Πολιτική

Παρέμβαση εισαγγελέα ζητεί η Νίκη Κεραμέως για την «ομηρία» Κοσμήτορα στο Πολυτεχνείο Κρήτης

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Την παρέμβαση της Υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως, προκάλεσε δημόσια καταγγελία που αναφέρεται σε περιστατικό πολύωρου «αναγκαστικού εγκλεισμού» του Κοσμήτορα της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πολυτεχνείου Κρήτης, από ομάδα 20-30 ατόμων. Μάλιστα όπως καταγγέλεται πολλοί εξ’ αυτών δεν έχουν σχέση με την πανεπιστημιακή κοινότητα. 

Η κα Κεραμέως με αναφορά στον Εισαγγελέα Χανίων, ζητεί την παρέμβασή του προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν αξιόποινες πράξεις που έλαβαν χώρα εντός του Πολυτεχνείου Κρήτης κατά τη διάρκεια του φερόμενου περιστατικού.

Ο Κοσμήτορας φέρεται να υπέστη αναγκαστικό εγκλεισμό για περίπου 4 ώρες, να δέχτηκε ύβρεις και απειλές, να παρεμποδίστηκε η εκτέλεση των διοικητικών και διδακτικών του καθηκόντων κατά το διάστημα αυτό, να του απαγορεύτηκε με βία η χρήση τηλεφώνου και να πιέστηκε για υπογραφή δήλωσης παρά τη θέλησή του.

Με επιστολή στον Πρύτανη του Πολυτεχνείου Κρήτης, ζητά ενημέρωση σχετικά με το ως άνω περιστατικό καθώς και για τις ενέργειες στις οποίες προέβη η διοίκηση του Ιδρύματος για την αντιμετώπιση του συμβάντος κατά τα προβλεπόμενα στην κείμενη νομοθεσία, τόσο με την αναφορά της στις αρμόδιες αρχές της χώρας όσο και με την κίνηση των σχετικών διαδικασιών εντός του Ιδρύματος για την αναζήτηση τυχόν ευθυνών από τους υπαιτίους.   

Η Νίκη Κεραμέως δήλωσε: 

«Η βία και η ανομία δεν έχουν θέση στα Πανεπιστήμιά μας. Είναι αδιανόητο να λαμβάνουν χώρα περιστατικά περιορισμού ελευθερίας, καταναγκασμού, απειλών, ύβρεων ή παρεμπόδισης των μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας. 

Προτεραιότητά μας είναι η προστασία της ακαδημαϊκής ελευθερίας και η θωράκιση του ακαδημαϊκού περιβάλλοντος στα Πανεπιστήμιά μας, ώστε οι φοιτητές μας, οι καθηγητές μας, τα μέλη του προσωπικού μας να έχουν το περιβάλλον που τους αρμόζει. Ακριβώς γι’ αυτό κίνησα τις νόμιμες διαδικασίες για την πλήρη διερεύνηση του καταγγελθέντος, σοβαρού αυτού περιστατικού».  

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μαρινάκης: 28 χρόνια μετά, τα κανάλια περιφερειακής εμβέλειας αδειοδοτούνται οριστικά – Ιστορική θεσμική αλλαγή
Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, «το πιο σημαντικό είναι ότι αυτό το νομοσχέδιο δεν γεννήθηκε μέσα σε ένα γραφείο, αλλά είναι αποτέλεσμα μιας διαβούλευσης περίπου δύο ετών»
Παύλος Μαρινάκης
Χατζηδάκης για «Ατζέντα 2030»: Παραγωγικότητα, νέο κράτος και ισχυρότερη Ελλάδα – «Εμείς με νέες ιδέες, οι άλλοι με τοξικότητα»
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αναλαμβάνει τον συντονισμό του νέου προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας και εξαπολύει επίθεση στην αντιπολίτευση
Κυριάκος Μητσοτάκης
Σύγκρουση στη Βουλή για τον μόνιμο υφυπουργό στο ΥΠΕΞ: Η αντιπολίτευση βλέπει «τακτοποίηση» Χατζηβασιλείου, ο όρος υπάρχει στο Σύνταγμα λέει ο Γεραπετρίτης
ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και Πλεύση Ελευθερίας καταγγέλλουν θεσμικό τέχνασμα μετά τον ανασχηματισμό
Γιώργος Γεραπετρίτης