Κυριακή, 16 Ιουν.
24oC Αθήνα

Παρών ο Κασσελάκης στη Βουλή για το αυριανό μπρα ντε φερ ΣΥΡΙΖΑ – κυβέρνησης – Χοντραίνει η κόντρα με Μητσοτάκη

Παρών ο Κασσελάκης στη Βουλή για το αυριανό μπρα ντε φερ ΣΥΡΙΖΑ – κυβέρνησης – Χοντραίνει η κόντρα με Μητσοτάκη

Πυρετωδώς προετοιμάζονται τα στελέχη της Κουμουνδούρου για τη μάχη της Παρασκευής (24.5.2024) στη Βουλή, μετά από αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ να συζητηθεί «η αντιμετώπιση της ακρίβειας και η φορολόγηση υπερκερδών τα οποία σωρεύονται από ολιγοπώλια εις βάρος της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας». Στη Βουλή θα βρεθεί την Παρασκευή και ο Στέφανος Κασσελάκης. 

Οι πληροφορίες, λένε, ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης παρά το γεγονός ότι δεν είναι βουλευτής, έχει αποφασίσει να παραβρεθεί στη Βουλή, προκειμένου με την παρουσία του να στείλει τα κατάλληλα μηνύματα, καθώς θεωρείται βέβαιο ότι η συζήτηση θα εξελιχθεί σε μια σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση εφ΄ολης της ύλης, δύο εβδομάδες πριν από τις εκλογές.

Όπως είναι γνωστό ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ χαρακτήρισε κίνηση – παρωδία την επιστολή Μητσοτάκη προς την πρόεδρο της Κομισιόν, για τις πρακτικές των πολυεθνικών εταιριών, καθώς η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρέπεμψε το θέμα στο απώτερο μέλλον.

Εν τω μεταξύ σε μονομαχία Κασσελάκη – Μητσοτάκη εξελίσσεται η προεκλογική κούρσα, σύμφωνα με τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Οι συνεργάτες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, μάλιστα, λένε ότι «ο Στέφανος είναι ο μόνος που μπορεί να απειλήσει τον Κυριάκο» και γι’ αυτό όλο το τελευταίο διάστημα δέχεται επιθέσεις από το κυβερνών κόμμα.

Σχολιάζοντας, μάλιστα, τα όσα είπε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN, έλεγαν ότι έδειξε να ενοχλείται από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και τον πρόεδρο του, Στέφανο Κασσελάκη, ο οποίος παρότι δεν βρίσκεται στη Βουλή, έχει παρουσιάσει τεκμηριωμένες προτάσεις για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία.

«Έδειξε ενόχληση για το γεγονός πως, παρότι ο Στέφανος Κασσελάκης δεν βρίσκεται στη Βουλή, κατέθεσε με τον ΣΥΡΙΖΑ μια κοστολογημένη πρόταση νόμου για την ακρίβεια και την αισχροκέρδεια.

Φάνηκε ενοχλημένος από το ότι ο Στέφανος Κασσελάκης, παρότι δεν βρίσκεται στη Βουλή, κατέθεσε με τον ΣΥΡΙΖΑ μια πλήρως κοστολογημένη και εφαρμόσιμη πρόταση νόμου για το φορολογικό.

Ενοχλημένος που ο Στέφανος Κασσελάκης, ενώ δεν βρίσκεται στη Βουλή, παρουσιάζει προτάσεις για το Κράτος Δικαίου και ζητά να πέσει φως στο έγκλημα των Τεμπών» έλεγαν τα στελέχη της Κουμουνδούρου.

Η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Βούλα Κεχαγιά, απάντησε στα περί «απολιτίκ λαϊφστάιλ λαϊκισμό» από τον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας:

«Μάλιστα. Τον ακούμε με προσοχή τον κ. Μητσοτάκη. Απολιτίκ λαϊκισμός, λοιπόν, τι είναι; Η εμπεριστατωμένη πρότασή μας για την ακρίβεια και την αισχροκέρδεια; Η πρότασή μας για το φορολογικό, που αφορά ελάφρυνση για εισοδήματα μέχρι 100 χιλιάδες ετησίως ή ελάφρυνση του φορολογικού συντελεστή για τις επιχειρήσεις; Η κατάργηση της προκαταβολής φόρου είναι απολιτίκ λαϊκισμός; Εμείς θεωρούμε απολιτίκ και επικοινωνιακό πυροτέχνημα να στέλνει ο κ. Μητσοτάκης επιστολές – παρωδία στην Ευρωπαϊκή Ένωση για την ακρίβεια, καταδηλώνοντας την απόλυτη αδυναμία – εγώ θα έλεγα την απροθυμία – της κυβέρνησής του να αντιμετωπίσει την ακρίβεια και την αισχροκέρδεια», πρόσθεσε η κ. Κεχαγιά.

Για τις αναφορές Μητσοτάκη για «μεγαλύτερη σεμνότητα και λιγότερη αυταρέσκεια» από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ, η εκπρόσωπος Τύπου σχολίασε: «Δεν θέλω να χρησιμοποιήσω βαρείς χαρακτηρισμούς. Πού στερείται σοβαρότητας ο κ. Κασσελάκης; Όταν επικρίνει τον πρωθυπουργό για το ότι ήταν ήπιος απέναντι στον Ερντογάν κι ότι έπρεπε να προετοιμάσει καλύτερα την επίσκεψή του στην Άγκυρα; Για το γεγονός ότι ο κ. Μητσοτάκης αρνείται πεισματικά να κυρώσει τα μνημόνια συνεργασίας με τη Βόρεια Μακεδονία; Για το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει απολύτως σοβαρές προτάσεις για την ακρίβεια και την με φορολογία; Αυτό είναι ένδειξη μη – σοβαρότητας»;

Τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης – παρότι δεν επιθυμούν να στοχοποιήσουν το ΠΑΣΟΚ, δεν αφήνουν ασχολίαστες τις προσωπικές επιθέσεις Ανδρουλάκη εναντίον Κασσελάκη. «Ο κ. Ανδρουλάκης στην συνέντευξη στον ΣΚΑΪ ανάλωσε το μεγαλύτερο τμήμα της συνέντευξής του μιλώντας για τον Στέφανο Κασσελάκη. Μήπως την απάντηση την έδωσε ο ίδιος στον εαυτό του; Μήπως αυτό συμβαίνει γιατί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ καταθέτει προτάσεις και δημιουργεί συζήτηση στην ελληνική πολιτική σκηνή;» σχολίασε δηκτικά το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις