Πολιτική

ΠΑΣΟΚ: Εξαιρετικά σοβαρό γεγονός η κατάληψη των δύο ελληνικών πλοίων στον Περσικό κόλπο

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Εξαιρετικά σοβαρό γεγονός που προκαλεί ανησυχία σε όλη την ελληνική ποντοπόρο ναυτιλία, θεωρεί το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής την κατάληψη δύο ελληνικών πλοίων από ιρανικές δυνάμεις στο Περσικό κόλπο.

Ανακοίνωση του τομέα Ναυτιλίας του κόμματος, αναφέρει πως η ενέργεια αυτή συνιστά «εξαιρετικά σοβαρό γεγονός που υπερβαίνει κάθε προηγούμενο».

«Οι ένοπλες δυνάμεις των φρουρών της ιρανικής επανάστασης κατέλαβαν δύο πλοία ελληνικών συμφερόντων, αιχμαλωτίζοντας τα πληρώματα τους, τα φορτία τους, αλλά και τα ίδια τα πλοία»! Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ επισημαίνει ότι ο χώρος της ελληνικής ναυτιλίας παρακολουθεί με τεράστια ανησυχία τις εξελίξεις, κι εκφράζει την αλληλεγγύη του στις οικογένειες των πληρωμάτων, ενώ καλεί τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής να προβεί άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες.

 

Σε μια περίοδο έντασης σε παγκόσμιο επίπεδο, η φωνή της λογικής και της ψυχραιμίας θα πρέπει να επικρατήσει», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Ταυτόχρονα ο αρμόδιος τομεάρχης Εξωτερικών του κόμματος, Ανδρέας Λοβέρδος, κατέθεσε ερώτηση πρός τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, ζητώντας του να ανακοινώσει σε ποιες ενέργειες πρόκειται να προβεί. 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Εκλογικό προσκλητήριο Μητσοτάκη από τα Βριλήσσια: Πολιτικός μονόδρομος η αυτοδυναμία, όχι για τη ΝΔ αλλά για τη χώρα
Ο πρωθυπουργός συνέδεσε τις επόμενες κάλπες με την ασφάλεια και τη σταθερότητα της χώρας - «Φανταστείτε να έπρεπε να διαχειριστούμε κρίσεις κάνοντας παζάρια με άλλα κόμματα» - Αιχμές για Τσίπρα και αντιπολίτευση
Κυριάκος Μητσοτάκης, Βριλήσσια 20
Αιχμηρή απάντηση της Νέας Αριστεράς στην Αχτσιόγλου: «Δεν έβρισκε χρήσιμη ούτε την Κοινοβουλευτική Ομάδα που συνίδρυσε»
Σφοδρά πυρά κατά της πρώην υπουργού Εργασίας, με αφορμή τις δηλώσεις της για τις πολιτικές της επιλογές και τη στήριξή της στο κόμμα του Αλέξη Τσίπρα
Έφη Αχτσιόγλου 7
O Σπύρος Κουλκουδίνας απαντά στα δημοσιεύματα για την επιδότηση των 200.000 ευρώ: «Όλα έγιναν νόμιμα, θα προσφύγω στη Δικαιοσύνη»
Ο βουλευτής της ΝΔ υποστηρίζει ότι η επιχειρηματική του δραστηριότητα ήταν γνωστή από το 2019 και ότι η επένδυση προβλεπόταν από το πρόγραμμα
Σπύρος Κουλκουδίνας, ΝΔ 9
Έφη Αχτσιόγλου: Δεν είχα χρησιμότητα στη Βουλή – Η προσωπικότητα του Τσίπρα έχει βαρύνουσα σημασία
Η απόφαση ένταξης στην ΕΛΑΣ, ο καθοριστικός ρόλος του πρώην πρωθυπουργού και οι αιχμές για το ΠΑΣΟΚ - Τι είπε για τις δημοσκοπήσεις και το ενδεχόμενο μετεκλογικών συνεργασιών
Έφη Αχτσιόγλου