Πολιτική

ΠΑΣΟΚ κατά Μαρινάκη: «Μετρ της παραπλάνησης και της προπαγάνδας»

Σφοδρά πυρά Τσουκαλά στον κυβερνητικό εκπρόσωπο για τοξικότητα, διαδίκτυο και τετραήμερη εργασία
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σκληρή επίθεση στον κυβερνητικό εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Κώστας Τσουκαλάς, απαντώντας στις δηλώσεις του κατά του Νίκου Ανδρουλάκη, αλλά και στην κριτική που άσκησε στην πρόταση του κόμματος τη αξιωματικής αντιπολίτευσης για τη μείωση των ωρών εργασίας.

Ο Κώστας Τσουκαλάς χαρακτήρισε τον κυβερνητικό εκπρόσωπο «μετρ της παραπλάνησης και της προπαγάνδας», κατηγορώντας τον ότι επιχειρεί «και πάλι να αλλάξει την ατζέντα». «Κύριε Μαρινάκη, η τοξικότητα, η πόλωση και ο λαϊκισμός είναι καλοαναθρεμμένα παιδιά της κυβέρνησής σας», ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, κάνοντας λόγο για «χρηματοδοτημένα μέσα από το τρίγωνο ιδιωτών – κρατικού χρήματος – κόμματος».

Στην απάντησή του, συνέδεσε την αντιπαράθεση και με τη συζήτηση για την ταυτοποίηση των χρηστών στο διαδίκτυο. «Μιας και θα κάνετε και καμπάνια να βγουν οι “κουκούλες” από το διαδίκτυο, ξεκινήστε από τους “κολλητούς” σας», σημείωσε αιχμηρά, κάνοντας λόγο για «επαγγελματίες συκοφάντες του διαδικτύου» που, όπως είπε, είναι «σιτιζόμενοι στο “πρυτανείο” του Μαξίμου».

Η απάντηση για την 4ημερη εργασία

Ο Κώστας Τσουκαλάς απάντησε και στην κριτική του κυβερνητικού εκπροσώπου για την πρόταση του ΠΑΣΟΚ σχετικά με τη μείωση των ωρών εργασίας. Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «κατάφερε οι εργαζόμενοι της χώρας να εργάζονται τις πιο πολλές ώρες και να αμείβονται χαμηλότερα στην Ευρώπη», ενώ υποστήριξε πως με την πολιτική της «συνέθλιψε την παραγωγικότητα της εργασίας», «ναρκοθέτησε το δημογραφικό» και οδηγεί τη νέα γενιά στην ανασφάλεια. «Η άρνησή σας στον διάλογο αποδεικνύει ότι βλέπετε ως αντίπαλο τον κόσμο της εργασίας», ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ.

Οι δηλώσεις Μαρινάκη

Νωρίτερα, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο Παύλος Μαρινάκης είχε εξαπολύσει ευθείες βολές κατά του Νίκου Ανδρουλάκη και του Αλέξη Τσίπρα, ερωτηθείς για τις αναφορές τους κατά της κυβέρνησης με όρους όπως «μαφία» και «συμμορία». Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε λόγο για απουσία «ποιότητας» στον δημόσιο λόγο και σχολίασε: «Καθόμουν και σκεφτόμουν, στη μάχη που θα δώσουν οι κύριοι Ανδρουλάκης και Τσίπρας για τη δεύτερη θέση, τι άλλο θα ακούσουν τα αυτάκια μας». Χαρακτήρισε επίσης την πρόταση Ανδρουλάκη για τετραήμερη εργασία «επιπόλαιη, πρόχειρη και λαϊκίστικη», υποστηρίζοντας ότι θα οδηγούσε σε «λουκέτα επιχειρήσεων, ανεργία και περαιτέρω ακρίβεια».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Νίκη Κεραμέως για κατάργηση περικοπών συντάξεων χηρείας: Αποκαθιστούμε μια μεγάλη κοινωνική αδικία
Από τον Αύγουστο επανέρχεται το 70% για χιλιάδες δικαιούχους - Σφοδρή αντιπαράθεση στη Βουλή, με το ΠΑΣΟΚ να καταλογίζει καθυστέρηση και το ΚΚΕ να υπενθυμίζει τις παλαιότερες μειώσεις
Νίκη Κεραμέως
ΠΑΣΟΚ: Δέσμευση για μείωση του κόστους ρεύματος κατά 20% έως το 2027 – «Αποτυχία της κυβέρνησης στην ενέργεια»
Με αιχμές για την αγορά, την Πτολεμαΐδα 5 και τη διασύνδεση με την Κύπρο, ο Νίκος Ανδρουλάκης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στο Μέγαρο Μαξίμου, υποστηρίζοντας ότι «οι λίγοι κερδίζουν και η πραγματική οικονομία χάνει»
ΣΤ ΠΑΣΟΚ για ενέργεια
Κουτσούμπας απαντά στον Μητσοτάκη μέσω ChatGPT για την Τεχνητή Νοημοσύνη: «Το AI βρήκε σε 5 δευτερόλεπτα αυτά που δεν άκουσε»
Ο γγ του ΚΚΕ αντέδρασε στην αναφορά του πρωθυπουργού ότι η αντιπολίτευση δεν μιλά για το AI, θέτοντας το ερώτημα αν η τεχνολογία θα υπηρετεί τις κοινωνικές ανάγκες ή «τα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων»
Κουτσούμπας, ΚΚΕ
5
ΚΥΣΕΑ: Την Πέμπτη το «πράσινο φως» για την «Ασπίδα του Αχιλλέα» και νέα εξοπλιστικά
Στην συνεδρίαση, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, αναμένεται να εγκριθούν τα ισραηλινά αντιαεροπορικά συστήματα, τα C-390 Millennium, τα UAV V-BAT και Heron, καθώς και τα υποβρύχια Victa
Πύραυλοι
O Γιώργος Βλάχος ανάβει φωτιές στη ΝΔ: Δεν βλέπει αυτοδυναμία και δεν αποκλείει συνεργασία με Σαμαρά – «Όλα μπαίνουν στο τραπέζι μετά τις εκλογές»
Ο βουλευτής Α' Ανατολικής Αττικής δεν αποκλείει το σενάριο αλλαγής ηγεσίας και επαναλαμβάνει τη διαφωνία του για το ασυμβίβαστο βουλευτή - υπουργού
Γιώργος Βλάχος 14
Η ΕΛΑΣ απαντά σε ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Αριστερά για τα μη κρατικά πανεπιστήμια: «Δεν θα τα καταργήσουμε, θα αλλάξουμε ριζικά τον νόμο Πιερρακάκη»
Η τομεάρχης Παιδείας του κόμματος Τσίπρα επικαλείται την ασφάλεια δικαίου και προειδοποιεί ότι δεν πρέπει να δημιουργηθεί ένα «ανεξέλεγκτο Ελ Ντοράντο πανεπιστημιακής εκπαίδευσης»
ΕΛΑΣ για Παιδεία