Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

ΠΑΣΟΚ: Ήταν (σχεδόν) όλοι εκεί εκτός από τον… Βενιζέλο! [pics]

ΠΑΣΟΚ: Ήταν (σχεδόν) όλοι εκεί εκτός από τον… Βενιζέλο! [pics]

Ο Γιώργος Παπανδρέου, ο άρτι… επανακάμψας Λεωνίδας Γρηγοράκος, ο Κώστας Λαλιώτης… (Σχεδόν) όλο το… “παλιό” αλλά και το “νέο” ΠΑΣΟΚ ήταν παρών στη συνάντηση βουλευτών και ευρωβουλευτών του κόμματος στο ξενοδοχείο Κάραβελ, όπου έγινε και η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας.

Η Φώφη Γεννηματά είχε καλέσει σε συγκέντρωση βουλευτές, ευρωβουλευτές και στελέχη του κόμματος για να τους ζητήσει να στηρίξουν την προσπάθεια για την ενίσχυση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, που μετά τις τελευταίες προσθήκες γίνεται… 3η κοινοβουλευτική δύναμη.

Κι αν το παρών έδωσε ο Γιώργος Παπανδρέου, ηχηρές ήταν οι απουσίες. Όπως αυτή του Ευάγγελου Βενιζέλου, που ακόμη δεν έχει τοποθετηθεί για την επιστροφή του πρώην πρωθυπουργού. Απουσίασαν επίσης ο Κώστας Σημίτης αλλά και οι Άννα Διαμαντοπούλου, Γιάννης Ραγκούσης και Γιάννης Φλωρίδης οι οποίοι, όμως, έχουν ξεκινήσει δική τους πρωτοβουλία.

Μεταξύ άλλων, παρόντες ήταν η Βάσω Παπανδρέου, ο Κώστας Λαλιώτης, ο Γιάννης Καψής, ο Μιχάλης Καρχιμάκης, η Ελένη Ανουσάκη, ο Αντώνης Λιβάνης, ο Χρήστος Πάχτας και πολλοί άλλοι. Συνολικά περισσότεροι από 200 βουλευτές, πρώην βουλευτές, ευρωβουλευτές και στελέχη του ΠΑΣΟΚ.

Το φλουρί από την πρωτοχρονιάτικη πίτα κέρδισε η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ.

Κάλεσμα και επίθεση

«Διεκδικούμε να γίνουμε εμείς το μεγάλο, το προοδευτικό ρεύμα πλειοψηφίας που θα επηρεάσει καθοριστικά τις εξελίξεις στην πατρίδα μας και θα επιβάλλει την εθνική συνεννόηση και θα εγγυηθεί ότι η πορεία εξόδου από την κρίση θα γίνει πράξη», είπε η Φώφη Γεννηματά στην ομιλία της. Και με τη φράση «καλωσορίζουμε στους κοινούς μας αγώνες τους παλιούς μας συντρόφους», υποδεχόμενη… ξανά τον Γιώργο Παπανδρέου, ενώ κάλεσε κι άλλους να τον ακολουθήσουν.

«Πιστεύω ότι είναι ώρα να κάνουν ανάλογο βήμα όλα τα στελέχη και οι δυνάμεις του κεντροαριστερού χώρου που δεν είναι ακόμη μαζί μας. Βήμα ενότητας, συσπείρωσης, κοινής δράσης για τη μεγάλη κεντροαριστερά. Τους περιμένουμε τώρα κι όχι αύριο. Και να διαμορφώσουν μαζί μας τους όρους, τις προϋποθέσεις, τον οδικό χάρτη για το συνέδριο μας – μέσα στο 2017 – που μπορεί και πρέπει να σηματοδοτήσει τη δημιουργία του νέου, ενιαίου φορέα της παράταξης», τόνισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

«Λέμε ναι στη στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ. Λέμε όχι στη δεξιά παλινόρθωση. Οφείλουμε λοιπόν να σπάσουμε το τεχνητό διχαστικό δίπολο ΝΔ/ΣΥΡΙΖΑ που αποτελεί πια παγίδα για τη χώρα και το λαό. Χωρίς να ετεροκαθοριζόμαστε. Με την πολιτική μας για την εθνική γραμμή εξόδου από την κρίση και τα μνημόνια και την εθνική συνεννόηση για να γίνει αυτή πράξη. Και αυτό προϋποθέτει την αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών τώρα στην κοινωνία, αύριο στη Βουλή», πρόσθεσε.

Επίσης, επέκρινε την κυβέρνηση για την αδυναμία της να βγάλει τη χώρα από την κρίση καθώς απειλείται από νέο μνημόνιο και τόνισε πως δεν έχουν όμως καμία εξουσιοδότηση να αλυσοδέσουν τη χώρα, να υποθηκεύσουν το μέλλον, να υπονομεύσουν κάθε προοπτική για ανάπτυξη για έξοδο από την κρίση και τα μνημόνια.

Με πληροφορίες και φωτογραφίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε