Πολιτική

ΠΑΣΟΚ: Εξαιρετικά σοβαρό γεγονός η κατάληψη των δύο ελληνικών πλοίων στον Περσικό κόλπο

Εξαιρετικά σοβαρό γεγονός που προκαλεί ανησυχία σε όλη την ελληνική ποντοπόρο ναυτιλία, θεωρεί το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής την κατάληψη δύο ελληνικών πλοίων από ιρανικές δυνάμεις στο Περσικό κόλπο.

Ανακοίνωση του τομέα Ναυτιλίας του κόμματος, αναφέρει πως η ενέργεια αυτή συνιστά «εξαιρετικά σοβαρό γεγονός που υπερβαίνει κάθε προηγούμενο».

«Οι ένοπλες δυνάμεις των φρουρών της ιρανικής επανάστασης κατέλαβαν δύο πλοία ελληνικών συμφερόντων, αιχμαλωτίζοντας τα πληρώματα τους, τα φορτία τους, αλλά και τα ίδια τα πλοία»! Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ επισημαίνει ότι ο χώρος της ελληνικής ναυτιλίας παρακολουθεί με τεράστια ανησυχία τις εξελίξεις, κι εκφράζει την αλληλεγγύη του στις οικογένειες των πληρωμάτων, ενώ καλεί τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής να προβεί άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες.

 

Σε μια περίοδο έντασης σε παγκόσμιο επίπεδο, η φωνή της λογικής και της ψυχραιμίας θα πρέπει να επικρατήσει», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Ταυτόχρονα ο αρμόδιος τομεάρχης Εξωτερικών του κόμματος, Ανδρέας Λοβέρδος, κατέθεσε ερώτηση πρός τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, ζητώντας του να ανακοινώσει σε ποιες ενέργειες πρόκειται να προβεί. 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Δημοσκόπηση MRB: Η Καρυστιανού αντίπαλο δέος του Μητσοτάκη λέει το 30% – Πρωτιά ΝΔ με 16 μονάδες, η Κωνσταντοπούλου ξεπέρασε το ΠΑΣΟΚ
Διαφωνούν οι πολίτες με τις δηλώσεις Καρυστιανού για τις αμβλώσεις - Σε ρηχά νερά το κόμμα Τσίπρα - Καταλληλότερος για πρωθυπουργός με μεγάλη διαφορά ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Εκλογές 125
Ο Αυγενάκης απορρίπτει τη θέση προέδρου σε νέο αναπτυξιακό φορέα και κατηγορεί ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ
«Στην πολυετή πολιτική μου διαδρομή έχω μάθει να πορεύομαι με πίστη στη θεσμικότητα με επιμονή στη διαφάνεια και στην έμπρακτη στήριξη πρωτοβουλιών ανάπτυξης» αναφέρει ο πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και βουλευτής της ΝΔ
Λευτέρης Αυγενάκης
Στα «κάγκελα» ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ για την τοποθέτηση Αυγενάκη σε αγροτικό φορέα στην Κρήτη: «Θεσμικός κατήφορος», «Αυτή είναι η "αριστεία" της ΝΔ»
Χαριλάου Τρικούπη και Κουμουνδούρου συνδέουν ευθέως την επιλογή του πρώην υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης με την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ
Λευτέρης Αυγενάκης
Ξεκίνησαν οι εργασίες του 22ου Συνεδρίου του ΚΚΕ: «Σταθερό σε κάθε δοκιμασία, έτοιμο στο κάλεσμα της Ιστορίας, για τον σοσιαλισμό»
Ο γενικός γραμματέας της ΚΕ μίλησε για ανάγκη ιδεολογικής αντεπίθεσης, για ενίσχυση της συνδικαλιστικής δράσης και για «επικίνδυνο γεωπολιτικό τοπίο»
Δημήτρης Κουτσούμπας
5