Πολιτική

“Παρεξηγήθηκε ο Πολάκης, τα είπε μπρουτάλ”! Ασπίδα από Παπαγγελόπουλο

Ο Παύλος Πολάκης μίλησε για φυλακίσεις και ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, σπεύδει να υψώσει "ασπίδα προστασίας"!

Με τον δικό του τρόπο ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος προσπάθησε να δικαιολογήσει τα όσα είπε ο συνάδελφός του στο υπουργείο Υγείας, Παύλος Πολάκης, σχετικά με τις απειλές του περί φυλάκισης των πολιτικών του αντιπάλων.

Ο Παπαγγελόπουλος και ο… αθώος Πολάκης

papaggelopoulos polakhs

Ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος μιλώντας στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής που επεξεργάζεται το νομοσχέδιο με τις αλλαγές του νόμου Περί Πόθεν Έσχες και απαντώντας στις σχετικές αναφορές των βουλευτών της ΝΔ που στηλίτευαν τις δηλώσεις που έκανε ο Παύλος Πολάκης είπε:

[read4more]

«Μήπως ο κ. Πολάκης και τα όσα είπε έχουν παρεξηγηθεί; Μήπως δεν εξέφρασε πρόθεση πολιτικών διώξεων, αλλά με μπρουτάλ τρόπο, εξέφρασε την αγωνία του για την απονομή της δικαιοσύνη και της τιμωρίας των ενόχων»;

Και πρόσθεσε: «Η Αντιπολίτευση δεν μπορεί να μιλάει για πολιτικές διώξεις…».

Μάλιστα ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος υπογράμμισε ακόμη: «Η κυβέρνηση αυτή σεβάστηκε σε όλες τις υποθέσεις, όλες τις δικονομικές διαδικασίες για τις υποθέσεις που ερευνά η Δικαιοσύνη».

Επιπρόσθετα κατηγόρησε την προηγούμενη κυβέρνηση ότι εκείνη ήταν «που είχε προχωρήσει σε πογκρόμ συλλήψεων για επικοινωνιακούς λόγους….» και είπε με νόημα, όταν είδε τους βουλευτές της ΝΔ να γελούν: «Γελάει καλύτερα όποιος γελάει τελευταίος…».

Αντιδράσεις από την αντιπολίτευση

Ο εισηγητής της ΝΔ Κώστας Καραγκούνης απάντησε: “Οι μπρουτάλ… τρόποι και οι κουτσαβακισιμοί δεν έχουν χώρο στην Δημοκρατία, σε μια ευνομούμενη Πολιτεία. Δεν είναι τρόποι αυτοί, ή σεβόμαστε την Δικαιοσύνη ή δεν την σεβόμαστε, αυτές οι αναφορές δεν συνάδουν σε μια ευνομούμενη Δημοκρατική χώρα αλλά σε άλλα καθεστώτα…».

Νωρίτερα , ο βουλευτής της ΝΔ μάλιστα, είχε «ανοίξει» το θέμα λέγοντας: «Όταν σας ακούει κανείς να λέτε τα περί ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης και το πόσο κόπτεσθε θα πρέπει να μας πείτε και για αυτά που είπε και ο κ. Πολάκης με τις απειλές και για φυλακίσεις πολιτικών του αντιπάλων, πιστεύοντας πως μέσα από πολιτικές διώξεις θα μπορέσει να ξαναβγείς την εξουσία η πρώτη φορά Αριστερά… Απειλές που επαναλαμβάνουν και τα φίλια μέσα της κυβέρνησης που επαναλαμβάνουν ότι όλο έρχονται πότε στοιχεία από το FBI ή δεν ξέρω εγώ από πού και θα μας βάλουν φυλακή… Πύτε οι φανταστικές φυλακές θα σας σώσουν, ούτε οι φανταστικές διώξεις… ο βασιλιάς θα πέσει γυμνός…».

Φωτογραφίες αρχείου: Eurokinissi

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μητσοτάκης: Το δίλημμα είναι ανάμεσα σε ένα κόμμα με σχέδιο για το αύριο και στο άλλο που θέλει να μας γυρίσει στο 1980
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέδειξε το δίλημμα της επόμενης περιόδου, τη σταθερότητα, τον σχεδιασμό και την προοπτική έναντι της, όπως είπε, πολιτικής του μηδενισμού
Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στο βήμα του 4ου προσυνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας στο Ηράκλειο Κρήτης
50
Κυβερνητικές πηγές απαντούν στο ΠΑΣΟΚ: Μετά την αποστρατεία η συμμετοχή του νέου υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης σε εταιρεία
«Πώς ενώ υπηρετούσε από το 1983 έως το 2006 από θέσεις ευθύνης στην Πολεμική Αεροπορία, ταυτόχρονα το 1987 δημιούργησε όπως δηλώνει την επιχείρηση ''Εμπόριο Ποτών Καββαδάς'';» σχολίαζε το ΠΑΣΟΚ
Αθανάσιος Καββαδάς
Κυβέρνηση σε ΠΑΣΟΚ: Δεν ευθυνόμαστε που ο κύριος Ανδρουλάκης πήγε στη Βαρκελώνη για σέλφι και βιντεάκι στα social media χωρίς να κάνει ομιλία
Νωρίτερα, η Χαριλάου Τρικούπη είχε εξαπολύσει επίθεση κατά του κυβερνητικού εκπροσώπου, κατηγορώντας τον για προπαγάνδα και υπαινιγμούς
Μέγαρο Μαξίμου