Πολιτική

Πατέλης: «Ο πρωθυπουργός έχει γνωρίσει τον σύζυγό μου»

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ανοιχτά για την προσωπική του ζωή μίλησε ο διευθυντής του Οικονομικού Γραφείου του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, Αλέξης Πατέλης.

Σε συνέντευξή του ο κ. Πατέλης παραδέχτηκε ότι είναι ομοφυλόφιλος τονίζοντας μάλιστα πως ο πρωθυπουργός έχει γνωρίσει τον σύζυγό του όπως αποκάλυψε στην εφημερίδα Καθημερινή.

Ο Αλέξης Πατέλης έχει σπουδάσει οικονομικά στο Πανεπιστήμιο του Πρίνστον στο οποίο έκανε και τη διατριβή του. Εργάστηκε ως οικονομολόγος και αναλυτής στο χρηματοπιστωτικό τομέα τόσο στη Μεγάλη Βρετανία όσο και στις ΗΠΑ.

«Στη ζωή είναι πολύ σημαντικό να ξέρεις ποιος είσαι και να αποδέχεσαι τον εαυτό σου πρώτα εσύ ο ίδιος. Μέχρι στιγμής δεν έχω αντιμετωπίσει πρόβλημα. Καμιά φορά είναι κουραστικό που ως ομοφυλόφιλος πρέπει ουσιαστικά να κάνεις coming out σε όποιον συνεργάζεσαι επαγγελματικά σε τακτική βάση, αλλά το έχω συνηθίσει και ξέρω πως να το κάνω. Ο κόσμος με τον οποίο συνεργάζομαι στην κυβέρνηση ξέρει πως είμαι γκέι και δεν τους νοιάζει. Ο πρωθυπουργός προφανώς και έχει γνωρίσει τον σύζυγό μου και έχω γνωρίσει και εγώ τη σύζυγό του», είπε μεταξύ των άλλων ο Αλέξης Πατέλης.

«Ήμουν τυχερός να μην αντιμετωπίσω σοβαρά προβλήματα ως γκέι. Σε μεγάλο βαθμό αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι είχα την τύχη να ζήσω στο εξωτερικό και να κατασταλάξω και να καταλάβω τον εαυτό μου, όπως και η οικογένειά μου, που με αγκάλιασε αμέσως. Άλλοι δυστυχώς δεν είναι και τόσο τυχεροί. Υπάρχουν ακόμα προκαταλήψεις στην Ελλάδα και ομοφυλόφιλοι που αντιμετωπίζουν προβλήματα», πρόσθεσε.

Πηγή: Καθημερινή της Κυριακής 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Στην Κρήτη η Όλγα Κεφαλογιάννη μαζί με τα παιδιά της: Ο «Χανιώτης» που χόρεψε σε εκδήλωση του υπουργείου Τουρισμού
Η υπουργός Τουρισμού ήταν χαμογελαστή και φιλική, ενώ μετά την εκδήλωση για την «Ορεινή Ελλάδα» ακολούθησε μουσική και χορευτικά δρώμενα στο Ηράκλειο της Κρήτης
Όλγα Κεφαλογιάννη
Ο Άδωνις Γεωργιάδης απαντά σε πολιτευτή του ΠΑΣΟΚ για την αναμονή στο Αττικόν και τα ράντζα - «Αφήνουμε τους λαϊκιστές να εξευτελίζονται»
«Δηλαδή ο κ. πολιτευτής του Πασόκ έχει πέσει έξω μόνον 100%…(για ΠΑΣΟΚ δεν το λες και άσχημα εδώ που τα λέμε)» σχολίασε αιχμηρά ο υπουργός Υγείας
O Άδωνις Γεωργιάδης
Μαρία Καρυστιανού για Αλέξη Τσίπρα: «Δεν μπορώ την κοροϊδία, πήρε στοιχεία της ιδρυτικής μας διακήρυξης και τα παρουσίασε ως δικά του»
«Παρουσίασε ως προτάσεις του στοιχεία που είχε η ιδρυτική μας, χαμηλού επιπέδου το σχόλιο για τα περιστέρια» ανέφερε η πρόεδρος του κόμματος «Ελπίδα για τη Δημοκρατία»
Η Μαρία Καρυστιανού
9