Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Παραίτηση Γεροβασίλη ζητά η ΝΔ: Να ζητήσει συγγνώμη και να παραιτηθεί!

Φωτογραφία ΑΡΧΕΙΟΥ (ΑΠΕ - ΜΠΕ)
Φωτογραφία ΑΡΧΕΙΟΥ (ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Για προκλητική και αντισυνταγματική συμπεριφορά της Όλγας Γεροβασίλη κάνει λόγο η Νέα Δημοκρατία και ζητά την παραίτηση της υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης. Αφορμή δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο όταν το 2012 εξελέγη βουλευτής, ήταν μέτοχος σε εταιρία που είχε συναλλαγές με το δημόσιο.

Το θέμα είναι πρωτοσέλιδο στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα της Κυριακής (σ.σ. που λόγω Πρωτοχρονιάς κυκλοφόρησε όπως κι όλες οι εφημερίδες το Σάββατο). Η εφημερίδα ισχυρίζεται ότι με βάση τη δήλωση πόθεν έσχες της υπουργού, ήταν «τρία χρόνια παράνομα βουλευτής», υπό την έννοια ότι ήταν μέτοχος σε ακτινοδιαγνωστικό κέντρο που είχε σύμβαση με το Δημόσιο και μεταβίβασε το ποσοστό της στο γιό της το 2015.

Η Νέα Δημοκρατία, σε ανακοίνωσή της ζητά από την Όλγα Γεροβασίλη «να αναζητήσει κάποια ίχνη ευθιξίας, να ζητήσει μια συγνώμη από τον ελληνικό λαό και να παραιτηθεί από την βουλευτική ιδιότητα».

«Η κυρία Γεροβασίλη γνωρίζει ότι η ιδιότητα του μετόχου σε εταιρία η οποία έχει συμβάσεις με το Ελληνικό Δημόσιο αποτελεί ασυμβίβαστο με την βουλευτική ιδιότητα όπως προβλέπει με σαφή τρόπο το Σύνταγμα. Επομένως είναι βαρύτατα εκτεθειμένη», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΝΔ, που επιτίθεται στην υπουργό επισημαίνοντας πως «γνωρίζουμε ότι δεν πρόκειται να το κάνει γιατί είναι απολύτως εθισμένη στο ψέμα και την εξαπάτηση του ελληνικού λαού που ήταν η αποστολή που υπηρέτησε ως Κυβερνητική Εκπρόσωπος όλο αυτό το διάστημα». Και καταλήγει: «Δεν πρέπει, όμως, να ελπίζει ότι αυτή η προκλητική και αντισυνταγματική συμπεριφορά θα περάσει χωρίς επιπτώσεις».

Όλη η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας

«Η κυρία Γεροβασίλη την τριετία 2012 – 2015, όπως η ίδια παραδέχεται, ήταν ταυτοχρόνως βουλευτής και μέτοχος της εταιρίας “Κ. ΑΛΕΞΙΟΥ – Ο. ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ Ο.Ε.”. 

Εταιρεία που παρείχε υπηρεσίες στον ιατρικό τομέα και είχε ως πελάτη της το Ελληνικό Δημόσιο και συγκεκριμένα τον ΕΟΠΥΥ και το δημόσιο νοσοκομείο της Άρτας. 

Υπενθυμίζουμε ότι η κυρία Γεροβασίλη είναι βουλευτής στο νομό της Άρτας.

Η κυρία Γεροβασίλη γνωρίζει ότι η ιδιότητα του μετόχου σε εταιρία η οποία έχει συμβάσεις με το Ελληνικό Δημόσιο αποτελεί ασυμβίβαστο με την βουλευτική ιδιότητα όπως προβλέπει με σαφή τρόπο το Σύνταγμα.

Οφείλει να αναζητήσει κάποια ίχνη ευθιξίας, να ζητήσει μια συγνώμη από τον ελληνικό λαό και να παραιτηθεί από την βουλευτική ιδιότητα. 

Γνωρίζουμε ότι δεν πρόκειται να το κάνει γιατί είναι απολύτως εθισμένη στο ψέμα και την εξαπάτηση του ελληνικού λαού που ήταν η αποστολή που υπηρέτησε ως Κυβερνητική Εκπρόσωπος όλο αυτό το διάστημα.

Δεν πρέπει, όμως, να ελπίζει ότι αυτή η προκλητική και αντισυνταγματική συμπεριφορά θα περάσει χωρίς επιπτώσεις».

Η Όλγα Γεροβασίλη με μια μακροσκελή ανακοίνωση, αρνείται όσα της αποδίδει η εφημερίδα και διαμηνύει πως θα καταφύγει στη Δικαιοσύνη. «Προσπαθούν, με ψέματα, υπονοούμενα, ανακρίβειες, λάθη και λάσπη να στοχοποιήσουν πρόσωπα, να απαξιώσουν την κυβέρνησή μας και να πείσουν πως είμαστε ίδιοι. Κοιτώντας τον εαυτό τους στον καθρέφτη και στ’ αλήθεια απαιτώντας να ξεχάσουμε το παντελώς αναξιόπιστο παρελθόν τους, προβάλλουν το “αξιακό” τους σύστημα σαν να είναι το δικό μας. Γι’ αυτό χρησιμοποιούν λασπολογίες και ψέματα. Είναι η τελευταία καταφυγή ενός απελπισμένου συστήματος, που δεν ανέχεται την αριστερά στην κυβέρνηση και δε διστάζει να ξεφτιλίσει, για ακόμη μία φορά, τα πρόθυμα εργαλεία του. Δική μας καταφυγή είναι η αλήθεια και η Δικαιοσύνη, στην οποία, είναι προφανές, πως θα καταφύγω, αμυνόμενη», αναφέρει μεταξύ άλλων.

Από την πλευρά του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος μιλώντας το πρωί του Σαββάτου (31.12.2016) στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ υπερασπίστηκε την υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης. «Είναι γνωστό για τον τρόπο με τον οποίο κάνει δημοσιογραφία», τόνισε και σημείωσε πως «η κα. Γεροβασίλη είναι γιατρός και μάλιστα καλή γιατρός, δεν παρέχει υπηρεσίες προς το δημόσιο, πράγμα το οποίο απαγορεύεται από το άρθρο 57 του Συντάγματος, αντίθετα παρέχει υπηρεσίες σε ιδιώτες που είναι ασφαλισμένοι στον ΕΟΠΥΥ και ότι δεν υπάρχει νομικό πρόβλημα σε ό,τι αφορά τη βουλευτική ιδιότητα της».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε