Πολιτική

Παραδοχή Πετρόπουλου: Περικοπές στις συντάξεις και κάτω των 1.000€ από το ‘19

Οι μειώσεις από την 1η Ιανουαρίου 2019 θα αφορούν και στις συντάξεις κάτω των 1.000 ευρώ παραδέχτηκε ο υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος. Άφησε όμως κι ένα παράθυρο… ελπίδας, να επανεξεταστεί το θέμα τον Οκτώβριο.

«Έχουμε μπροστά μας 7 μήνες για να αποφασιστεί τι θα γίνει με τις συντάξεις. Το πλεόνασμα στην κοινωνική ασφάλιση θα ξεπερνά το 1 δισ. ευρώ και φέτος, οπότε θα έχουμε το δημοσιονομικό περιθώριο να προσεγγίσουμε ορισμένες πλευρές των συνεπειών με έναν καλύτερο τρόπο» τόνισε ο Τάσος Πετρόπουλος μιλώντας το πρωί της Κυριακής (13.05.2018) στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

Όλα θα κριθούν τον Οκτώβριο λοιπόν. Όταν θα καταρτιστεί ο προϋπολογισμός του 2019, ο οποίος θα κατατεθεί στο τέλος Νοεμβρίου και θα ψηφιστεί τον Δεκέμβριο.

Μειώσεις έως και 18% στις συντάξεις – Ποιούς αφορά

Όπως είπε ο υφυπουργός Εργασίας «900.000 καταβαλλόμενες συντάξεις θα μειωθούν έως και 18% σε σύνολο 2,9 εκατ. συντάξεων, όπως προκύπτει από το πρώτο δείγμα επανυπολογισμού των συντάξεων». Οι περικοπές, από την 1η Ιανουαρίου 2019, θα αφορούν και συντάξεις κάτω των 1.000 ευρώ, παραδέχτηκε ο κ. Πετρόπουλος.

Φρόντισε όμως να αφήσει ένα… παραθυράκι ελπίδας. Όπως είπε, τον Οκτώβριο θα εξεταστεί τόσο θα μειωθούν και κατά πόσο θα είναι δυνατό να υπάρξουν βελτιώσεις. «Έχουμε μπροστά μας επτά μήνες» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο Τάσος Πετρόπουλος συμπλήρωσε ότι «η μείωση έως 18% εμπεριέχει και τα επιδόματα, δεν υπάρχει πρόσθετη περικοπή επιδομάτων, οι μειώσεις δεν θα υπερβαίνουν το 18%». Θα υπάρξουν συντάξεις που θα μειωθούν έως και 200 ευρώ το μήνα.

«Το 18% δεν αφορά όλους τους συνταξιούχους, αφορά ένα 25% με 30% των καταβαλλόμενων συντάξεων. Τον Οκτώβρη θα δούμε τις ακριβείς περικοπές» σημείωσε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Στέφανος Κασσελάκης προτείνει την αλλαγή ονόματος του Κινήματος Δημοκρατίας σε Δημοκράτες – Προοδευτικό Κέντρο
«Ήρθε η ώρα για ένα άλμα που θα μετατρέψει την πρωτοβουλία που ξεκίνησε από το Γκάζι σε μια νέα δημοκρατική παράταξη, αντάξια των ευρωπαϊκών προτύπων» τονίζει ο Στέφανος Κασσελάκης
Στέφανος Κασσελάκης
24
Πιερρακάκης: «Η έλλειψη αποτελεσματικότητας, διαβρώνει την εμπιστοσύνη σε πολλές κοινωνίες»
«Η ισορροπία στη διακυβέρνηση λείπει από πολλά μέρη του κόσμου, ανάμεσα σε σημαντικές παραμέτρους» λέει ο πρόεδρος του Eurogroup και υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών
Ο Κυριάκος Πιερρακάκης
Ανδρουλάκης στο TikTok: «Με το GenRent έχουμε ολοκληρωμένη απάντηση στο ζήτημα στέγασης»
Το GenRent αποσκοπεί σε περιορισμό της βραχυχρόνιας μίσθωσης, κατάργηση της golden visa, πλαφόν στην αύξηση ενοικίων, θέσπιση ανώτατων μισθωμάτων για ακίνητα που δεν πληρούν βασικές προδιαγραφές
Νίκος Ανδρουλάκης