Πολιτική

“Παρεξηγήθηκε ο Πολάκης, τα είπε μπρουτάλ”! Ασπίδα από Παπαγγελόπουλο

Ο Παύλος Πολάκης μίλησε για φυλακίσεις και ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, σπεύδει να υψώσει "ασπίδα προστασίας"!

Με τον δικό του τρόπο ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος προσπάθησε να δικαιολογήσει τα όσα είπε ο συνάδελφός του στο υπουργείο Υγείας, Παύλος Πολάκης, σχετικά με τις απειλές του περί φυλάκισης των πολιτικών του αντιπάλων.

Ο Παπαγγελόπουλος και ο… αθώος Πολάκης

papaggelopoulos polakhs

Ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος μιλώντας στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής που επεξεργάζεται το νομοσχέδιο με τις αλλαγές του νόμου Περί Πόθεν Έσχες και απαντώντας στις σχετικές αναφορές των βουλευτών της ΝΔ που στηλίτευαν τις δηλώσεις που έκανε ο Παύλος Πολάκης είπε:

[read4more]

«Μήπως ο κ. Πολάκης και τα όσα είπε έχουν παρεξηγηθεί; Μήπως δεν εξέφρασε πρόθεση πολιτικών διώξεων, αλλά με μπρουτάλ τρόπο, εξέφρασε την αγωνία του για την απονομή της δικαιοσύνη και της τιμωρίας των ενόχων»;

Και πρόσθεσε: «Η Αντιπολίτευση δεν μπορεί να μιλάει για πολιτικές διώξεις…».

Μάλιστα ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος υπογράμμισε ακόμη: «Η κυβέρνηση αυτή σεβάστηκε σε όλες τις υποθέσεις, όλες τις δικονομικές διαδικασίες για τις υποθέσεις που ερευνά η Δικαιοσύνη».

Επιπρόσθετα κατηγόρησε την προηγούμενη κυβέρνηση ότι εκείνη ήταν «που είχε προχωρήσει σε πογκρόμ συλλήψεων για επικοινωνιακούς λόγους….» και είπε με νόημα, όταν είδε τους βουλευτές της ΝΔ να γελούν: «Γελάει καλύτερα όποιος γελάει τελευταίος…».

Αντιδράσεις από την αντιπολίτευση

Ο εισηγητής της ΝΔ Κώστας Καραγκούνης απάντησε: “Οι μπρουτάλ… τρόποι και οι κουτσαβακισιμοί δεν έχουν χώρο στην Δημοκρατία, σε μια ευνομούμενη Πολιτεία. Δεν είναι τρόποι αυτοί, ή σεβόμαστε την Δικαιοσύνη ή δεν την σεβόμαστε, αυτές οι αναφορές δεν συνάδουν σε μια ευνομούμενη Δημοκρατική χώρα αλλά σε άλλα καθεστώτα…».

Νωρίτερα , ο βουλευτής της ΝΔ μάλιστα, είχε «ανοίξει» το θέμα λέγοντας: «Όταν σας ακούει κανείς να λέτε τα περί ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης και το πόσο κόπτεσθε θα πρέπει να μας πείτε και για αυτά που είπε και ο κ. Πολάκης με τις απειλές και για φυλακίσεις πολιτικών του αντιπάλων, πιστεύοντας πως μέσα από πολιτικές διώξεις θα μπορέσει να ξαναβγείς την εξουσία η πρώτη φορά Αριστερά… Απειλές που επαναλαμβάνουν και τα φίλια μέσα της κυβέρνησης που επαναλαμβάνουν ότι όλο έρχονται πότε στοιχεία από το FBI ή δεν ξέρω εγώ από πού και θα μας βάλουν φυλακή… Πύτε οι φανταστικές φυλακές θα σας σώσουν, ούτε οι φανταστικές διώξεις… ο βασιλιάς θα πέσει γυμνός…».

Φωτογραφίες αρχείου: Eurokinissi

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Τα μπλόκα των αγροτών προκαλούν «πονοκέφαλο» στην κυβέρνηση: Οι ανήσυχοι βουλευτές επαρχίας και οι «κόκκινες γραμμές»
Σήμερα ο πρωθυπουργός, παραθέτει δείπνο στο πρώτο γκρουπ βουλευτών της ΝΔ, οι οποίοι περιμένουν, μεταξύ άλλων, να ακούσουν τις θέσεις του για το θέμα
Μπλόκα αγροτών
Η επιστροφή του Αλέξη Τσίπρα: Με σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης σήμερα η παρουσίαση της «Ιθάκης»
Ο Αλέξης Τσίπρας θα εξαπολύσει ολομέτωπη επίθεση κατά της κυβέρνησης και θα περιγράψει με μελανά χρώματα τις επιλογές της κυβέρνησης που, κατά τον ίδιο, έχουν οδηγήσει τη χώρα σε αδιέξοδο
Το βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα 21
Νίκη Κεραμέως: Τα νέα δεδομένα μετά την κοινωνική συμφωνία – Πώς θα αυξηθούν οι μισθοί με τις συλλογικές συμβάσεις
Σχετικά με το πότε θα εφαρμοστεί η συμφωνία, η υπουργός Εργασίας ανέφερε ότι στις αρχές του 2026 έρχεται προς ψήφιση στη Βουλή και ανοίγει ο δρόμος για τις νέες συλλογικές συμβάσεις εργασίας
Η υπουργός Εργασίας, Νίκη Κεραμέως
Κίμπερλι Γκιλφόιλ: «Η Ελλάδα δεν είναι απλώς ένας γεωπολιτικός παράγοντας, αλλά μια αξιόπιστη συνέταιρος των ΗΠΑ»
«Με την γεμάτη τόλμη κυβέρνηση του Τραμπ οι σχέσεις ολοένα και βελτιώνονται, μαζί ΗΠΑ - Ελλάδα επεκτείνουν τις σχέσεις τους σε επίπεδο Άμυνας και Οικονομίας, ενώ Προωθούμε την Ελλάδα ως hub ενέργειας» λέει η πρέσβης των ΗΠΑ
Κίμπερλι Γκιλφόιλ 9