Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Πατούλης – αντιπλημμυρικά: Να μην ξαναζήσουμε την τραγωδία της Μάνδρας!

Πατούλης – αντιπλημμυρικά: Να μην ξαναζήσουμε την τραγωδία της Μάνδρας!
Intime News

Τα αντιπλημμυρικά έργα στη Μάνδρα ο Γιώργος Πατούλης. “Προχωράμε με γρήγορους ρυθμούς σε όσα έργα απαιτούνται για να μην ξανανιώσει κανένας κάτοικος της Αττικής απροστάτευτος”, δήλωσε ο περιφερειάρχης Αττικής.

Κατά την αυτοψία που πραγματοποίησε ο κ. Πατούλης τη Δευτέρα (21.10.2019) εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ολοκλήρωση των αντιπλημμυρικών και των έργων οδοποιίας, που θα θωρακίσουν τη Μάνδρα και εκτελούνται με χρηματοδότηση άνω των 32 εκ ευρώ, της περιφέρειας Αττικής, υπογραμμίζοντας ότι για τη νέα Διοίκηση “αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα η προστασία της ζωής και της περιουσίας των πολιτών”.

Ο κ. Πατούλης από το εργοτάξιο, επί της παλαιάς Εθνικής οδού Αθηνών – Θηβών, ενημερώθηκε από τον εργολάβο Μιχάλη Λαγογιάννη και τα στελέχη της δ/νσης τεχνικών έργων, για τη ταχύτατη πρόοδο των εργασιών και την σύντομη παράδοση τους.

Λίγο αργότερα συζήτησε με τον δήμαρχο Μάνδρας – Ειδυλλίας Χρήστο Στάθη για επιπλέον παρεμβάσεις που χρειάζονται με κυριότερη την επίσπευση του ηλεκτροφωτισμού, ενώ ο περιφερειάρχης έδωσε εντολή να ξεκινήσουν οι μελέτες για τα έργα ορεινής υδρονομίας στο όρος Πατέρα που θα ανακόψουν τον όγκο των υδάτων και των ενδεχομένων φερτών υλικών.

Πατούλης: Να μην επαναληφθούν τα τραγικά φαινόμενα της Μάνδρας

Στα αντιπλημμυρικά έργα της εκτροπής του ρέματος Αγίας Αικατερίνης και της διευθέτησης του χειμάρρου Σούρες, ο κ. Πατούλης διαπίστωσε “με ιδιαίτερη ικανοποίηση ότι προχωρούν με γοργούς ρυθμούς και πολύ σύντομα θα παραδοθούν στη δημοτική αρχή και στους πολίτες”.

Το έργο όπως σημείωσε, ο επιβλέπων μηχανικός θα είναι απολύτως λειτουργικό. “Από την νέα υποδομή θα απορρέει το 60% του υδάτινου όγκου και το 40% από τον υφιστάμενο παλαιό αγωγό υπογείως της κεντρικής οδού Κοροπούλη”.

Αναφορικά με τη διευθέτηση, συνολικού μήκους 1.400 μ, της κοίτης του χειμάρρου, ο κ. Λαγογιάννης βεβαίωσε ότι η κοίτη έχει ήδη αποκατασταθεί και απομένει η τοποθέτηση συρματοκιβωτίων στα πρανή.

Αναφορικά με τα έργα βελτίωσης χάραξης και διαπλάτυνσης της περιφερειακής οδού Αθηνών – Θηβών στο τμήμα Μάνδρα – Οινόη, ο κ. Πατούλης, ενημερώθηκε για τις εργασίες αποκατάστασης των φθορών της υφιστάμενης περιφερειακής οδού στο τμήμα από Νέα Ζωής Μάνδρας έως και Αγία Σωτήρα, ενώ διερευνήθηκαν και επιπλέον παρεμβάσεις που χρειάζονται.

Σημειώνεται ότι τα συμβασιοποιημένα έργα που εκτελούνται ξεπερνούν τα 32 εκατ. ευρώ. Μεταξύ άλλων 10,9 εκατ. αφορούν αντιπλημμυρικά έργα, 16,6 εκατ. έργα οδοποιίας και 1,8 εκατ. τη συντήρηση της Εθνικής Οδού Αθηνών – Θηβών, ενώ υπήρξε συμπληρωματική σύμβαση με επιπλέον 6,6 εκατ. ευρώ για τα έργα οδοποιίας.

Με τη ολοκλήρωση της ενημέρωσης, ο κ. Πατούλης επισήμανε ότι η επίσκεψη του σηματοδοτεί την προτεραιότητα που δίνει η νέα Περιφερειακή Αρχή στην προστασία της ζωής και της περιουσίας των πολτών.

“Δεν θέλουμε σε καμία περίπτωση να επαναληφθούν τα τραγικά φαινόμενα που ζήσαμε πριν από λίγα χρόνια και θα κάνουμε ότι απαιτείται για να αποτρέψουμε αυτόν τον κίνδυνο”.

Εξέφρασε την ικανοποίηση του για την ολοκλήρωση των αντιπλημυρικών και δεσμεύτηκε ότι παράλληλα με τα υπό εξέλιξη, έργα οδοποιίας “θα προχωρήσουμε στην υλοποίηση και άλλων έργων υποδομής στην περιοχή επισπεύδοντας και τις σχετικές διαδικασίες όπως οι μελέτες, η χρηματοδότηση κ.α”.

Κλείνοντας βεβαίωσε ότι σε αυτό πλαίσιο θα παρακολουθείται επισταμένα η εξέλιξη των εργασιών και θα “μεριμνήσουμε για την έγκαιρη ολοκλήρωσή τους”, καθώς “στόχος μας είναι να μην νιώσει ξανά κανένας πολίτης απροστάτευτος”.

Τον περιφερειάρχη συνόδευσαν ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Λευτέρης Κοσμόπουλος, οι εντεταλμένοι περιφερειακοί σύμβουλοι, Ευρώπη Κοσμίδη και Θανάσης Κατσιγιάννης και τα στελέχη τεχνικών έργων Ελένη Βελγάκη, Αμυγδαλιά Δεληγιώργη και Αλέξανδρος Καλογερόπουλος.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις