Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Παππάς: Νομοθετική πρωτοβουλία για τηλεοπτικό σήμα σε 400.000 πολίτες

Παππάς

Είμαστε μισό βήμα πριν την ολοκλήρωση της αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών πανελλήνιας εμβέλειας από το ΕΣΡ, ανέφερε πριν λίγο από τη Βουλή ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής,

Τηλεπικοινωνιών και Επικοινωνίας Νίκος Παππάς. Παράλληλα προανήγγειλε νομοθετική πρωτοβουλία για τηλεοπτικό σήμα σε 400.000 πολίτες που άφησε εκτός κάλυψης η Digea και έκανε αυστηρές συστάσεις στην ΕΕΤΤ να παίξει το ρόλο της για χαμηλές τιμές στις ευρυζωνικές συνδέσεις.

Απαντώντας σε επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Σαρακιώτη αναφορικά με την αδειοδότηση των καναλιών ανέφερε πως η διαδικασία βρίσκεται στο στάδιο του ελέγχου των φακέλων των έξι σταθμών, έχει αρχίσει ο έλεγχος οικονομικών πόρων από το ΕΣΡ και μίλησε για τον «άρτιο» και «πολύ γρήγορο» τρόπο με τον οποίο προχώρησε τις διαδικασίες το ΕΣΡ. Μάλιστα, διαβεβαίωσε ότι από την αδειοδότηση των καναλιών θα βγει κερδισμένο το πολιτικό σύστημα και η Δημοκρατία.

Σχετικά με τους 400.000 πολίτες που έχει αφήσει εκτός τηλεοπτικού σήματος η Digea προανήγγειλε την κατάθεση σχετικής νομοθετικής πρωτοβουλίας στη Βουλή τις επόμενες ημέρες. Ενώ για την ευρυζωνικής διαδικτυακής πρόσβαση στην περιφέρεια μέσω του προγράμματος «rural broadband extension». Και κάλεσε όμως αυστηρά την ΕΕΤΤ να “παίξει το ρόλο της” για να διαμορφωθούν τιμές συμβατές με τις οικονομικές δυνατότητες των πολιτών. «Αν δεν γίνει αυτό θα έχουμε κάνει μια τρύπα στο νερό ή καλύτερα μια τρύπα στην άσφαλτο» είπε χαρακτηριστικά.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις