Πολιτική

“Παρεξηγήθηκε ο Πολάκης, τα είπε μπρουτάλ”! Ασπίδα από Παπαγγελόπουλο

Ο Παύλος Πολάκης μίλησε για φυλακίσεις και ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, σπεύδει να υψώσει "ασπίδα προστασίας"!
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Με τον δικό του τρόπο ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος προσπάθησε να δικαιολογήσει τα όσα είπε ο συνάδελφός του στο υπουργείο Υγείας, Παύλος Πολάκης, σχετικά με τις απειλές του περί φυλάκισης των πολιτικών του αντιπάλων.

Ο Παπαγγελόπουλος και ο… αθώος Πολάκης

papaggelopoulos polakhs

Ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος μιλώντας στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής που επεξεργάζεται το νομοσχέδιο με τις αλλαγές του νόμου Περί Πόθεν Έσχες και απαντώντας στις σχετικές αναφορές των βουλευτών της ΝΔ που στηλίτευαν τις δηλώσεις που έκανε ο Παύλος Πολάκης είπε:

[read4more]

«Μήπως ο κ. Πολάκης και τα όσα είπε έχουν παρεξηγηθεί; Μήπως δεν εξέφρασε πρόθεση πολιτικών διώξεων, αλλά με μπρουτάλ τρόπο, εξέφρασε την αγωνία του για την απονομή της δικαιοσύνη και της τιμωρίας των ενόχων»;

Και πρόσθεσε: «Η Αντιπολίτευση δεν μπορεί να μιλάει για πολιτικές διώξεις…».

Μάλιστα ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος υπογράμμισε ακόμη: «Η κυβέρνηση αυτή σεβάστηκε σε όλες τις υποθέσεις, όλες τις δικονομικές διαδικασίες για τις υποθέσεις που ερευνά η Δικαιοσύνη».

Επιπρόσθετα κατηγόρησε την προηγούμενη κυβέρνηση ότι εκείνη ήταν «που είχε προχωρήσει σε πογκρόμ συλλήψεων για επικοινωνιακούς λόγους….» και είπε με νόημα, όταν είδε τους βουλευτές της ΝΔ να γελούν: «Γελάει καλύτερα όποιος γελάει τελευταίος…».

Αντιδράσεις από την αντιπολίτευση

Ο εισηγητής της ΝΔ Κώστας Καραγκούνης απάντησε: “Οι μπρουτάλ… τρόποι και οι κουτσαβακισιμοί δεν έχουν χώρο στην Δημοκρατία, σε μια ευνομούμενη Πολιτεία. Δεν είναι τρόποι αυτοί, ή σεβόμαστε την Δικαιοσύνη ή δεν την σεβόμαστε, αυτές οι αναφορές δεν συνάδουν σε μια ευνομούμενη Δημοκρατική χώρα αλλά σε άλλα καθεστώτα…».

Νωρίτερα , ο βουλευτής της ΝΔ μάλιστα, είχε «ανοίξει» το θέμα λέγοντας: «Όταν σας ακούει κανείς να λέτε τα περί ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης και το πόσο κόπτεσθε θα πρέπει να μας πείτε και για αυτά που είπε και ο κ. Πολάκης με τις απειλές και για φυλακίσεις πολιτικών του αντιπάλων, πιστεύοντας πως μέσα από πολιτικές διώξεις θα μπορέσει να ξαναβγείς την εξουσία η πρώτη φορά Αριστερά… Απειλές που επαναλαμβάνουν και τα φίλια μέσα της κυβέρνησης που επαναλαμβάνουν ότι όλο έρχονται πότε στοιχεία από το FBI ή δεν ξέρω εγώ από πού και θα μας βάλουν φυλακή… Πύτε οι φανταστικές φυλακές θα σας σώσουν, ούτε οι φανταστικές διώξεις… ο βασιλιάς θα πέσει γυμνός…».

Φωτογραφίες αρχείου: Eurokinissi

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μετωπική Καρυστιανού κατά ΔΣΑ για την αναβολή της εκδήλωσης: «Φίμωση του διαλόγου με παλαιοκομματικά κριτήρια»
Η «Ελπίδα για τη Δημοκρατία» αφήνει αιχμές για παρεμβάσεις από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και επισημαίνει ότι η εκδήλωση για τη Δικαιοσύνη αναβάλλεται, αλλά δεν ακυρώνεται
Μαρία Καρυστιανού
Δραγασάκης για Τσίπρα: «Δεν βλέπω κυβερνητική αλλαγή χωρίς αυτόν»
Ο ανεξάρτητος βουλευτής βλέπει καταλυτικό ρόλο του πρώην πρωθυπουργού στις πολιτικές εξελίξεις, αλλά κρατά αποστάσεις από το εγχείρημα της ΕΛΑΣ μέχρι να φανεί αν μπορεί να εκφράσει μια νέα Αριστερά
Γιάννης Δραγασάκης 8
Εργοστάσιο drones στη Μαλακάσα εγκαινίασε ο Νίκος Δένδιας – Οι δυνατότητες παραγωγής
H νέα μονάδα εντάσσεται στον ευρύτερο σχεδιασμό της «Ατζέντας 2030», που στοχεύει στην ενίσχυση της αποτρεπτικής ισχύος της χώρας σε θάλασσα, ξηρά, αέρα, αλλά και στον κυβερνοχώρο και το διάστημα
Drones στην Μαλακάσα
«Σφάζονται» ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για τα δωρεάν ΜΜΜ στους νέους: «Φέρτε τον λογαριασμό» – «Ψάξτε τα λεφτόδεντρα στις πολεοδομίες»
Η πρόταση Ανδρουλάκη για δωρεάν μετακινήσεις έως τα 24 έτη άναψε φωτιά στο πολιτικό σκηνικό, με τον Κωνσταντίνο Κυρανάκη να μιλά για «κρυφό κόστος» και τη Χαριλάου Τρικούπη να απαντά ότι το μέτρο κοστίζει μόλις 35 εκατ. ευρώ
Γραφεία ΠΑΣΟΚ
Αντώνης Σαμαράς για νόμο Κατσέλη: Η κυβέρνηση να διασφαλίσει την άμεση εφαρμογή της απόφασης του Αρείου Πάγου
Ο πρώην πρωθυπουργός κάνει λόγο για «ιστορική δικαίωση» υπερχρεωμένων νοικοκυριών και ζητεί από funds, servicers και τράπεζες επαναϋπολογισμό οφειλών και επιστροφή ποσών
Αντώνης Σαμαράς 16