Πολιτική

ΠΑΣΟΚ: «Παραπλανητικό προεκλογικό αφήγημα» το μήνυμα του πρωθυπουργού για το τέλος της εποπτείας

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Το σημερινό μήνυμα του πρωθυπουργού για την έξοδο από την ενισχυμένη εποπτεία σχολιάζει, σε ανακοίνωσή του, το γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, ενώ βρίσκει παράλληλα την ευκαιρία να αναφερθεί και στην περίοδο των μνημονίων.

«Ο πρωθυπουργός και το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης έχουν πανηγυρίσει τρεις φορές σε διάστημα δύο μηνών την – προαποφασισμένη από τους δανειστές το 2019 – έξοδο της χώρας από την ενισχυμένη εποπτεία. Οι διθυραμβικές αναφορές του κ. Μητσοτάκη για ‘ιστορική μέρα’ και ότι δήθεν ‘ξεπροβάλει, ένας νέος ορίζοντας ανάπτυξης και ευημερίας για όλους’ έχουν αποκλειστικό στόχο να στήσουν ένα παραπλανητικό προεκλογικό αφήγημα», υποστηρίζει το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής.

«Αντιθέτως», συνεχίζει, «η καθημερινότητα που βιώνουν οι Έλληνες πολίτες αλλά και η πραγματική κατάσταση της οικονομίας είναι εντελώς διαφορετικές.

– Με τον πληθωρισμό να τρέχει στο 11,3% και να είναι στους επτά υψηλότερους στην Ευρωζώνη.

– Με την αγοραστική δύναμη των Ελλήνων να είναι η δεύτερη χαμηλότερη στην ΕΕ.

– Με τα υπερέσοδα του κράτους από τους έμμεσους φόρους να μην διοχετεύονται σε πολιτικές, που ανακουφίζουν αποτελεσματικά τους πιο ευάλωτους.

– Με τη διαρκή αναβολή της φορολόγησης των υπερκερδών των εταιρειών ενέργειας που ενισχύει τους μεγάλους εισαγωγείς φυσικού αερίου.

– Με την άρνηση της κυβέρνησης να μειώσει πρόσκαιρα τους φόρους σε καύσιμα, ενέργεια και βασικά καταναλωτικά αγαθά.

– Με το ποσοστό κάλυψης των εργαζομένων από συλλογικές συμβάσεις εργασίας στην Ελλάδα να είναι το έβδομο χαμηλότερο στην ΕΕ.

– Με τη χώρα να διαθέτει το υψηλότερο επίπεδο χρέους/ΑΕΠ στην Ευρώπη.

– Με την παραγωγική βάση να εξακολουθεί να είναι σαθρή, καθώς καταγράφεται ραγδαία αύξηση του ελλείμματος του ισοζυγίου εμπορευμάτων στο 1ο εξάμηνο 2022, η οποία είναι η υψηλότερη από τότε που υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία από την ΕΛΣΤΑΤ».

Στην ίδια ανακοίνωση γίνεται αναφορά στο πρόσφατο παρελθόν της χώρας, ειδικότερα όπως σημειώνεται, «οι πολίτες αναγνωρίζουν τον αγώνα και την υπεύθυνη στάση του ΠΑΣΟΚ εν μέσω μιας ανέτοιμης Ευρώπης να γλιτώσει τη χώρα από το χείλος της χρεοκοπίας εξαιτίας του δημοσιονομικού εκτροχιασμού της διακυβέρνησης Καραμανλή. Καταστροφικά πεπραγμένα τα οποία συγκάλυψαν τόσο η ΝΔ όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ. Ακολούθησαν οι αυταπάτες των Ζαππείων και της “κατάργησης των μνημονίων με ένα νόμο και ένα άρθρο”, που οδήγησαν στο τρίτο αχρείαστο μνημόνιο Τσίπρα-Καμμένου. Σήμερα οι πολίτες εμπιστεύονται και πάλι το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής για λύσεις με κοινωνική δικαιοσύνη και εθνική αξιοπρέπεια», καταλήγει η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Στο χιλιοστό»: «Είπα στους δικούς μου χάσαμε την Ελλάδα» – Οι δραματικές στιγμές με τη χώρα στο χείλος της εξόδου από το ευρώ
«Δεν υπάρχει άλλη φορά» φέρεται να είπε ο Φρανσουά Ολάντ στον Αλέξη Τσίπρα, προσπαθώντας να συμβάλει στην εξεύρεση λύσης, τις κρίσιμες ώρες
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
90
Το παρασκήνιο για την επίσπευση του ανασχηματισμού: Ο αιφνιδιασμός Μητσοτάκη και η παραμονή Μαρινάκη στη θέση του εκπροσώπου
Οι τέσσερις αλλαγές σηματοδοτούν, σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη, την ανανέωση του κυβερνητικού σχήματος και την αξιοποίηση της νέας γενιάς στελεχών
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ