Παρασκευή, 26 Απρ.
18oC Αθήνα

Πατέλης: Αναγκαία η εφαρμογή του κεφαλαιοποιητικού συστήματος στο Ασφαλιστικό

Πατέλης: Αναγκαία η εφαρμογή του κεφαλαιοποιητικού συστήματος στο Ασφαλιστικό

Για τα σχέδια της κυβέρνησης σχετικά με τις μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό αναφέρθηκε ο επικεφαλής οικονομικός σύμβουλος του Πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης.

Η πρόταση που θα υποβάλει η Ελλάδα στην Κομισιόν για το Ταμείο Ανάκαμψης «πρέπει να είναι ένα ολοκληρωμένο και συνεκτικό σχέδιο δράσεων και μεταρρυθμίσεων. Δηλαδή δεν μπορεί να είναι μια γέφυρα από εδώ, ένας αυτοκινητόδρομος από εκεί, ένας ΧΥΤΑ παραπέρα. Πρέπει να υπάρχει μια συνεκτική λογική, μια φιλοσοφία» επισημαίνει σε συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής».

Το σχέδιο αυτό, προσθέτει, θα πρέπει να υπηρετεί τους μεταρρυθμιστικούς στόχους της κυβέρνησης και τις βασικές προτεραιότητες του Ταμείου Ανάκαμψης, δηλαδή το 30% των δαπανών να αφορούν την πράσινη ατζέντα και τον ψηφιακό μετασχηματισμό.

Ο κ. Πατέλης περιγράφοντας το νέο μοντέλο για την ανάπτυξη της χώρας θεωρεί αναγκαία την εφαρμογή του κεφαλαιοποιητικού συστήματος στο Ασφαλιστικό, ώστε «να πάψει το κράτος να παίρνει τα λεφτά των νέων και να τα δίνει στους ηλικιωμένους», τη μεγέθυνση των επιχειρήσεων, τη μείωση των φόρων, την ανάπτυξη των δεξιοτήτων και την επανακατάρτιση των εργαζομένων.

Τσακαλώτος: Η κυβέρνηση θα σταματήσει να δίνει χρήματα στους ηλικιωμένους

Τη συνέντευξη του συμβούλου του πρωθυπουργού κ. Πατέλη για το ασφαλιστικό, σχολίασε ο τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Συμπεραίνει ότι η κυβέρνηση σκοπεύει να σταματήσει να δίνει χρήματα στους ηλικιωμένους ενώ παράλληλα με σκωπτικό τρόπο αμφισβητεί ότι το κάνει για να ενισχύσει τη νέα γενιά.

Συγκεκριμένα ο κ. Τσακαλώτος αναφέρει: “Η δήλωση του κυρίου Πατέλη, εκτός από το ότι συμπυκνώνει την έννοια του κοινωνικού αυτοματισμού με έναν εκπληκτικό τρόπο κάνει και κάτι ακόμα:

Μας ενημερώνει κυνικά ότι θα σταματήσουν να δίνουν χρήματα στους ηλικιωμένους. Για το σκέλος που αναφέρει ότι «θα σταματήσουν να παίρνουν λεφτά από τους νέους» – δηλαδή ότι το κάνουν γιατί έχουν αναπτύξει ευαισθησίες για τους νέους – θα μου επιτρέψετε να διατηρήσω τις αμφιβολίες μου. Νομίζω τις ίδιες αμφιβολίες έχει και οποίος παρακολουθεί τις πολιτικές που εφαρμόζει η ΝΔ από την εκλογή της και μετά. ‘Αλλωστε δεν έχει πέσει στην αντίληψη μου τον τελευταίο χρόνο της κυβέρνησης της Ν.Δ. μια ιδιαίτερη μέριμνα” για τη νεολαία. Ούτε η ίδια θα την έχει παρατηρήσει εικάζω”.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις