Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Παππάς: Πολύ πιο δύσκολη η διαδικασία για τους ραδιοφωνικούς σταθμούς – Επίθεση σε Μητσοτάκη

Παππάς
Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

«Τις αντοχές και την υπομονή αυτή της πλειοψηφίας να μην την υποτιμάει κανένας γιατί θα πηγαίνει από διάψευση σε διάψευση», ανέφερε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, μιλώντας στις επιτροπές της Βουλής σχετικά με το Πολυνομοσχέδιο και τις διατάξεις για την αδειοδότηση και των ραδιοφωνικών σταθμών που υπάρχουν σε αυτό.

Παράλληλα επιτέθηκε στη ΝΔ λέγοντας πως έχει στρατηγικό πρόβλημα, καθώς έχει εγκλωβιστεί σε μια καταστροφολογία υποστηρίζοντας ότι «το πρόγραμμα δεν βγαίνει…» αλλά όπως αποδεικνύεται το πρόγραμμα όχι μόνο δεν εκτροχιάζεται, όχι μόνο αποδίδει αλλά αφήνει περιθώρια και για την κοινωνικό μέρισμα. Εμείς , είπε ο κ. Νίκος Παππάς, εφαρμόζουμε την λαϊκή εντολή καθώς το πρόγραμμα εμείς δεν το κρύψαμε κάτω από το τραπέζι αλλά το βάλαμε επάνω και ζητήσαμε από το λαό που το γνώριζε να αποφασίσει και δεν κρυφτήκαμε όπως έκαναν οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Μάλιστα αναφερόμενος στην πρόοδο των μεταρρυθμίσεων που κάνει η Κυβέρνηση επιτέθηκε προσωπικά στον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη λέγοντας πως είναι «ο πιο αποτυχημένος υπουργός Εσωτερικών που πέρασε ποτέ, καθώς με την υπογραφή του εν μέσω μιας νύχτας έγινα χιλιάδες απολύσεις…».

Προς την έξοδο από το πρόγραμμα

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, είπε πως βαδίζουμε σε μια έξοδο από το πρόγραμμα δημιουργώντας έναν καθαρό διάδρομο, και πρόσθεσε πως στο τέλος της τετραετίας οι πολίτες θα κληθούν να επιλέξουν μεταξύ μιας κυβέρνησης που έβγαλε τη χώρα από την κρίση και σε μιας άλλης που την έβαλε.
Ο κ. Νίκος Παππάς, ενημέρωσε και για την πρόοδο που υπήρξε στην αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών λέγοντας πως σήμερα υπήρξε ένα θετικό βήμα και η φάση αυτή του διαγωνισμού ολοκληρώθηκε ομαλά, σημειώνοντας ότι αποδεικνύεται ότι όταν υπάρχει βούληση και άξια στελέχωση των Αρχών μπορεί πολύ γρήγορα να γίνουν όσα επί δεκαετίες δεν είχαν γίνει.

Αδειοδότηση ραδιοφωνικών σταθμών

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς αναφερόμενες στις διατάξεις για το πλαίσιο της αδειοδότησης και των ραδιοφωνικών σταθμών, που εμπεριέχονται στα άρθρα του Πολυνομοσχεδίου είπε ότι όπως ρυθμίσαμε τον τηλεοπτικό χώρο έτσι θα ρυθμίσουμε και τον ραδιοφωνικό.
Σημείωσε ότι εάν η διαδικασία αδειοδότησης της τηλεόρασης ήταν δύσκολη, η διαδικασία για τους ραδιοφωνικούς σταθμούς είναι πολλαπλώς πιο δύσκολη. Ξεκαθάρισε πως δεν θα εφαρμοστεί η διαδικασία «σοκ και δέος» αλλά θα γίνει σταδιακά και με διάλογο. Καθησύχασε ότι υπάρχει πολύ μεγάλη χωρητικότητα ραδιοφωνικής εκπομπής ανά Περιφέρεια (πάνω από 60) αλλά και πανελλαδικής εκπομπής. Τόνισε πως θα διασφαλιστεί η εκπομπή των Δημοτικών Ραδιοφώνων και των ραδιοφωνικών σταθμών της Εκκλησίας και πρόσθεσε «δεν θα πρέπει να ανησυχούν όσοι σταθμοί διαθέτουν εργαζόμενους και πρόγραμμα Μπορούμε με διαβούλευση να τα συζητήσουμε και να βρούμε λύσεις για όλα ….».
Ο κ. Νίκος Παππάς μάλιστα είπε ότι είναι ψευδές ότι η αδειοδότηση των ραδιοφωνικών σταθμών δεν ήταν προαπαιτούμενο, λέγοντας πως εμπεριέχεται στην τρίτη εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ. Παράλληλα είπε ότι σε επόμνεο διάστημα θα υπάρξει και ρύθμιση για τον πάροχο εκπομπής των ιντερνετικών ραδιοφωνικών σταθμών.

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις