Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Παππάς: Ο Μητσοτάκης έχει το μνημόσυνο της αριστερής παρένθεσης

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Ο ΣΥΡΙΖΑ γιορτάζει τα δύο χρόνια από τη ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας και ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει το “μνημόσυνο” της “αριστερής παρένθεσης”, τόνισε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς. Ο κ. Παππάς έθεσε μια σειρά ερωτήματα στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, κατά την ομιλία του σε πολιτική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Κοζάνη, με την οποία ολοκλήρωσε τη διήμερη περιοδεία του στη Δυτική Μακεδονία.

“Εχουμε, δυστυχώς, μια αντιπολίτευση η οποία πολιτεύεται με την προσδοκία της καταστροφής η οποία δεν έρχεται. Και αν εμείς σήμερα γιορτάζουμε τα δύο χρόνια από την ανάληψη τη διακυβέρνησης ο κ. Μητσοτάκης έχει το μνημόσυνο της “αριστερής παρένθεσης” και θα του συνιστούσα, με αυτογνωσία, να εξηγήσει και στους βουλευτές του και στους οπαδούς του γιατί δεν έρχεται η καταστροφή την οποία προπαγανδίζει και με λύπη μου το λέω, η καταστροφή την οποία προσδοκά, ακριβώς για να δικαιώσει τις καταστροφές που η παράταξη του, με αυτόν προεξάρχοντα υπουργό, έφερε στην πατρίδα και στο λαό μας. Έχει καταρρεύσει το αφήγημα της καταστροφής κ. Μητσοτάκη”, είπε ο κ. Παππάς και σημείωσε: “Προσδοκούν να μας ρίξουν και γρήγορα. Προσεύχονται για μια καταστροφή που δεν έρχεται. Ούτε θα μας ρίξουν, ούτε γρήγορα”.

Ταυτόχρονα ο κ. Παππάς επισήμανε ότι υπάρχει χρόνος, αλλά δεν ξέρει αν έχει τη γενναιότητα ο κ. Μητσοτάκης να ζητήσει “συγνώμη” γιατί διαφώνησε με τη χορήγηση επιδόματος στους χαμηλοσυνταξιούχους, τώρα που ο ESM αποφάσισε να “ξεπαγώσουν” τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για τη ρύθμιση του χρέους.

Αναφέρθηκε στον τομέα της υγείας και αφού είπε ότι η κυβέρνηση έκανε 3.500 προσλήψεις, έχει κινήσει τις διαδικασίες για άλλες 3.500 και έχει εξασφαλίσει τις πιστώσεις για άλλες 8.200 προσλήψεις απευθύνθηκε στον κ. Μητσοτάκη, λέγοντας: “Το ερώτημα είναι αμείλικτο: Καλώς τα κάνει αυτά η κυβέρνηση ή κακώς; Η αντιπολίτευση ζητάει εκλογές για να ακυρώσει αυτές τις προσλήψεις; Καθαρές κουβέντες. Απλά και ανοιχτά. Εάν δεν χρειάζονται οι απολύσεις κύριοι της Ν.Δ. γιατί τις υπογράψατε το 2014; Γιατί δεσμευτήκατε εκτός από τις 8.000 απολύσεις που είχε κάνει ο κ. Μητσοτάκης να απολύσετε 5.000 μέσα στο 2015 και 10.000 μέσα στο 2016; Από ποιους τομείς θα απολύατε κύριοι της Ν.Δ. και κύριε Μητσοτάκη, όχι από το πολιτικό σας γραφείο, το οποίο το είχατε ξεχειλίσει με 51 συμβούλους! Τόσους δεν έχει ούτε το γραφείο του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής”.

Το ίδιο ερώτημα απηύθυνε στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και για τις προσλήψεις που έχουν γίνει στον τομέα της Παιδείας. Ταυτόχρονα έδωσε “συγχαρητήρια” στον κ. Μητσοτάκη για τη διαπραγματευτική ικανότητα, που, όπως είπε, έδειξε για τη ρύθμιση εξόφλησης των δανείων που είχε πάρει για τον “Κήρυκα Χανίων”, αφού έγινε γνωστή η υπόθεση.

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής είπε ότι χρειάζεται ένα “σοκ διαφάνειας και χτυπήματος της διαπλοκής”.
“Με την αλληλεγγύη, με την ανθρωπιά, τη σκληρή δουλειά και, βεβαίως, με τη διαφάνεια στη δημόσια ζωή, στα δημόσια οικονομικά, στον τρόπο που διαχειριζόμαστε το δημόσιο χρήμα μπορούμε να ξαναχτίσουμε την πατρίδα μας και να κλείσουμε τις μεγάλες πληγές της”, επισήμανε ο κ. Παππάς.

Ο υπουργός δεσμεύτηκε να επισκεφθεί ξανά τη Δυτική Μακεδονία μέσα στο 2017 για να τον “εξετάσουν” οι εκπρόσωποι των φορέων και να διαπιστώσουν αν δρομολογήθηκαν λύσεις σε κάποια από τα ζητήματα που συζήτησε μαζί τους στη διάρκεια της περιοδείας του. Μετά το τέλος της ομιλίας του ο κ. Παππάς δέχτηκε ερωτήσεις από το ακροατήριο.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε