Πολιτική

ΠΑΣΟΚ: Εξαιρετικά σοβαρό γεγονός η κατάληψη των δύο ελληνικών πλοίων στον Περσικό κόλπο

Εξαιρετικά σοβαρό γεγονός που προκαλεί ανησυχία σε όλη την ελληνική ποντοπόρο ναυτιλία, θεωρεί το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής την κατάληψη δύο ελληνικών πλοίων από ιρανικές δυνάμεις στο Περσικό κόλπο.

Ανακοίνωση του τομέα Ναυτιλίας του κόμματος, αναφέρει πως η ενέργεια αυτή συνιστά «εξαιρετικά σοβαρό γεγονός που υπερβαίνει κάθε προηγούμενο».

«Οι ένοπλες δυνάμεις των φρουρών της ιρανικής επανάστασης κατέλαβαν δύο πλοία ελληνικών συμφερόντων, αιχμαλωτίζοντας τα πληρώματα τους, τα φορτία τους, αλλά και τα ίδια τα πλοία»! Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ επισημαίνει ότι ο χώρος της ελληνικής ναυτιλίας παρακολουθεί με τεράστια ανησυχία τις εξελίξεις, κι εκφράζει την αλληλεγγύη του στις οικογένειες των πληρωμάτων, ενώ καλεί τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής να προβεί άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες.

 

Σε μια περίοδο έντασης σε παγκόσμιο επίπεδο, η φωνή της λογικής και της ψυχραιμίας θα πρέπει να επικρατήσει», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Ταυτόχρονα ο αρμόδιος τομεάρχης Εξωτερικών του κόμματος, Ανδρέας Λοβέρδος, κατέθεσε ερώτηση πρός τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, ζητώντας του να ανακοινώσει σε ποιες ενέργειες πρόκειται να προβεί. 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυριάκος Μητσοτάκης: Ακραία μορφή διαμαρτυρίας τα μπλόκα των αγροτών, δυσκολεύουν την καθημερινότητα, δεν βοηθούν
«Οι έντιμοι αγρότες και κτηνοτρόφοι, που είναι η συντριπτική πλειονότητα, δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα. Όσα χρήματα δικαιούνται, θα τα λάβουν στο ακέραιο»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης 34
Κίμπερλι Γκιλφόιλ: «Η Ελλάδα επίκεντρο της στρατηγικής Τραμπ για ενέργεια, επενδύσεις και ΑΙ»
Η πρέσβης των ΗΠΑ στην χώρα μας χαρακτήρισε τη Βόρεια Ελλάδα ως τεχνολογικό κόμβο και μίλησε για την αξιόπιστη και αναπτυσσόμενη σχέση μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ - Αναλυτικά η συνέντευξή της
Κίμπερλι Γκιλφόιλ
Παύλος Κοντογιαννίδης για Αλέξη Τσίπρα: Γνωστός φέρελπις αποτυχημένος του παρελθόντος οραματιστής με αυταπάτες
Επέκρινε τον πρώην πρωθυπουργό για την πρόσφατη δήλωσή του ότι η επόμενη κυβέρνηση θα φορολογήσει τους πλούσιους, αποκαλώντας τη θέση αυτή «λαϊκίστικη π@π@ρι@»
Παύλος Κοντογιαννίδης
14