Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Παράθυρο για περισσότερα PCR λόγω της μετάλλαξης Όμικρον άφησε ο Μητσοτάκης

Παράθυρο για περισσότερα PCR λόγω της μετάλλαξης Όμικρον άφησε ο Μητσοτάκης

Ανοικτό το ενδεχόμενο για νέα μέτρα για την ανάσχεση της πανδημίας κυρίως λόγω της μετάλλαξης Όμικρον ακόμα και κατά την διάρκεια των Χριστουγέννων άφησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, προσερχόμενος στην Σύνοδο Κορυφής.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για την μετάλλαξη Όμικρον, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε: «Τα όσα γνωρίζουμε για την μετάλλαξη Όμικρον είναι ασφαλώς ιδιαίτερα ανησυχητικά. Η απάντηση στη μετάλλαξη Όμικρον αυτή τη στιγμή είναι η επιτάχυνση των εμβολιαστικών προγραμμάτων μας, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στις ενισχυτικές δόσεις.  

Η Ελλάδα ήταν μια από τις πρώτες ευρωπαϊκές χώρες που άνοιξε την ενισχυτική δόση για όλες τις πληθυσμιακές ομάδες και είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με το πώς εξελίσσεται το πρόγραμμα.

Αν χρειαστεί να λάβουμε επιπρόσθετα μέτρα, σε ό,τι αφορά τα επιπρόσθετα τεστ, πιστεύω ότι αυτά θα χρειαστεί να εφαρμοστούν μόνο για την περίοδο των Χριστουγέννων, ώστε να μπορέσουμε να κερδίσουμε επιπλέον χρόνο για να αυξήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο τον αριθμό των ανθρώπων που θα κάνουν την ενισχυτική δόση.

Είναι μια μάχη με τον χρόνο. Αλλά κάθε εβδομάδα που κερδίζουμε πριν μας χτυπήσει η Όμικρον είναι κέρδος, γιατί θα μπορέσουμε να έχουμε μεγαλύτερο ποσοστό του πληθυσμού που θα έχει εμβολιαστεί με την ενισχυτική δόση».

 

Ανακοινώσεις το Σάββατο για την ακρίβεια

Εκτός από τα μέτρα για να μπει «φρένο» στην εξάπλωση της μετάλλαξης Όμικρον, ο πρωθυπουργός προανήγγειλε ανακοινώσεις και την αντιμετώπιση των αυξήσεων σε ρεύμα και φυσικό αέριο.

Όπως είπε, υπάρχει ανησυχία για τις αυξήσεις στις τιμές φυσικού αερίου. Θα συζητήσουμε για παρεμβάσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Η κυβέρνηση θα προνοεί για να περιορίζει στο μέτρο του εφικτού τις αυξήσεις στο ρεύμα και το φυσικό αέριο. Θα βοήσουμε τους αγρότες και θα πω περισσότερα στον προϋπολογισμό, το Σάββατο».

Αναφερόμενος στο μεταναστευτικό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι υπάρχουν φαινόμενα εργαλειοποίησης. «Η χώρα μας στηρίζει τις βαλτικές χώρες και την Πολωνία.  Θα συζητήσουμε για την ευρωπαϊκή αυτονομία στην λήψη αποφάσεων για να μπορεί η Ευρώπη να υπερασπίζεται τα γεωπολιτικά της συμφέροντα».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις