Πολιτική

Πατέλης: «Ο πρωθυπουργός έχει γνωρίσει τον σύζυγό μου»

Ανοιχτά για την προσωπική του ζωή μίλησε ο διευθυντής του Οικονομικού Γραφείου του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, Αλέξης Πατέλης.

Σε συνέντευξή του ο κ. Πατέλης παραδέχτηκε ότι είναι ομοφυλόφιλος τονίζοντας μάλιστα πως ο πρωθυπουργός έχει γνωρίσει τον σύζυγό του όπως αποκάλυψε στην εφημερίδα Καθημερινή.

Ο Αλέξης Πατέλης έχει σπουδάσει οικονομικά στο Πανεπιστήμιο του Πρίνστον στο οποίο έκανε και τη διατριβή του. Εργάστηκε ως οικονομολόγος και αναλυτής στο χρηματοπιστωτικό τομέα τόσο στη Μεγάλη Βρετανία όσο και στις ΗΠΑ.

«Στη ζωή είναι πολύ σημαντικό να ξέρεις ποιος είσαι και να αποδέχεσαι τον εαυτό σου πρώτα εσύ ο ίδιος. Μέχρι στιγμής δεν έχω αντιμετωπίσει πρόβλημα. Καμιά φορά είναι κουραστικό που ως ομοφυλόφιλος πρέπει ουσιαστικά να κάνεις coming out σε όποιον συνεργάζεσαι επαγγελματικά σε τακτική βάση, αλλά το έχω συνηθίσει και ξέρω πως να το κάνω. Ο κόσμος με τον οποίο συνεργάζομαι στην κυβέρνηση ξέρει πως είμαι γκέι και δεν τους νοιάζει. Ο πρωθυπουργός προφανώς και έχει γνωρίσει τον σύζυγό μου και έχω γνωρίσει και εγώ τη σύζυγό του», είπε μεταξύ των άλλων ο Αλέξης Πατέλης.

«Ήμουν τυχερός να μην αντιμετωπίσω σοβαρά προβλήματα ως γκέι. Σε μεγάλο βαθμό αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι είχα την τύχη να ζήσω στο εξωτερικό και να κατασταλάξω και να καταλάβω τον εαυτό μου, όπως και η οικογένειά μου, που με αγκάλιασε αμέσως. Άλλοι δυστυχώς δεν είναι και τόσο τυχεροί. Υπάρχουν ακόμα προκαταλήψεις στην Ελλάδα και ομοφυλόφιλοι που αντιμετωπίζουν προβλήματα», πρόσθεσε.

Πηγή: Καθημερινή της Κυριακής 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Kυριάκος Μητσοτάκης: Η τρυφερή φωτογραφία με τη σύζυγό του Μαρέβα Γκραμπόφσκι στα Χανιά και οι ευχές για το «Χριστός Ανέστη»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τη σύζυγό του, παρακολούθησαν το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου την Ακολουθία της Αναστάσεως στην Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννη Προδρόμου Κορακιών στα Χανιά
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τη σύζυγό του Μαρέβα Γκραμπόφσκι
Το πασχαλινό μήνυμα του Νίκου Ανδρουλάκη: Να ανοίξουμε τον δρόμο για την Ελλάδα της ελπίδας – Η πατρίδα χρειάζεται επανεκκίνηση
Στο μήνυμά του για το Πάσχα, ο Νίκος Ανδρουλάκης στάθηκε στο βαθύτερο νόημα των ημερών, τονίζοντας πως συμβολίζουν τη μετάβαση από την...
Νίκος Ανδρουλάκης 6
Σφοδρή επίθεση Καστανίδη σε Ανδρουλάκη: «Δεν θα καθορίσει την πολιτική μου παρουσία»
Ο πρώην υπουργός μιλά για «δολιότητα» πίσω από την πρόβλεψη για όριο θητειών και υποστηρίζει ότι η αλλαγή στο καταστατικό του ΠΑΣΟΚ έγινε για τον αποκλεισμό του από τα ψηφοδέλτια
Χάρης Καστανίδης