Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Παρέμβαση Παυλόπουλου για το χρέος: Τώρα είναι η ώρα των εταίρων!

Παρέμβαση Παυλόπουλου για το χρέος: Τώρα είναι η ώρα των εταίρων!

Μήνυμα στους δανειστές της Ελλάδας να κάνουν το καθήκον τους, όπως το έχει κάνει και η ελληνική κυβέρνηση έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος και μάλιστα μόλις μια μέρα πριν από το κρίσιμο Eurogroup και ενώ ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε κάνει ήδη… νερά!

Από την Κέρκυρα, όπου βρίσκεται για τις εκδηλώσεις της 153ης επετείου της ένωσης των Επτανήσων με την Ελλάδα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κάλεσε τους Ευρωπαίους να κάνουν το καθήκον τους, σημειώνοντας πως δεν είναι απλά θέμα εταιρικών σχέσεων αλλά δικαιοσύνης και αλληλεγγύης.

«Η Ελλάδα δεν διανοείται την πορεία της και την προοπτική της παρά μόνο ως συστατικό στοιχείο του ευρωπαϊκού οικοδομήματος και του σκληρού πυρήνα της Ευρωζώνης, αλλά και το ευρωπαϊκό οικοδόμημα θα έχανε τα βασικά χαρακτηριστικά του, τον ίδιο τον προσανατολισμό του, δίχως την Ελλάδα στους κόλπους του. Αυτό το δίπτυχο είναι εκείνο το οποίο προσδιορίζει τις υποχρεώσεις που έχουμε μέσα στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ιδίως αυτή την κρίσιμη καμπή, η Ελλάδα έχει πράξει στο ακέραιο το καθήκον της, ώρα και των εταίρων μας να πράξουν το δικό τους. Τούτο δεν είναι μόνο θέμα εταιρικών σχέσεων, είναι θέμα εφαρμογής βασικών αρχών της ευρωπαϊκής έννομης τάξης και του ευρωπαϊκού πολιτισμού, κυρίως των αρχών της δικαιοσύνης και της αλληλεγγύης», τόνισε ο Προκόπης Παυλόπουλος.

«Ο πιο ενδεδειγμένος τρόπος για να τιμούμε αυτή την ιστορική επέτειο της ενσωμάτωσης των Επτανήσων στον εθνικό μας κορμό, είναι να έχουμε πάντα κατά νου τον εμβληματικό συμβολισμό των Επτανήσων στο πλαίσιο της ιστορίας και του πολιτισμού του τόπου μας και του λαού μας. Ιδίως δε κατά αυτή την κρίσιμη συγκυρία. Η ιστορία, αλλά και ο πολιτισμός των Επτανήσων, μας υπενθυμίζουν τούτο» επεσήμανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε