Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ: «Η ακρίβεια στο ράφι παραμένει εκτός ελέγχου, πλήρης η αποτυχία της κυβέρνησης»

ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ: «Η ακρίβεια στο ράφι παραμένει εκτός ελέγχου, πλήρης η αποτυχία της κυβέρνησης»

Στην ακρίβεια που πλήττει τα εισοδήματα αναφέρεται το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ. Η Χαριλάου Τρικούπη υποστηρίζει ότι γι’ άλλον έναν μήνα τα ευάλωτα νοικοκυριά και τα μεσαία στρώματα «πληρώνουν το μάρμαρο» της κρίσης.

Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής σχολιάζοντας την πορεία του πληθωρισμού και της ακρίβειας, επισημαίνει, παράλληλα, ότι «η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει αποτύχει πλήρως στην αντιμετώπιση της ακρίβειας παρά τις επικοινωνιακές της τακτικές».

Η ανακοίνωση του Τομέα Οικονομικών της Χαριλάου Τρικούπη αναφέρει τα εξής:

«Και τον μήνα Ιανουάριο η ακρίβεια στο ράφι δεν λέει να σταματήσει. Ενώ ο γενικός πληθωρισμός κινείται στο 7%, οι ανατιμήσεις στα τρόφιμα φτάνουν στο 15,4%, κάτι το οποίο δείχνει την απουσία ελέγχων στην αγορά και την αναποτελεσματικότητα των μέτρων που λαμβάνει η κυβέρνηση», αναφέρει 

Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ υποστηρίζει ότι για άλλον έναν μήνα τα ευάλωτα νοικοκυριά και τα μεσαία στρώματα «πληρώνουν το μάρμαρο» της κρίσης, ενώ οι λίγοι και ισχυροί, αλλά και το ίδιο το κράτος, σωρεύουν έκτακτα κέρδη από τις αυξήσεις στις τιμές και τα έσοδα από την έμμεση φορολογία.

Είναι πλέον εμφανές, σημειώνει, και στον πιο καλόπιστο πολίτη της χώρας ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει αποτύχει πλήρως στην αντιμετώπιση της ακρίβειας παρά τις επικοινωνιακές της τακτικές.

«Οι προτάσεις του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής για μείωση του ΦΠΑ σε τρόφιμα και βασικά είδη διαβίωσης, μαζί με πραγματικά αυστηρούς ελέγχους και επιβολή έκτακτης φορολόγησης των υπερκερδών των εταιρειών ενέργειας και των τραπεζών, παραμένουν η μόνη δίκαιη και αποτελεσματική λύση», τονίζει το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις