με τους Θεσμούς και αυτό θα πρέπει να το λάβετε υπόψη σας».

Απαντώντας του η βουλευτής της ΝΔ Κατερίνα Παπακώστα, επέκρινε τον υπουργό Επικρατείας για την αντίληψή του περί «βουλευτικών εισαγωγών – εξαγωγών λέγοντας πως περίμενε να είναι πιο γενναιόδωρος… με το δικαίωμα των βουλευτών να ασκούν τον κοινοβουλευτικό τους έλεγχο και σημείωσε πως «δεν μπορείτε τώρα να θέλετε να φιμώσετε και τους βουλευτές. Δεν είμαστε εδώ σοβιέτ, αντιληφθείτε ότι η Ελλάδα έχει Δημοκρατία… Κάνετε, όμως πολλά ανφέρ… όπως ανφέρ είναι και η επίθεσή σας κατά του αρχηγού της Αξιωματικής αντιπολίτευσης που ενώ του ζητάτε συναίνεση ταυτόχρονα του επιτίθεστε.. Λέτε ότι δεν ήρθε χθες στη Βουλή… Υπάρχουν κοινοβουλευτικές διαδικασίες εάν θέλατε να κάνετε μια συζήτηση στην Βουλή… Δεν μπορεί να θέλετε να επιβάλετε, όταν εσείς θέλετε, να είναι εδώ ως ακροατήριό σας οι πολιτικοί αρχηγοί…».

Ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς στην δευτερολογία του ανέβασε τους τόνους κριτικής κατά του προέδρου της ΝΔ λέγοντας στην βουλευτή πως «δυστυχώς ο τρόπος που επιλέξατε να υπερασπίσετε τον πρόεδρό σας θυμίζει τη συζήτηση περί του νόμιμου και ηθικού. Ο κ. Μητσοτάκης, μπορεί να απουσιάζει εάν θέλει διαρκώς από την Βουλή. Αλλά θα κρίνεται όπως κρίνεται και ότι στο γραφείο του ως υπουργός Εσωτερικών είχε 50 συνεργάτες και με τον τρόπο που έπαψε γενικούς διευθυντές…».

Ο κ. Νίκος Παππάς είχε όμως και μια έμμεση διττή βολή, που ερμηνεύτηκε από κοινοβουλευτικούς παρατηρητές ως «φωτογραφική» επίθεση στα ΜΜΕ με δείκτη τον Σταύρο Ψυχάρη και μια παράλληλη «υπόμνηση» προς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ περί εποχής αποστασιών. Χαρακτηριστικά ανέφερε πως «το πλεονέκτημά μας είναι αυτή η κυβέρνηση τα βάζουμε με τα κατεστημένα γιατί δεν προέρχεται από αυτά. Και μην βιάζεστε (περί πτώσης της κυβέρνησης) γιατί θα καείτε στο ζέσταμα… Κι αυτό αφορά και κάποιους που δεν είναι σε αυτή την αίθουσα και νομίζουν ότι το 2016 είναι 1965! Αυτά πέρασαν…».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε