Πολιτική

Παραίτηση στον Δήμο Ιλίου μετά τον σάλο για τον Παύλο Φύσσα – video

Την παραίτησή του από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ιλίου υπέβαλε μέλος της παράταξης Δημοτική Ισοπολιτεία. Τις προηγούμενες ημέρες αρνήθηκε να τιμήσει τη μνήμη του Παύλου Φύσσα.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο Κωνσταντίνος Μουζακίτης, πρώτος σε σταυρούς δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Δημοτική Ισοπολιτεία σε ανακοίνωσή του αναφέρει:

“Η ευθύνη δεν αφορά μόνο τις πράξεις μας αλλά και τις παραλείψεις μας. Με το να μη σηκωθώ στο δημοτικό συμβούλιο στη μνήμη του Παύλου Φύσσα, συμμορφούμενος με την παράταξή μου, προσέβαλα τη μνήμη ενός ανθρώπου που έχασε τη ζωή του από συγκαιρινούς ναζί. Οφείλω μία ειλικρινή συγγνώμη στην οικογένειά του και σε κάθε άνθρωπο που θέλει να λέγεται άνθρωπος. Σε ελάχιστη ένδειξη μεταμέλειας παραιτούμαι από το δημοτικό συμβούλιο”.

Η παραίτηση έρχεται μια μέρα μετά τον σάλο που προκλήθηκε όταν δημοσιοποιήθηκε βίντεο στο οποίο φαίνονται οι δημοτικοί σύμβουλοι της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Δήμου να τηρήσουν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Παύλου Φύσσα, με αφορμή τη συμπλήρωση έξι ετών από τη δολοφονία.

Δείτε το επίμαχο στιγμιότυπο στο παρακάτω βίντεο:

Δήμος Ιλίου: Τα “μαργαριτάρια…”

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης δεν σηκώθηκαν όταν τους απευθύνθηκε το σχετικό κάλεσμα ενώ ένας εξ αυτών ακούστηκε να λέει “έχουμε να τιμήσουμε πολύ περισσότερους ήρωες κύριοι συνάδελφοι και δεν το έχουμε κάνει”.

Ο επικεφαλής της εν λόγω παράταξης κ. Αντώνης Κακούρης έχει βρεθεί ουκ ολίγες φορές στο επίκεντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης με αφορμή αναρτήσεις του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Σε ορισμένες εξ αυτών χαρακτήριζε τον Μακάριο της Κύπρου “σατανοπαπά” και “προδότη”, έγραφε “άντε και στα δικά μας” με αφορμή το πραξικόπημα στην Τουρκία, εκθείαζε τον Ιωάννη Μεταξά και αναπαρήγαγε συνθήματα για τους μετανάστες όπως “ουστ, στη θάλασσα”.

Μιλώντας στο newsit.gr, ο δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος επιβεβαίωσε το περιστατικό και την άρνηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης να σηκωθεί και τηρήσει σιγή ενός λεπτού για τον Παύλου Φύσσα. Εξήγησε ωστόσο, απαντώντας στα δημοσιεύματα που θέλουν την παράταξη Δημοτική Ισοπολιτεία να πρόσκειται στη ΝΔ, ότι οι παρατάξεις είναι ανάμεικτες πολιτικά.

“Όλες οι παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου κινούνται στο δημοκρατικό τόξο. Θεωρώ το συγκεκριμένο περιστατικό μεμονωμένο και ατυχές”.

Ρεπορτάζ: Μάριος Αραβαντινός

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Αντώνης Σαμαράς: Η μεταλλαγμένη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη υπονομεύει συνειδητά την παραδοσιακή ελληνική οικογένεια
«Οι πρόσφατες δηλώσεις της κ. Δόμνας Μιχαηλίδου αποτελούν την επιτομή της woke ατζέντας και της αποδόμησης του θεσμού της οικογένειας» αναφέρει στη δήλωσή του ο πρώην πρωθυπουργός
Ο Αντώνης Σαμαράς 28
Δημήτρης Αβραμόπουλος: Η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής εισηγείται την άρση ασυλίας του για το Qatargate – «Είμαι στη διάθεση των βελγικών Αρχών»
Ομόφωνη εισήγηση υπέρ της άρσης ασυλίας εισηγείται η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής για τον Δημήτρη Αβραμόπουλο για το εις βέρος...
Εξόδιος ακολουθία στην Μητρόπολη Αθηνών της ηθοποιού Μάρως Κοντού, Παρασκευή 17 Ιουλίου 2026 (ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ
Κυριάκος Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο για τους 3 νεκρούς πυροσβέστες: Η Πολιτεία τους τιμά και θωρακίζεται απέναντι στην κλιματική κρίση
«Η Πολιτεία τούς τιμά και στέκεται στο πλευρό των οικογενειών τους και δυναμώνει τις δράσεις της ώστε η Ελλάδα να θωρακίζεται όλο και πιο αποτελεσματικά απέναντι στην κλιματική κρίση»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο
58
ΠΑΣΟΚ: Η τελευταία συνεδρίαση της σεζόν και η ατζέντα του Νίκου Ανδρουλάκη για την 3η Σεπτέμβρη και τη ΔΕΘ
Από τη σημερινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου αναμένεται να προκύψουν τα βασικά θέματα που θα αποτελέσουν τον καμβά για το περιεχόμενο των εμφανίσεων του Νίκου Ανδρουλάκη το φθινόπωρο
Ο Νίκος Ανδρουλάκης
ΕΛΑΣ: «Μετωπική» για τα χρέη ΝΔ και ΠΑΣΟΚ – Ακρίβεια για τους πολίτες, «δανεικά και αγύριστα» για τη γαλάζια παράταξη
Η ΕΛΑΣ εξαπέλυσε πυρά τόσο για τα «φέσια» των δύο κομμάτων όσο και για την στάση της κυβέρνησης σχετικά με την ακρίβεια και τα επιδόματα στους πολίτες
O Αλέξης Τσίπρας