Πολιτική

Παραίτηση Βαρουφάκη: Ανακοινώνεται ο αντικαταστάτης – Το ”ευχαριστώ” του Τσίπρα

Σαν να ήταν έτοιμος από καιρό για την παραίτηση Βαρουφάκη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, δήλωσε πως ο νέος υπουργός Οικονομικών θα ανακοινωθεί μετά το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών, ενώ ταυτόχρονα μετέφερε τα ευχαριστήρια του Τσίπρα προς τον Βαρουφάκη.

Δεν πρόλαβε να παραιτηθεί ο Γιάνης Βαρουφάκης και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αντιδρώντας με ταχύτητα που δεν δείχνει έκπληξη, δήλωνε πως ουσιαστικά έχει βρεθεί ο αντικαταστάτης και θα ανακοινωθεί μετά το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών.
Μάλιστα ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης μετέφερε το ”ευχαριστώ” του Πρωθυπουργού προς τον πρωην υπουργό Οικονομικών, που δημοσίως τον είχε χαρακτηρίσει ως πολύτιμο κεφάλαιο στην κυβέρνηση, και μάλιστα στα αγγλικά με την περίφημη λέξη ”asset”.

Διαβάστε την δήλωση του Κυβερνητικού εκπροσώπου.
”Ο Γιάνης Βαρουφάκης ως υπουργός Οικονομικών έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο στη διαπραγμάτευση από την πρώτη μέρα της κυβέρνησης. Ο πρωθυπουργός νιώθει την ανάγκη να τον ευχαριστήσει για την αδιάκοπή του προσπάθεια να προωθήσει τις θέσεις της κυβέρνησης και τα συμφέροντα του ελληνικού λαού, κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες”.

Μάλιστα ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης πρόσθεσε ότι μετά το Συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών θα ανακοινωθεί ο αντικαταστάτης του κ. Βαρουφάκη.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Τηλεδιάσκεψη ηγετών για την προστασία ανηλίκων στο διαδίκτυο – Ευρωπαϊκή ηλικία ψηφιακής ενηλικίωσης πρότεινε ο Μητσοτάκης
O Πρωθυπουργός ενημέρωσε για την απόφαση της Ελλάδας να νομοθετήσει σύντομα την απαγόρευση πρόσβασης ανηλίκων κάτω των 15 ετών σε social media, μέτρο που θα ισχύσει από την 1η Ιανουαρίου 2027
Κυριάκος Μητσοτάκης
«Μονομαχία» Μητσοτάκη – Ανδρουλάκη στη Βουλή: Τοξικότητα, Μυλωνάκης, υποκλοπές και ΟΠΕΚΕΠΕ στο επίκεντρο
Ο Πρωθυπουργός απαντώντας στο αίτημα του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ για εκλογές, σχολίασε ότι το θέτει με «σφιγμένο τρόπο» και επανέλαβε ότι οι κάλπες θα στηθούν στο τέλος της τετραετίας
Κυριάκος Μητσοτάκης και Νίκος Ανδρουλάκης 14
Κουτσούμπας κατά Μητσοτάκη για ΟΠΕΚΕΠΕ, υποκλοπές και κράτος δικαίου: «Είστε έκθετοι και δεν μπορείτε να το κρύψετε»
Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό εξαπέλυσε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ στη Βουλή, μιλώντας για «σάπιο κράτος» και για ένα πολιτικό σύστημα που, όπως είπε, υπηρετεί την εξουσία του κεφαλαίου και όχι τις ανάγκες του λαού
Δημήτρης Κουτσούμπας