Πολιτική

Παραίτηση στον Δήμο Ιλίου μετά τον σάλο για τον Παύλο Φύσσα – video

Την παραίτησή του από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ιλίου υπέβαλε μέλος της παράταξης Δημοτική Ισοπολιτεία. Τις προηγούμενες ημέρες αρνήθηκε να τιμήσει τη μνήμη του Παύλου Φύσσα.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο Κωνσταντίνος Μουζακίτης, πρώτος σε σταυρούς δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Δημοτική Ισοπολιτεία σε ανακοίνωσή του αναφέρει:

“Η ευθύνη δεν αφορά μόνο τις πράξεις μας αλλά και τις παραλείψεις μας. Με το να μη σηκωθώ στο δημοτικό συμβούλιο στη μνήμη του Παύλου Φύσσα, συμμορφούμενος με την παράταξή μου, προσέβαλα τη μνήμη ενός ανθρώπου που έχασε τη ζωή του από συγκαιρινούς ναζί. Οφείλω μία ειλικρινή συγγνώμη στην οικογένειά του και σε κάθε άνθρωπο που θέλει να λέγεται άνθρωπος. Σε ελάχιστη ένδειξη μεταμέλειας παραιτούμαι από το δημοτικό συμβούλιο”.

Η παραίτηση έρχεται μια μέρα μετά τον σάλο που προκλήθηκε όταν δημοσιοποιήθηκε βίντεο στο οποίο φαίνονται οι δημοτικοί σύμβουλοι της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Δήμου να τηρήσουν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Παύλου Φύσσα, με αφορμή τη συμπλήρωση έξι ετών από τη δολοφονία.

Δείτε το επίμαχο στιγμιότυπο στο παρακάτω βίντεο:

Δήμος Ιλίου: Τα “μαργαριτάρια…”

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης δεν σηκώθηκαν όταν τους απευθύνθηκε το σχετικό κάλεσμα ενώ ένας εξ αυτών ακούστηκε να λέει “έχουμε να τιμήσουμε πολύ περισσότερους ήρωες κύριοι συνάδελφοι και δεν το έχουμε κάνει”.

Ο επικεφαλής της εν λόγω παράταξης κ. Αντώνης Κακούρης έχει βρεθεί ουκ ολίγες φορές στο επίκεντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης με αφορμή αναρτήσεις του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Σε ορισμένες εξ αυτών χαρακτήριζε τον Μακάριο της Κύπρου “σατανοπαπά” και “προδότη”, έγραφε “άντε και στα δικά μας” με αφορμή το πραξικόπημα στην Τουρκία, εκθείαζε τον Ιωάννη Μεταξά και αναπαρήγαγε συνθήματα για τους μετανάστες όπως “ουστ, στη θάλασσα”.

Μιλώντας στο newsit.gr, ο δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος επιβεβαίωσε το περιστατικό και την άρνηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης να σηκωθεί και τηρήσει σιγή ενός λεπτού για τον Παύλου Φύσσα. Εξήγησε ωστόσο, απαντώντας στα δημοσιεύματα που θέλουν την παράταξη Δημοτική Ισοπολιτεία να πρόσκειται στη ΝΔ, ότι οι παρατάξεις είναι ανάμεικτες πολιτικά.

“Όλες οι παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου κινούνται στο δημοκρατικό τόξο. Θεωρώ το συγκεκριμένο περιστατικό μεμονωμένο και ατυχές”.

Ρεπορτάζ: Μάριος Αραβαντινός

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο γυναικείο μοναστήρι στην Ορμύλια Χαλκιδικής – «Σας είχα υποσχεθεί ότι θα έρθω»
Η επίσκεψη στην Ορμύλια ήταν ο πρώτος σταθμός της σημερινής περιοδείας του πρωθυπουργού στη Χαλκιδική, πριν από το υπόλοιπο πρόγραμμα της επίσκεψής του στην Αρναία και στις Σκουριές
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο γυναικείο μοναστήρι του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Ορμύλια Χαλκιδικής
Αλέξης Τσίπρας: Διμέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση για Κάσο και ακρίβεια
Κατηγορεί την κυβέρνηση για υποχώρηση απέναντι στην Τουρκία και το ΠΑΣΟΚ για στρατηγική που ευνοεί τον Μητσοτάκη - Αποκλείει τη συγκρότηση κοινοβουλευτικής ομάδας μέσω μετακινήσεων βουλευτών
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ 7
Τα μεγάλα εξοπλιστικά προγράμματα στα 4 δισ. δολάρια της Κοινής Δήλωσης Ελλάδας – ΗΠΑ: H αναβάθμιση των F-16 και η υποστήριξη των F-35
Ένα μεγάλο πλέγμα εξοπλιστικών προγραμμάτων για την επόμενη ημέρα των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και κυρίως την ενίσχυση της αεροπορικής...
Μαχητικά F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας 95
Αλέξης Τσίπρας: Το άνοιγμα για συνεργασίες και τα ερωτήματα της επόμενης ημέρας
Η δήλωση ότι θα συνεργαστεί με τις προοδευτικές δυνάμεις, εφόσον του δοθεί εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, μεταφέρει τη συζήτηση από την ανάγκη ενότητας στο πώς αυτή μπορεί να γίνει πράξη
Ο Αλέξης Τσίπρας
Ρούμπιο: «Δεν θα επιτρέπαμε ποτέ ελληνοτουρκική σύγκρουση» – Τα κωλύματα για τα F-35 στην Τουρκία και οι πόλεμοι σε Ιράν και Ουκρανία
«Βλέπουμε θετικά τη σχέσης της Ελλάδας με το Ισραήλ - Το Ιράν δεν πρόκειται να αποκτήσει ποτέ πυρηνικά όπλα», τα μηνύματα του Αμερικανού ΥΠΕΞ κατά την επίσκεψή του στην Ελλάδα
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Μάρκο Ρούμπιο 13