Πολιτική

ΠΑΣΟΚ για την εξεταστική για τα Τέμπη: Προσπάθεια συγκάλυψης από την κυβέρνηση

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Για προσπάθεια συγκάλυψης των υπευθύνων της τραγωδίας στα Τέμπη κάνει λόγο το ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωσή του στην εξεταστική επιτροπή.

«Η προσπάθεια συγκάλυψης των υπευθύνων της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη είναι σε πλήρη εξέλιξη από μέρους της κυβερνητικής πλειοψηφίας» αναφέρουν σε δήλωσή τους οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που είναι στην επιτροπή.

Όπως σημειώνουν «οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας επιχείρησαν να δημιουργήσουν ξανά στρεβλές εντυπώσεις και να υπηρετήσουν με κάθε τίμημα το δόγμα του “ανθρώπινου λάθους”, αυτή τη φορά με πρόσχημα τον ιατρικό φάκελο του νεκρού μηχανοδηγού της αμαξοστοιχίας και προκαλώντας ακόμη και την οικογένεια του, που πενθεί. Δεν δίστασαν, μάλιστα, να επιδιώξουν ανεπιτυχώς να διακοπεί η δημόσια τηλεοπτική κάλυψη των εργασιών της επιτροπής».

Τονίζουν ότι το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής «δεν θα επιτρέψει τέτοιες μεθοδεύσεις» και «απαιτεί την άμεση κλήση στην εξεταστική επιτροπή των κ.κ. Σπίρτζη και Καραμανλή σύμφωνα με τη σειρά των μαρτύρων που είχε οριστεί» και προσθέτουν:

«Επιπλέον, είναι κρίσιμο να διευρυνθεί ο κατάλογος των μαρτύρων και να κληθούν στην επιτροπή οι κ.κ. Σπηλιόπουλος, Κατσιούλης, Γεροντήδου, Διακομανώλη, Γενηδούνιας, Λεβέντης, Βαρελάς, Σταθόπουλος και Τσικαλάκης. Πρόκειται για πρόσωπα που κατείχαν θέσεις σε κρίσιμες χρονικές περιόδους άμεσα σχετιζόμενες με το σιδηροδρομικό δυστύχημα και η κατάθεση τους θα ρίξει άπλετο φως στις ευθύνες, τις εγκληματικές ολιγωρίες και παραλείψεις που οδήγησαν στην τραγωδία».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Αλέξης Τσίπρας στο Marianne: Έχουμε βουλγαρικούς μισθούς, γαλλικές τιμές και κινεζικές συνθήκες εργασίας
Ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΕΛΑΣ προειδοποιεί για την άνοδο της Ακροδεξιάς και τον κίνδυνο αποσύνθεσης της ΕΕ - Καλεί τις προοδευτικές δυνάμεις σε κοινό μέτωπο και παρουσιάζει το οικονομικό του σχέδιο με φόρο 1% στην περιουσία του πλουσιότερου 1%
Αλέξης Τσίπρας 19
Μαρινάκης κατά ΠΑΣΟΚ και ΕΛΑΣ: Θέλουν να επιστρέψουμε στις μέρες που πετούσαν δανεικά λεφτά των επόμενων γενεών
Οι ανακοινώσεις για τις παρεμβάσεις θα γίνουν όταν ξεκαθαρίσουν τα δημοσιονομικά περιθώρια - Τι είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για το δημοσίευμα της WSJ, τη δήλωση Θεοχάρη, την έκρηξη στην Πλάκα και τις επιθέσεις σε στελέχη της ΝΔ
Παύλος Μαρινάκης 20
Ανδρέας Λοβέρδος: Επίθεση με μπογιές στο πολιτικό γραφείο του στη Δάφνη – «Δεν τους φοβάμαι, δεν με πτοούν»
«Κανέναν δεν πτοούν, κανέναν δεν εκφοβίζουν οι θρασύδειλοι τραμπούκοι. Η Δημοκρατία μας είναι πολύ ισχυρότερη από τις επιθέσεις τους», το μήνυμα της ΝΔ για την επίθεση
Φωτογραφία από Facebook - Ανδρέας Λοβέρδος 33