Πολιτική

Πατατράκ! Η μυστική συμφωνία Σόιμπλε – ΔΝΤ: Ζητούν πιο επώδυνο Ασφαλιστικό και κάνουν πίσω στην ελάφρυνση του χρέους!

- Σύμφωνα με δημοσίευμα, η Ελλάδα χάνει την υποστήριξη του ΔΝΤ στο ζήτημα της ελάφρυνσης του χρέους!
- Νέες σκληρές απαιτήσεις του ΔΝΤ σχετικά με το Ασφαλιστικό
- Η Λαγκάρντ ζητά πιο επώδυνα μέτρα και... οπισθοχωρεί στο ζήτημα του ελληνικού χρέους 

Το παρασκήνιο της συνάντησης του διευθυντή του Ευρωπαϊκού Τομέα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Πολ Τόμσεν με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε αποκαλύπτει το Σάββατο η εφημερίδα “Αγορά”.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και Βερολίνο ήλθαν σε συνεννόηση και απαιτούν σκληρότερο Ασφαλιστικό, προσφέροντας περιορισμένη ελάφρυνση χρέους.

Η Ελλάδα φαίνεται να χάνει την υποστήριξη του ΔΝΤ στο ζήτημα της ελάφρυνσης του χρέους, ενώ σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο Πολ Τόμσεν βρισκόταν στο κτίριο του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, την ημέρα που συναντήθηκε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ο Τόμσεν μετέφερε μήνυμα της Κριστίν Λαγκάρντ και με αυτό το ΔΝΤ απαιτούσε από Βερολίνο και Βρυξέλλες να δεχθούν τις θέσεις του για το Ασφαλιστικό στην Ελλάδα, που είναι πολύ πιο σκληρές από αυτές των εταίρων. 

Ως αντάλλαγμα, το ΔΝΤ πήρε πίσω τις θέσεις του υπέρ της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους!   

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Γεραπετρίτης μετά τη συνάντηση με τον Χαφτάρ στη Βεγγάζη: Με τη Λιβύη μας συνδέει η προσήλωση στο διεθνές δίκαιο
Η Ελλάδα δείχνει τον δρόμο των διαπραγματεύσεων για την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών και στέλνει μήνυμα αποτροπής δημιουργίας νέου δρόμου για τις μεταναστευτικές ροές από την Αφρική προς την Ευρώπη
Γιώργος Γεραπετρίτης - Χαλίφα Χαφτάρ
9
Κυριάκος Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Δεν κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας – Δεν διορθώσαμε εγκαίρως τα κακώς κείμενα
«Αντιμετωπίσαμε πρωτόγνωρες κρίσεις, αλλά δεν παρεκκλίναμε από τον βασικό μας στόχο: να γίνει η Ελλάδα πιο ισχυρή» γράφει ο πρωθυπουργός στην ανάρτησή του επισημαίνοντας πως «θα συνεχίσουμε μέχρι το τέλος της τετραετίας»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο 26