Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Παππάς: Το τέλος της ΕΡΤ δεν μειώνεται

Παππάς: Το τέλος της ΕΡΤ δεν μειώνεται

Δεν υπάρχει σχέδιο για μείωση του ανταποδοτικού τέλους για την ΕΡΤ ανέφερε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς ενώ εξέφρασε την ικανοποίησή του για το ότι η δημόσια τηλεόραση «κερδίζει το στοίχημα».

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παπάς απαντώντας στην Βουλή σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Νίκου Καραθανασόπουλου ανέφερε πως «δεν έχουμε σχέδιο να μειώσουμε το ανταποδοτικό τέλος για την ΕΡΤ, που σήμερα είναι στα 3 ευρώ και να το πάμε στο 1,5 ευρώ όπως έχει πεί ο κ. Μητσοτάκης» προσθέτοντας πως «το τέλος αυτό είναι χαμηλότερο εν συγκρίσει με το τι πληρώνουν σε άλλες χώρες της ΕΕ, καθώς αυτό το κόστος δεν αφορά την λειτουργία ενός Καναλιού αλλά ουσιαστικά πέντε, έξι ραδιοφωνικοί σταθμοί και όλοι οι σταθμοί της Περιφέρειας».

Ο κ. Νίκος Παπάς απαντώντας σχετικά με την αναγνώριση της προϋπηρεσίας των μη δημοσιογράφων εργαζόμενων στην ΕΡΤ που οι συμβάσεις έργου τους έχουν μετατραπεί σε αορίστου χρόνου, εξέφρασε την άποψή του πως αυτή θα πρέπει να γίνει αλλά θα αφορά μόνο δύο έτη.

Η πορεία της ΕΡΤ πάντως αυτή την ώρα απασχολεί και την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής με την ακρόαση του προέδρου της Διονύση Τσακνή και του διευθύνοντα συμβούλου της Λάμπη Ταγματάρχη.

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε