Πολιτική

Παράταση στο lockdown έως τις 7 Δεκεμβρίου – Ποιες περιοχές παραμένουν στο «κόκκινο»

Την παράταση των περιοριστικών μέτρων έως τις 6 το πρωί της 7ης Δεκεμβρίου ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας. Έκκληση να μην γίνει η Πάτρα «Θεσσαλονίκη» λόγω της γιορτής του Αγίου Ανδρέα!

Το lockdown είναι εδώ και θα παραμείνει για ακόμα μια εβδομάδα μετά τις 30 Νοεμβρίου, δηλαδή έως τις 7 Δεκεμβρίου, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας. Ο κ. Πέτσας εξήγησε ότι πολλές είναι οι περιοχές που «βράζουν» από κρούσματα και για τον λόγο αυτό αποφασίστηκε η παράταση της καραντίνας. 

«Υπάρχουν κάποιες πρώτες ενδείξεις για μείωση του αριθμού των κρουσμάτων. Εφόσον συνεχιστεί ο ρυθμός αυτός τότε θα αρχίσει να μειώνεται και η πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ξεκινώντας την εξ’ αποστάσεως ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. «Τότε θα μπορούμε να σχεδιάσουμε μια σταδιακή επάνοδο σε κάποιου είδους κανονικότητα. Προς το παρόν παρατείνονται τα υφιστάμενα περιοριστικά μέτρα για την προστασία από τον κορονοϊό μέχρι και τη Δευτέρα, 7 Δεκεμβρίου 2020 και ώρα 06.00 το πρωί».

Υπογράμμισε ότι η απόφαση αυτή είναι επιβεβλημένη καθώς το επιδημιολογικό φορτίο εξακολουθεί να είναι υψηλό.

Όπως χαρακτηριστικά είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος συνεχίζοντας την ενημέρωση και αναφερόμενος στο υψηλό επιδημιολογικό φορτίο, «ιδιαίτερα σε κάποιες περιοχές αποτελεί και πηγή ανησυχίας. Τέτοιες περιοχές που εμφανίζουν πολύ υψηλά κρούσματα σε σχέση με τον πληθυσμό τους είναι η Θεσσαλονίκη, οι Σέρρες, η Λάρισα, η Μαγνησία, η Αιτωλοακαρνανία, η Αχαΐα και η Λέσβος».

Μην γίνει η Πάτρα «Θεσσαλονίκη» λόγω της γιορτής του Αγίου Ανδρέα

 Ο κ. Πέτσας επεσήμανε ότι «Για την Πάτρα, ενόψει της μεγάλης γιορτής του Αγίου Ανδρέα, εφιστούμε την προσοχή σε όλους να τηρούν τα μέτρα,να αποφεύγουν τον συγχρωτισμό και να γιορτάσουν μέσα στην οικογένειά τους Κάνουμε έκκληση να μην γίνει μια ακόμη μεγάλη τοπική γιορτή, λόγος υπερμετάδοσης».

Ο κ. Πέτσας πρόσθεσε ότι «η κυβέρνηση με τη βοήθεια των ειδικών παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και θα ανακοινώσει τα επόμενα βήματα στην κοινή προσπάθεια όταν θα έχει περισσότερα δεδομένα για την πορεία της πανδημίας.

Ο στόχος παραμένει ένας: Οι Έλληνες να συναντηθούμε με το εμβόλιο όρθιοι και υγιείς κι από την άνοιξη του 2021 με το καλό, να ανοίξει και πάλι μια νέα εποχή για τη χώρα μας. Στο μεταξύ, συνεχίζουμε να στηρίζουμε το ΕΣΥ και αυτό αποδεικνύεται από τρία στοιχεία;

Πρώτον, οι ΜΕΘ πριν την πανδημία ήταν 557. Σήμερα λειτουργούν πάνω από 1260 ΜΕΘ.

Δεύτερον, το προσωπικό του ΕΣΥ πριν την πανδημία ήταν 88.690. Σήμερα έχει ξεπεράσει τις 100.000 και

Τρίτον, πριν από την πανδημία, για την ακρίβεια το 2018 δαπανήθηκαν για την υγεία, περίπου 3,8 δισεκατομμύρια ευρώ και το 2020 έχουν δαπανηθεί 4,8 δισεκ. ευρώ δηλαδή 1 δισεκατομμύριο παραπάνω.

Παράλληλα, η κυβέρνηση όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός θα μεριμνήσει για την προκήρυξη θέσεων γιατρών ώστε όλο το ιατρικό προσωπικό το οποίο υπηρετεί σήμερα στις ΜΕΘ του ΕΣΥ με συμβάσεις ορισμένου χρόνου να καταστεί μετά από την υγειονομική κρίση αορίστου χρόνου». Όπως χαρακτηριστικά είπε «είναι μια πράξη αναγνώρισης από την Πολιτεία του έργου που επιτελούν κατά τη διάρκεια της πανδημίας αλλά είναι και απόδειξη της βούλησής μας για διαρκή αναβάθμιση του Συστήματος Υγείας».

Δείτε την ενημέρωση από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα

 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Νέα ανάρτηση Πλεύρη με αποσπάσματα της δικογραφίας: «Ψεύτες σβήστε, καμία κατηγορία από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία»
Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου επανέρχεται, υποστηρίζοντας ότι η υπόθεση αφορά μήνυση υπαλλήλου για μη άσκηση πειθαρχικής δίωξης, ενώ καταγγέλλει διασπορά fake news και προειδοποιεί ότι θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη
Θάνος Πλεύρης
Αφθώδης πυρετός στη Λέσβο: Σχέδιο για ελεγχόμενη διακίνηση τυριών και ενίσχυση με 10 κτηνιάτρους
Έξω από το ΥΠΑΑΤ είχε συγκεντρωθεί κόσμος, έπειτα από κάλεσμα της Ομοσπονδίας Λεσβιακών Σωματείων, εκφράζοντας τη συμπαράσταση του στους εκπροσώπους του πρωτογενούς τομέα - «Μπλοκαρισμένα» τα λιμάνια της Μυτιλήνης
Αφθώδης πυρετός, σύσκεψη στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης
Θανάσης Κοντογεώργης: Εκλογές το 2027, η τοξικότητα δεν συμφέρει τη χώρα
Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ μίλησε για τη δοκιμασία του Γιώργου Μυλωνάκη, επέμεινε στην ανάγκη πολιτικής νηφαλιότητας και υπερασπίστηκε τη θεσμική στάση της κυβέρνησης έναντι της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας 
Θανάσης Κοντογεώργης
Πέτσας για ΟΠΕΚΕΠΕ και άρση ασυλίας βουλευτών: «Θα λειτουργήσω κατά περίπτωση, δεν θα ανεχτώ το τσουβάλιασμα»
Ο βουλευτής της ΝΔ έκανε λόγο για «προχειρότητα» της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας στις δικογραφίες και υπερασπίστηκε τον ρόλο της κοινοβουλευτικής διαμεσολάβησης
Στέλιος Πέτσας
Ο Θάνος Πλεύρης διαψεύδει δημοσίευμα που τον εμπλέκει σε δικογραφία της ευρωπαϊκής εισαγγελίας: Η ανοχή σε ψεύτες και συκοφάντες τελείωσε
Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου υποστηρίζει ότι η υπόθεση αφορά μήνυση υπαλλήλου του υπουργείου Υγείας και αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο προσφυγής του στην Δικαιοσύνη
Θάνος Πλεύρης