Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Παππάς: Τιμήσαμε την ψήφο του λαού

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Η κυβέρνηση της Αριστεράς αντράπη εκ των έσω, λέει ο Νίκος Παππάς και συμπληρώνει ότι κανείς αριστερός δεν θέλει να επιστρέψει η χώρα στο παλιό καθεστώς με τις παλιές σκληρές πολιτικές. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ λέει ο πρώην υπουργός τίμησε την ψήφο του λαού και θα συνεχίσει να αγωνίζεται.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρώην υπουργός Επικρατείας μίλησε για όλους και για όλα.
“Το μήνυμα είναι ότι τιμήσαμε την ψήφο τους, την αξιοποιήσαμε, φέραμε μια συμφωνία η οποία δίνει πολλές δυνατότητες και τώρα χρειαζόμαστε μια καθαρή εντολή για να προχωρήσουμε παρακάτω. Κλείνει ο κύκλος των εσωκομματικών συζητήσεων και αναζητήσεων και μπαίνουμε στην τελική ευθεία της εκλογικής μάχης. Ο κόσμος πλέον, ο ελληνικός λαός γνωρίζει και καθώς περνάνε οι μέρες γίνεται όλο και πιο καθαρό ποια είναι τα διλήμματα της επερχόμενης κάλπης” αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Παππάς
Για τους πλειστηριασμούς:
Πρέπει να σας πω ότι αν αυτή τη στιγμή είχαμε κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας οι πλειστηριασμοί θα είχαν ξεκινήσει. Εμείς έχουμε καταφέρει με την συνεννόηση που έχουμε κάνει με τις τράπεζες και τη νέα νομοθετική ρύθμιση την οποία θα προωθήσουμε να παγώσουμε το θέμα των πλειστηριασμών.
Για τις ομαδικές απολύσεις:
Οι ομαδικές απολύσεις είναι ένα θέμα το οποίο είναι ανοικτό και εδώ η Ελλάδα θα πρέπει να βρει τις συμμαχίες να αποτρέψει οποιαδήποτε ρύθμιση σαν αυτή που είχε στο μυαλό της η προηγούμενη διακυβέρνηση. Είναι σαφές ότι αν δεν είχε γίνει η πολιτική αλλαγή του Γενάρη το καθεστώς της απαγόρευσης των ομαδικών απολύσεων θα είχε καταργηθεί και θα είχε αλλάξει επί τα χείρω την κατάσταση στην ιδιωτική οικονομία και στον ιδιωτικό τομέα όπου έχουμε το μεγάλο ποσοστό ανεργίας.
Για τις συντάξεις:
Καταρχήν να ξεκαθαρίσουμε το εξής. Τον καιρό του μνημονίου ο λογαριασμός ο ετήσιος των συντάξεων μειώθηκε κατά 40%. Συνεπώς οι μειώσεις οι οποίες έχουν συμβεί από το 2010 μέχρι το 2014 ήτανε ραγδαίες. Αυτή τη στιγμή το μόνο που είχαμε ήταν μια μικρή αύξηση της εισφοράς η οποία είναι και πλήρως ανταποδοτική διότι είναι η εισφορά υγείας η οποία αυξάνεται. Συνολικά σαν κοινωνία πρέπει να συνομολογήσουμε ότι το ασφαλιστικό μας σύστημα έχει πρόβλημα και θα πρέπει όλοι μαζί να ζητήσουμε λύσεις οι οποίες το καταστούν διατηρήσιμο και αποτελεσματικό όμως ως προς τη λειτουργία του να αποτρέπει την ακραία φτώχεια για όσους βρίσκονται στη σύνταξη.
Για τη ΛΑΕ
Νομίζω ότι είχαμε την ευκαιρία στην διάρκεια της συνέντευξή μας να ακουμπήσουμε πάρα πολύ κρίσιμα διλήμματα τα οποία έχουμε μπροστά μας. Η κυβέρνηση της Αριστεράς ανετράπη εκ των έσω γι΄ αυτό πηγαίνει η χώρα σε εκλογές και νομίζω ότι κανένας αριστερός κανένας προοδευτικός άνθρωπος δεν θα ήθελε να δει την παλινόρθωση του παλιού καθεστώτος με ένα πρόσωπο σκληρής δεξιάς και πρόσωπα τα οποία είχανε με φανατισμό υποστηρίξει πολιτικές απάνθρωπες.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε