Τετάρτη, 22 Μαΐ
22oC Αθήνα

Παππάς: Λένε ψέμματα όσοι λένε ότι εκτός ευρώ σταματάει η λιτότητα

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Το δρόμο της εξόδου δείχνει στους διαφωνούντες του ΣΥΡΙΖΑ ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς που χρησιμοποιεί σκληρή γλώσσα κυρίως κατά όσων υπόσχονται έναν άλλο δρόμο, εκτός ευρώ, χωρίς σχέδιο για την επόμενη ημέρα.

Μιλώντας στην Εφημερίδα των Συντακτών ο κ. Παππάς αναφέρει χαρακτηριστικά:
“Αυτό που με ανησυχεί είναι ότι ορισμένοι εξακολουθούν να υποστηρίζουν πως εκτός ευρώ θα σταματούσε η λιτότητα. Και αυτός ο ισχυρισμός είναι απολύτως ψευδής. Όπως ψευδής είναι η απολιτική φαντασίωση ότι εάν πάμε στα δικαστήρια τον Ντράγκι και τον Τόμσεν θα σώσουμε τις συντάξεις.”
Για όσους επιθυμούν την έξοδο από το ευρώ ο υπουργός Επικρατείας αναφέρει:
Στις αρχές του ΣΥΡΙΖΑ δεν περιλαμβάνεται η αλλαγή νομίσματος α λα Σόιμπλε, ούτε τα μνημόνια της δραχμής. Πολύ περισσότερο ανεξήγητες πολιτικές επιλογές του τύπου “στηρίζω άρα καταψηφίζω”.
Μάλιστα φαίνεται να δείχνει το δρόμο της διάσπασης στους διαφωνούντες, αφήνοντας σε εκείνους την πρώτη κίνηση και άρα την ευθύνη:
“Ο Πρωθυπουργός θα είναι ο τελευταίος που θα επιλέξει τη διάσπαση” αναφέρει χαρακτηριστικά και συμπληρώνει πως “η μόνιμη καταψήφιση είναι ασύμβατη με την κοινή πορεία. Νομίζω αυτονόητο για όλους”.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε