Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Παραίτηση Βαρουφάκη: Φήμες ότι φέρνει… σαρωτικό ανασχηματισμό!

ΦΩΤΟ - ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ - ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Η παραίτηση του Γιάνη Βαρουφάκη, αναμένεται να φέρει σύμφωνα με πληροφορίες ένα μικρό… “τσουνάμι” ανασχηματισμού, με τα ονόματα των Ευκλείδη Τσακαλώτου και Γιώργου Χουλιαράκη να είναι τα πλέον κεντρικά στην συγκεκριμένη εξίσωση.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης αποτελεί πλέον παρελθόν από τον θώκο του υπουργείου Οικονομικών, κάτι που ενδέχεται να επιφέρει ένα ντόμινο εξελίξεων.

Τα δεδομένα είναι πολλά, ωστόσο οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως ίσως η επόμενη ημέρα στο κυβερνητικό επιτελείο θα φέρει αλλαγές και συγκεκριμένα έναν ανασχηματισμό.

Όπως έχουμε ήδη αναφέρει, η υποψηφιότητα του Ευκλείδη Τσακαλώτου κερδίζει έδαφος για την αντικατάσταση του Γιάνη Βαρουφάκη, αφού σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες από πολλές πηγές ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών αναμένεται να τοποθετηθεί στη θέση του υπουργού Οικονομικών και κατά συνέπεια επικεφαλής των διαπραγματεύσεων για νέα συμφωνία.

Όσον αφορά στον Γιώργο Χουλιαράκη, τα πράγματα είναι ακόμη πιο… μπλεγμένα. Αρχικά υπήρχε η πληροφόρηση πως και ο άνθρωπος που κατείχε ηγετική θέση στην διαπραγματευτική ομάδα της ελληνικής κυβέρνησης παραιτήθηκε, ωστόσο οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως η παραίτησή του δεν έχει γίνει αποδεκτή και μάλιστα προορίζεται για υφυπουργός Οικονομικών.

Τέλος, στο τραπέζι φαίνεται να πέφτει και το σενάριο της ριζικής αλλαγής ολόκληρης της δομής της κυβέρνησης, με ό, τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται…

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε