Πολιτική

Παραλήρημα Τσαβούσογλου που απειλεί με «κάθοδο στο πεδίο»

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Έχει ξεφύγει για τα καλά η Τουρκία μετά την αμυντική συμφωνία της Ελλάδας με τη Γαλλία. Μετά την εκπρόσωπο του υπουργείου Άμυνας και ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου απειλεί ευθέως.

Αφού χαρακτήρισε τους Έλληνες κομπλεξικούς, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου μίλησε για «κάθοδο στο πεδίο», δίνοντας συνέχεια στις εμπρηστικές δηλώσεις από πλευράς τη Τουρκίας μετά τη συμφωνία Ελλάδας – Γαλλίας.

«Όταν δεν λειτούργησαν οι συζητήσεις, κατεβήκαμε στο πεδίο και κάναμε τέτοια βήματα, με τα οποία δεν μπορούν να ξεπεράσουν το κόμπλεξ», είπε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΙ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης.

Τα όσα είπε ο Τούρκος υπουργός μεταδόθηκαν από την κρατική τηλεόραση της Τουρκίας

Η δήλωση του Μεβλούτ Τσαβούσογλου

«Δεν είμαστε μια χώρα που απαντά στην Ελλάδα κάθε μέρα, δεν είμαστε μια κομπλεξική χώρα. Είμαστε μια μεγάλη χώρα, είμαστε η χώρα, το κράτος ενός μεγάλους έθνους. Δεν περνάει μέρα χωρίς να επιτίθενται στη Τουρκία ο υπουργός Εξωτερικών τους και οι υπόλοιποι. Δείτε τις διμερείς συναντήσεις, πήγαμε εκεί και μιλήσαμε για την Τουρκία, “η Τουρκία είναι έτσι, η Τουρκία είναι αλλιώς”. Άρα όταν δεν λειτούργησαν οι συζητήσεις, κατεβήκαμε στο πεδίο και κάναμε τέτοια βήματα, με τα οποία δεν μπορούν να ξεπεράσουν το κόμπλεξ. Είμαστε μια ισχυρή χώρα. Δεν έχουμε χρόνο να τσακωνόμαστε μαζί τους κάθε μέρα. Όταν χρειαστεί, κάνουμε τις απαραίτητες κινήσεις και τα βήματά μας. Κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί σε αυτό. Δεν το κάνει μόνο η Ελλάδα, κάνουμε κι εμείς ό,τι είναι απαραίτητο για τα συμφέροντα του έθνους και της χώρας μας, δεν λέμε αερολογίες, αλλά κάνουμε πράξεις».

 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Email gate: Απολογήθηκαν η Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου, ο πρώην ΓΓ Εσωτερικών και δυο «γαλάζια» στελέχη με αλληλοκαρφώματα  
Όπως υποστήριξε η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, η λίστα που έλαβε από τον συγκατηγορούμενο της, Νίκο Θεοδωρόπουλο, θεωρούσε ότι είναι εγκεκριμένη και σεβόμενη το νόμο για τα προσωπικά δεδομένα
ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ
Αιχμηρή απάντηση Κασσελάκη για τα περί μεταγραφής στο ΠΑΣΟΚ: «Οι Δημοκράτες δεν μετακινούνται, προχωρούν μπροστά»
Στην ανακοίνωση γίνεται λόγος για «φαντασιώσεις και ευσεβείς πόθους» και «μυθοπλασία» - «Όσοι επενδύουν σε φήμες και πολιτικά κουτσομπολιά θα απογοητευτούν»
Ανδρουλάκης και Κασσελάκης 5
Η Καρυστιανού προκαλεί Μητσοτάκη: «Θέλω ντιμπέιτ μαζί του, έχω πολλά να ρωτήσω – Πόσα κοστίζει το Μαξίμου κάθε μήνα;»
Η επικεφαλής της «Ελπίδας για τη Δημοκρατία» ασκεί κριτική για οικονομία, εθνικά θέματα και διαχείριση της εξουσίας, ενώ επιχειρεί να διευρύνει την ατζέντα του νέου της κόμματος πέρα από τα Τέμπη
Μαρία Καρυστιανού
57
Το ΠΑΣΟΚ «καίει» τα σενάρια για σύμπραξη με τον Στέφανο Κασσελάκη ως αντίπραξη στον Αλέξη Τσίπρα
Στη Χαριλάου Τρικούπη θυμούνται ότι περιέγραφαν τον πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ περίπου ως «κλόουν» της πολιτικής και άρα αντιλαμβάνονται ότι μία τέτοια μεταγραφή δε θα συνιστούσε διεύρυνση, αλλά θα καθιστούσε το κόμμα «τσίρκο»
Νίκος Ανδρουλάκης και Στέφανος Κασσελάκης 8