Πολιτική

“Παραίτηση” Πανούση μέσω Facebook ζητάει ο Βαγγέλης Διαμαντόπουλος

“Βόμβα” του Βαγγέλη Διαμαντόπουλου για την αστυνομική επέμβαση στην κατάληψη της πρυτανείας του ΕΚΠΑ.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Με ανάρτησή του στην προσωπική του ιστοσελίδα στο Facebook, ο βουλευτής Καστοριάς του ΣΥΡΙΖΑ, ζητάει ουσιαστικά την παραίτηση του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη και κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι “εξευτελίζεται αφού είναι η πρώτη κυβέρνηση από τη Μεταπολίτευση που εισβάλλει στην Πρυτανεία”.

Ο κ. Διαμαντόπουλος δημοσίευσε στο προφίλ του το σκληρό κείμενο με τίτλο «Τελικά η βλακεία είναι ανίκητη;», που υπογράφει το Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα και σχολιάζει ο ίδιος: «Μια άποψη που πρέπει να μας απασχολήσει σοβαρά…».

Διαβάστε το κέιμενο που ανήρτησε ο Βαγγέλης Διαμαντόπουλος

«Τελικά η βλακεία είναι ανίκητη;»

«Τη μέρα που ψηφίζεται το νομοσχέδιο για την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ’ και ανηλίκων, την αποφυλάκιση βαριά ασθενών, την αποσυμφόρηση των φυλακών, τον κουκουλονόμο και το DNA η κυβέρνηση διατάσσει την αστυνομική εισβολή στην κατάληψη της Πρυτανείας, μια κατάληψη απολύτως ειρηνική και περιφρουρημένη, η οποία κατέληξε στη σύλληψη 14 ατόμων και στην παραπομπή τους σε δίκη.

Η κυβέρνηση διακινεί το επιχείρημα ότι διέπραξε την εισβολή γιατί ήταν αδύνατον να ψηφιστεί το νομοσχέδιο υπό καθεστώς ομηρίας της από τους καταληψίες! Και ψευδές και γελοίο…

Γιατί απλώς τελεί σε ομηρία από τη Δεξιά, τους τηλεεισαγγελείς, «κυβερνητικούς εταίρους» και βεβαίως τον ίδιο τον ανεκδιήγητο υπουργό Δημόσιας Τάξης.

Τελικά, ο ΣΥΡΙΖΑ υπονομεύει τη νομοθετική πρωτοβουλία του, εξευτελίζεται, αφού είναι η πρώτη κυβέρνηση από τη Μεταπολίτευση που εισβάλλει στην Πρυτανεία ενώ έχει καταγγείλει την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, παρουσιάζεται ανίσχυρος και πανικόβλητος (πώς θα τα βγάλει πέρα με τους «δανειστές» όταν τρέμει την Τρέμη, τον Άδωνι και την Ντόρα;) και, το χειρότερο, ανοίγει ένα νέο κύκλο καταστολής. Προφανώς, σε όλη τη διάρκεια της απεργίας πείνας των πολιτικών κρατουμένων υπήρξαν εκδηλώσεις αλληλεγγύης υπερβολικές ή και καταχρηστικές (κατάληψη Νομικής, επιθέσεις σε γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ κ.λπ.) και αυτό πρέπει να απασχολήσει σοβαρά τον Α/Α χώρο, ωστόσο αυτό επ’ ουδενί αποτελεί άλλοθι της κυβέρνησης για την αστυνομική εισβολή στην Πρυτανεία. Μία από τις διαφορές της Αριστεράς από τη Δεξιά (πρέπει να) είναι ότι επιλύει τα πολιτικά ζητήματα με πολιτικά και όχι με αστυνομικά μέσα.

Να αποφυλακιστούν αμέσως οι κρατούμενοι καταληψίες και να σταματήσει κάθε δίωξη σε βάρος τους.

Να παραιτηθεί ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Γ. Πανούσης».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Αλέξης Τσίπρας: «Ο Μητσοτάκης δεν θα έχει τρίτη τετραετία» – «Είμαστε ανταγωνιστές, όχι αντίπαλοι με τις προοδευτικές δυνάμεις του τόπου»
Περιγράφοντας τη μετεκλογική στρατηγική του, ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε ότι πρώτη επιδίωξη θα ήταν η διερεύνηση της δυνατότητας σχηματισμού προοδευτικής κυβέρνησης, εφόσον το επέτρεπαν οι κοινοβουλευτικοί συσχετισμοί
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
Γεωργιάδης στα εγκαίνια του ανακαινισμένου Κέντρου Υγείας Πάρου: Το πήρα χρέπι, το έκανα καινούργιο, αλλά η φασαρία, φασαρία από τη συμμορία της μιζέριας
Αντιπαράθεση έξω από το ανακαινισμένο Κέντρο Υγείας της Πάρου, με τον υπουργό Υγείας να καλεί ηλικιωμένη γυναίκα να μπει στο κτίριο και να δει τις αλλαγές
Άδωνις Γεωργιάδης 16
Τσίπρας από την Κρήτη: Πόλεμος στα καρτέλ, στήριξη στην Ελλάδα του μόχθου
Με αιχμές για την ακρίβεια, τη διαχείριση του Ταμείου Ανάκαμψης και τους «αγρότες Κολωνακίου», ο Αλέξης Τσίπρας έθεσε από τη Γέργερη την προστασία της κοινωνίας και την παραγωγική ανασυγκρότηση στο επίκεντρο των πολιτικών του δεσμεύσεων
Αλέξης Τσίπρας